728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۳۱تیر۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه ۳۱تیر، تیترهای اول خود را به اظهارات خامنه‌ای در جمع دیپلمات تروریستهای رژیم اختصاص داده‌اند. عبارات« مذاکرات با اروپاییها قطع نشوند اما نباید معطل بسته اروپایی ماند» و یا « تصور حل مشکلات از راه مذاکره با آمریکا خطایی واضح است» و « روابط خارجی را گسترش دهید» عام‌ترین تیترهایی است که انتخاب کرده‌اند. روزنامه‌های حکومتی در یک کر هماهنگ اقدام مضحک مجمع تشخیص آخوندی برای راه دادن یک زرتشتی به شورای قلابی شهر یزد آنهم بیش از یک‌سال بعد از نمایش قلابی انتخابات را به پای « دموکراسی» نظام گذاشته و هر کدام تیترها و مطالب زیادی را به این موضوع اختصاص داده‌اند. بحرانهای اقتصادی و فساد مالی موضوع مطرح بعدی در تیترهای روزنامه‌های یکشنبه است:

اخبار صنعت: سکه سه میلیونی شد

اخبار صنعت: قیمت برخی میوه‌ها سه برابر شد

ابرار: اعلام اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی کامل نشد

ابرار اقتصادی: وقتی بانک مرکزی بازار آرام ارز را به هم می‌ریزد! بانک مرکزی نقدینگی را سوداگرانه می چرخاند

ابرار اقتصادی: جدیت نمایندگان در استیضاح وزیر اقتصاد

اقتصاد پویا: کارشناس اقتصادی:‌ آقای سیف شما می‌توانستید جلوی ثامن‌الحجج را بگیرید و نگرفتید

اقتصاد پویا: سخنگوی کمیسیون اصل نود: التهاب در بازار نتیجه سوء مدیریتها در کشور است نه خروج آمریکا از برجام

اقتصاد ملی: استمرار فشار تحریمهای داخلی؛ نفس خودرو سازان به شماره افتاد

جهان صنعت: بختک گرانی – دولت نمی‌تواند جلوی افزایش قیمت کالاها را بگیرد

جهان صنعت: اقتصاد کشور دچار بیماریهای عفونی

جوان: یارانه دلاری سفر تفریحی قطع شد

عصر اقتصاد: هشدار راغفر برای کودتای اقتصادی؛ رد پای اصحاب قدرت در بازار ثانویه مشهود است – تحریم، بازار ثانویه ارز را به شکست می‌کشاند

 

سردواندن دختران شین آبادی هم‌چنان در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود. روز قبل روزنامه‌های به‌نقل از وزیر بهداشت روحانی نوشته بودند اعزام آنها به خارج به صلاح نیست. و امروز هم نوشته‌اند:

اقتصاد ملی: دختران شین آبادی در هیأت دولت

بهار: قول ابتکار به دختران شین آبادی: تک‌تک خواسته‌های شما را به رئیس‌جمهور منتقل می‌کنم

مردم‌سالاری: مدیر کل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش: دانش‌آموزان شین آبادی انتظار معلم خصوصی نداشته باشند

 

هشدار نسبت به پیآمد وخامت اوضاع اقتصادی اجتماعی موضوع مشترک روزنامه‌های باند روحانی است:

جمهوری اسلامی: شرایط کشور بگونه‌ای است که قطعاً نیازمند یک خانه تکانی جدی است. این واقعیت را تمام کسانی که به انقلاب اسلامی وفادارند و استمرار نظام جمهوری اسلامی را برای کشور حیاتی می‌دانند، با تمام وجود لمس می‌کنند.

ابتکار: نگاه بسته، مسدود و منجمد به روابط حاکم بر جامعه بشری در حوزه‌های متنوع مثل ورزش، فرهنگ، امور اجتماعی، مذهبی و مسائل عادی و روزمره شهروندان باعث انسداد و توقف در امور کلان شده است. سکون مرگبار در بعضی از حوزه‌های اجتماعی جامعه ایران مشهود است

شرق: ترکان، از مسئولان دولت و از مدیران با تجربه کشور، گفته: «مشکل این است که کشور تعدادی مسأله اساسی دارد و هر وقت اینها روی میز می‌آید، تصمیم‌گیران عقب‌نشینی می‌کنند.... مسأله یارانه، مسأله آب، محیط‌زیست، صندوق‌های بازنشستگی، سهام عدالت، بحران بانکی؛ اینها مسائل خیلی مهمی هستند که باید برای آنها تصمیم‌گیری شود. هر وقت این مسائل برای تصمیم‌گیری روی میز می‌آیند، تصمیم‌گیران عقب‌نشینی می‌کنند». او در پاسخ به این پرسش که علت چیست؟ می‌گوید: «حالا نمی‌دانم دیگر»... در چنین فضایی است که سخن از ناکارآمدی نهادی پربیراه نیست

آرمان: مرتضی مبلغ: شرایط جامعه به‌شدت مطالبات را متراکم کرده است و به تدریج شاهدیم که مطالبات به‌صورت انفجاری ظهور و بروز می‌یابند. این فقط هم به جوانان ربط ندارد و به‌طور کلی در سطح جامعه دیده می‌شود. کاستی‌ها، ناکارآمدی‌ها و چالشهای جدی که در دستگاه هیأت حاکمه بر سر مسائل اساسی کشور وجود دارد و... دست به دست هم داده و مطالبات انباشته شده را به شکل گسترده بروز می‌دهد. این وضعیت بعضاً دامن جوانان را نیز گرفته است.

 

یک روزنامه باند روحانی وضعیت در گل مانده صنعت و اقتصاد را حاصل عملکرد باند رقیب توصیف کرده و تلویحا ضرورت پذیرفتن اف.ای.تی.اف را مطرح کرده است:

جهان صنعت: تولید و صنعت کشور سال‌های سال است که دچار مشکل شده و نمی‌توان مدعی شد این زخم عمیق حاصل همین چند روز اخیر است. ترک‌های عمیقی که در بدنه صنعت کشور ایجاد شده حاصل بی‌توجهی به توسعه است و حال که صنعت هر روز آسیب‌های جدید می‌بیند باید پذیرفت این بیماری حاصل تفکری است که نسبت به شفافیت بی‌اعتماد است... عوامل اصلی این ویروس را باید در کسری بودجه، عدم استقلال بانک مرکزی، بدهی دولت به بانکها، رانت و عدم شفافیت جست و جو کرد. این گزینه‌ها هر یک به تنهایی توان آن را دارند تا اقتصاد و صنعت یک کشور را دچار مشکل کنند. حال آن که اجماع همه آنها در یک گروه موجب افزایش آسیب‌های اقتصادی شده است. چشم‌انداز بهبود شرایط فعلی تنها زمانی روشن خواهد شد که دولت قدم‌هایی جدی در مسیر شفاف‌سازی اقتصاد و از بین بردن فضای رانتی اقتصاد کشور بردارد. نمی‌توان انتظار داشت رانت و عدم شفافیت بر جای خود باقی بماند، ریشه‌هایش تقویت شود اما از سوی دیگر نقدینگی، تورم و دیگر آسیب‌های اقتصاد رنگ ببازند.

 

اذعان به گرانی و نا توانی دولت در مهار آن موضوع یک روزنامه باند روحانی است:

جهان صنعت: بختک گرانی ستاد تنظیم بازار نمی‌تواند جلوی افزایش قیمت کالاها را بگیرد

اگر چه ستاد تنظیم بازار در جلسه اخیر خود اجازه افزایش قیمت به هیچ کالایی را نداده اما شواهد حاکی از آن است که برخی از صنایع غذایی، خودسرانه، افزایش قیمت کالاهای خود را در دستور کار قرار داده‌اند‌‌. بر این اساس قیمت کالاهایی هم‌چون لبنیات و روغن با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شده در حالی که تولیدکنندگان از بابت گرانفروشی خود هیچ ترسی از دستگاههای نظارتی ندارند و هم‌چنان بر این عقیده هستند که در شرایط فعلی اقتصاد، بدون افزایش قیمت نمی‌توان به تولید ادامه داد‌‌.

گشت و گذاری در سطح شهر نشان می‌دهد که علاوه بر بازار گوشت و مرغ، بازار میوه و تره‌بار نیز با موج شدیدتری از گرانی روبه‌رو شده به‌طوری که قیمت برخی از میوه‌ها مثل هندوانه با افزایش قیمت چهار برابری نسبت به سال گذشته مواجه شده است‌‌. همچنین دیگر اقلام میوه نیز که تا هفته پیش قیمت‌های عجیب و غریبی را به خود اختصاص داده بودند، طی دو سه روز اخیر با افزایش قیمت بیشتری روبه‌رو شده‌اند‌‌. به‌عنوان مثال قیمت هر کیلو آلبالو که در یکی از مغازه‌های سطح شهر ۹۸۰۰تومان بود، طی روزهای اخیر به ۱۸هزار تومان رسیده است‌‌. نکته جالب توجه این‌که افزایش قیمت کالاهای اساسی در گزارشهای دستگاههایی مثل بانک مرکزی هم به چشم می‌خورد‌‌. به‌طوری که بر اساس اعلام بانک مرکزی، در هفته منتهی به ۲۲تیرماه، قیمت ۹گروه لبنیات، تخم‌مرغ، برنج، میوه‌های تازه، سبزیهای تازه، گوشت، مرغ، قند و شکر و روغن نسبت به هفته قبل از آن افزایش و تنها قیمت دو گروه حبوب و چای کاهش داشته است‌‌.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c953858e-7414-4bcb-a03f-ca0932ab35a3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات