728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - سه‌شنبه ۳۰مهر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز ۳۰مهر مهم‌ترین عنوانهای خود را به بحرانهای داخلی و خارجی رژیم اختصاص داده‌اند. تحولات لبنان و عراق، رد یا قبول اف.ای.تی.اف و گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌یی رژیم و ادامه حملات به حسن روحانی به‌خاطر بیان رفراندوم از جمله مهم‌ترین مطالب هستند.

 

حرفهای روحانی در مورد رفراندوم برای مذاکره با آمریکا در روز ۲۴مهر موضوع کشمکش روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

کیهان: وزیر امور خارجه اذعان کرد که امضای آمریکا دیگر تضمین نیست. این در حالی است که رئیس‌جمهور در روزهای گذشته در اظهارنظری تأمل‌برانگیز در لفافه گفته بود که راه‌حل رفع مشکلات کشور در گرو تعامل با آمریکاست.

رسالت: همه‌چیز دادید و هیچ نستاندید، حالا چه شده است که می‌گویید «دعوا سر برجام نیست، چرا که برجام جای دعوا ندارد بلکه دعوا سر مسأله بزرگ‌تر و مسأله بالاتری است... دولت جنابتان از شدت خالی بودن سبد توجیه به فلسفه‌بافی و ضرورت رفراندوم بین دو دیدگاه رسیده است. این حرف‌ها را خود دوستان دولت هم جدی نمی‌گیرند، ما که جای خود داریم!

ایران: حسین شریعتمداری در ستون یادداشت روز در همین باره اشاره حسن روحانی به همه‌پرسی را اهانت مستقیم به مردم خوانده است.... این اختلاف‌نظرهایی که کیهانیان با دولت روحانی دارند و به‌نظر نمی‌رسد نقطه پایانی هم بر آنها باشد، اتفاقاً خود مصداق همان سخن رئیس‌جمهوری است که برخی مسائل در ۴۱سال گذشته هم‌چنان ادامه یافته و به راه‌حلی نرسیده است...

 

در روزنامه‌های هر دو باند حاکم کشمکش بر سر اف.ای.تی.اف و گام چهارم نمودی از بن‌بست نظام است:

آرمان: فریدون مجلسی: تصویب و پذیرش FATF و لوایح آن موجب آن خواهد شد که شرایط حساسیت برانگیز کنونی برای ایران قدری تلطیف شود... برخی از کارشناسان معتقدند که واکنش مقامات کاخ‌سفید یک بازی سیاسی و دیپلماتیک است، چرا که واشنگتن به‌دنبال آن است که این لوایح باقی مانده در ایران تصویب نشود تا تهران دوباره به لیست سیاه FATF بازگردد و عملاً تمام مناسبات نیم‌بند بانکی و پولی در قبال ایران قطع شود و بدین وسیله تحریم‌های پولی و بانکی ایالات متحده آمریکا به‌عنوان یکی از دو تحریم اصلی کاخ‌سفید در کنار تحریم‌های نفتی به اوج برسد.

آرمان:نظام در آستانه برداشتن گام چهارم قرار دارد و کشورهای اروپایی مدام با می‌خواهند تا از چنین اقدامی بپرهیزد. در شرایطی که نه اروپا قادر به‌عمل به تعهداتش است و نه طرح قابل قبولی از سوی کشورهای عضو برجام ارائه می‌شود، نظام عملاً در بن‌بست قرار گرفته... فرصت دادن به اروپا هیچ‌ دردی را درمان نمی‌کند و ۱۰گام هم اگر برداریم تفاوتی ایجاد نخواهد شد.

ابتکار: با آماده شدن نظام برای ورود به گام چهارم هسته‌یی و حادث شدن شرایطی که اروپایی‌ها اکنون ناچار به پرداخت هزینه در قبال حفظ برجام هستند، ایالات متحده مترصد بهره‌برداری از این شرایط برای شکست کامل برجام و متوجه ساختن هزینه‌های این شکست بر روی نظام است.

رسالت: نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس: FATFتبدیل به ملعبه‌ای در دستان دشمنان شده است

رسالت: ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به فرصت چهار ماهه FATF به ایران گفت: این اقدام تنها تیر مشقی محسوب می‌شود، چرا که ما اکنون تحت تحریم‌های سنگین قرار داریم و امکان ندارد که وضعیت از این بدتر شود.

 

در روزنامه‌های هر دو باند حاکم نگرانی از تحولات در لبنان و عراق علیه نظام و مزدورانش دیده می‌شود:

آرمان: محمد حسین ملائک سفیر اسبق نظام در چین: مهم‌ترین حادثه‌یی که در خاورمیانه می‌تواند روی سیاست خارجی جمهوری اسلامی اثرگذار باشد، تحولات عراق است؛ چرا که نیروهای خارجی تلاش دارند روی این نارضایتی موج‌سواری کنند و منافع خود را از این بحران به دست آورند.

نیروهایی مانند عربستان سعودی که بسیار از به هم ریختن اوضاع عراق سود می‌برند و می‌خواهند اعتراضات و نارضایتی‌ها ادامه داشته باشد. به‌طور کلی اگر ایران در آینده دچار یک نبرد احتمالی بشود، عراق یک عمق استراتژیک برای ایران خواهد بود. در صورتی که عراق از موازنه قدرت به ضرر ایران خارج شود، بازی ایران در منطقه حاصل‌ضرب صفر خواهد داشت... مهم‌ترین حادثه‌یی که در خاورمیانه می‌تواند روی سیاست خارجی جمهوری اسلامی اثرگذار باشد، تحولات عراق است.

ستاره صبح: ‌دولت سعد حریری نمی‌تواند کاری از پیش ببرد * اعتراضات مردم عراق و لبنان بر روی تجربه سنگین و پرهزینه بهار عربی سوار است

کیهان: لبنان این روزها شاهد سناریویی است که کشور عراق اخیراً مشابه آن را تجربه کرده است؛ ابتدا مردم به خیابان‌ها آمدند و خواسته‌های به‌حق خود را در رابطه با کاهش مالیاتها و مبارزه با فساد، فریاد زدند. اما، کم‌کم این اعتراضات و مطالبات با ورود جریانهای خاص به معرکه، رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. در این مرحله، رسانه‌های مخالف جنبش حزب‌الله و مقاومت وارد معرکه شدند و مشابه آنچه که با «حشدالشعبی» عراق کرده بودند، توپخانه خود را متوجه حزب‌الله لبنان کردند و تلاش کردند اعتراضات را به سمت حذف حزب‌الله از ساختار دولت لبنان جهت‌دهی کنند.

 

پاره‌یی از سایر بحرانهای رژیم در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود:

کیهان: مهم‌ترین سؤالی که وجود دارد آن است که دستاورد تعاملات سطح بالا با صندوق بین‌المللی پول برای اقتصاد ایران چه بوده... قریب به سه دهه از تعامل فراگیر جمهوری اسلامی ایران با این نهادِ به‌اصطلاح بین‌المللی می‌گذرد؛ فرصت مناسبی است که طرفداران و خودباختگان تعامل با نهاد مذکور توضیح دهند که دستاورد ارتباطات فراگیرشان با این نهاد برای ملت، نظام و کشور ایران چه بوده است؟

آرمان:‌ روسیه پس از دخالت در بحران سوریه، روابطی با ایران برقرار کرده است که از نگاه بیرونی، نفوذ سیاسی مسکو بر تهران تلقی می‌شود. در واقع عربستان و امارات خواهان استفاده پوتین از این نفوذ هستند... در مصاف بین ایران و کشورهای غربی، روسیه از معدود متحدان جمهوری اسلامی است که درافتادن آشکار با آن، سبب انزوای شدید تهران می‌شود. بنابراین، توانایی اعمالِ فشار روس‌ها بر ایران، در این شرایط خاص غیرقابل انکار است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/19a3d6b8-c767-403e-83a9-7b4a68f375bb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات