728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – شنبه ۴خرداد۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه چهارم خرداد آینه‌یی هستند از بحرانهای رژیم در عرصه بین‌المللی با موضوع مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا، در عرصهٔ منطقه‌یی ابراز نگرانی از تحولات جدید، در عرصهٔ داخلی با موضوع اختیارات رئیس‌جمهور و همچنین بحرانهای اقتصادی اجتماعی.

 

بحرانهای اقتصادی همراه با هشدار نسبت به پیآمد اجتماعی آن و انفجار اجتماعی موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

آفتاب اقتصادی: سایه سنگین اموال مازاد بانکها بر سر اقتصاد کشور

آفتاب اقتصادی: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: اختلاف قیمت ها کنترل نرخ آرد را غیرممکن می‌کند

جهان صنعت: ‌هند و ترکیه خرید نفت از ایران را متوقف کردند؛ بشکه‌های سرگردان

کیهان: ثروتمندان ۲۳برابر فقرا از یارانه سوخت بهره می برند

وطن امروز: طرح‌های مسکن دولت بی‌پایه و اساس است! دولت برای ساخت ۴۰۰هزار مسکن وعده داده شده فقط ۳میلیون تومان در نظر گرفته است!

ستاره صبح: عضو کمیسیون اصل نود: قیمتها از عید تاکنون بیش از ۶۰درصد رشد داشته است... مردم واقعاً در فشارند. بیایید و به داد آنها برسید، چون شاید فردا دیر باشد، این کارها نتیجه خوبی نخواهد داشت و با عصبانی کردن مردم، نمی‌توان کشور را اداره کرد.

آرمان: امروزه در شرایطی به‌سر می‌بریم که فشارهای خارجی و برخی نواقص داخلی باعث بروز مشکلاتی در کشور شده است و مردم سختی‌های زیادی را تحمل می‌کنند.

 

ابرار نگرانی از بازتاب بن‌بستهای داخلی و بین‌المللی بر مردم و تهدید انفجار اجتماعی در روزنامه‌های شرکای باند روحانی دیده می‌شود که در عین‌حال بر ضرورت مذاکره جویی به‌مثابه تنها راه برون‌رفت نظام از بحران تأکید کرده‌اند:

آرمان: علی مطهری: تحریم‌های امروز و نوع رفتار آمریکا در این چهل ساله بی‌سابقه است. تمام منافذ بسته می‌شود، مثل قدیم و مثل تحریم‌های ۹۰و ۹۱ نیست.

البته شاید عده‌یی بیان این حقایق را به مصلحت نمی‌دانند. مردم فکر می‌کنند همه این مسائل، ناشی از ضعف مدیریت حکومت است.

امروز همه ما در خطر هستیم و به‌گونه‌یی نیست که اگر رقیب از میدان به‌در شود، به نفع طرف مقابل باشد. اگر این کشتی غرق شود، همه با هم زیر آب می‌رویم.

فکر می‌کنیم معنی انقلابی‌گری، یعنی روابط خود را با دنیا قطع کنیم و دیواری دور خود بکشیم و روابط بین‌المللی نداشته باشیم.

اگر رابطه ما با آمریکا قطع شد، این خواسته ما نبود. به‌دنبال حادثه تسخیر سفارتخانه، آمریکا رابطه خود را با ایران قطع کرد... من عقیده دارم عربستان و امارات بعضاً هم از ترس ما به دامن اسراییل پناه بردند.

باید خیال آنها را راحت کنیم و بدانند که ما به‌دنبال شیعه کردن دنیای اسلام نیستیم.

جمهوری اسلامی: نکته‌ای است که کشورهای همسایه ایران به‌ویژه عربستان و امارات باید به جای ائتلاف سازیهای جدید به آن توجه کنند. منطقه ما بیش از آن که به گرو کشی‌ها و نشست‌های فوق‌العاده برای جبهه بندی‌های جدید نیاز داشته باشد، محتاج یک «سیستم امنیتی مشترک» با حضور همه کشورهای همسایه است...

 

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه مقالات اصلی خود را به رد مذاکره با آمریکا اختصاص داده‌اند:

کیهان: به این ۷دلیل با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم... اولین نکته بسیار مهم و کلیدی که به تنهایی برای رد موضوع مذاکره با آمریکا کفایت می‌کند، تجربه برجام است.

جوان: آقایان طرفدار «مذاکره تحت هر شرایطی» این روز‌ها کمتر از برجام یادی می‌کنند. یک بار نشنیده‌ایم و در روزنامه‌های‌شان نخوانده‌ایم که بگویند «برجام ما کو؟!»

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی بر ضرورت مذاکره و عقب‌نشینی از شعارهای خروج از برجام تأکید شده است:

ستاره صبح: در شرایط بحرانی کنونی که احتمال جنگ منتفی نیست ا

از طریق دیپلماسی همان کاری که ظریف در سفر آسیایی‌اش انجام داد پنجره دیپلماسی را به روی جهان باز گذاشت و افراد غیرمسئول نیز اظهارنظر یا عملی انجام ندهند که بهانه دست گروه جنگ‌طلب بدهد،

آرمان: پیروز مجتهدزاده: اروپایی‌ها برخلاف روس‌ها در سیاست‌های بین‌المللی اصول خاصی دارند. منتها اروپایی‌ها ضمن آن که حامی برجام هستند به‌دلایل منافعی که دارند نباید فراموش کنیم که متحد ایالات متحده در ناتو هستند و ملاحظاتی دارند تهران باید بداند که اروپا نمی‌تواند یکطرفه عمل نماید. فشارهایی که از سوی تهران به اروپایی‌ها وارد شد تا حدودی سنگین بود، به‌نظر می‌رسد می‌بایستی تهران از فشار به اروپا تا حدودی بکاهد

ستاره صبح: فریدون مجلسی: نباید باب مذاکره را مسدود کرد، بلکه باید با توجه به حفظ منافع کشور یک دیپلماسی پیش‌رونده را در پیش گرفت که بتوانیم از وضعیت پیچیده کنونی به سلامت بیرون بیاییم. با توجه به این‌که عراقچی گفته است زمان خویشتن‌داری ایران به پایان رسیده

چنین سخنانی خالی از منطق سیاست است. شرایط کنونی زمانی مناسبی برای این‌گونه تهدیدها و ادبیات تند نیست. مقاماتی که چنین اظهاراتی را بیان می‌کنند، پیش از آن باید ببینند کشور در چه وضعیت اقتصادی-سیاسی به‌سر می‌برد. نمی‌توان هر چه به زبان می‌آید در تریبونهای عمومی بیان کرد و برای کشور و مردم هزینه ساخت.

 

یک روزنامه باند روحانی به سوختن نمایش انتخابات و باندهای حاکم اذعان کرده است و نسبت به پیامدهای آن هشدار داده و ابراز نگرانی کرده است:

ابتکار: محمدعلی وکیلی عضو هیأت‌رئیسه مجلس: این جامعه اکنون در اوج تغییرخواهی است اما چند مشکل اساسی وجود دارد که پیش‏بینی رفتار جامعه را پیچیده و سخت کرده است:

الف) جامعه نسبت به نسخه انتخابات خوش‏بینی سابق را ندارد؛

ب) بر سرِ مسائل کنونی توافق وجود ندارد. هم‌چنان که نیاز به تغییر حس می‏شود، اما از آینده تصویر مشوشی وجود دارد لذا بیمِ عمل هم وجود دارد؛

ج) این جامعه نماد سیاسی به‌عنوان عنصر غیریت برای عبور از وضع فعلی پیدا نمی‏کند.

د) کار کرد نهاد انتخابات، محل ابهام شده است و این امر باعث شده تشتِ نهاد سیاست در بام اقبال لغزان باشد.

این همه باعث شده نتوان چشم‏انداز واضحی از آینده داشت و رفتار جامعه را به درستی پیش‏بینی کرد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f41f03a7-5714-4e4e-a029-b9578cb8801c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات