728 x 90

نه از تاک نشانی باقی می‌ماند نه از تاکنشان - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز شنبه ۲۸فروردین مهم‌ترین مطالب به رویارویی باندهای حاکم بر سر نمایش انتخابات و مذاکره با آمریکا اختصاص یافته است. در کنار اینها بحرانهای اقتصادی اجتماعی ناشی از بن‌بست نظام مضمون مطالبی است که روزنامه‌های هر باند باند دیگر را مقصر آن معرفی کرده است.

نه از تاک نشانی باقی می‌ماند نه از تاکنشان

وحشت از قیام و هشدار نسبت به انفجار خشم مردم، همراه با اعتراف به ورشکستگی بساط نمایش انتخابات مضمون مشترک اغلب خبرهای مربوط به مسائل داخل کشوری رژیم در روزنامه هاست. اعتماد در مطلبی با عنوان «جهت گیری حاکمیت بیش از هر چیز اقتدار گرایانه است» حرفهای یک کارشناس باند مغلوب را انعکاس داده که ضمن تأکید بر التزام قانونی و عملی خودش نسب به نظام هشدار داده است: «چگونه می‌توان این فهم و ادراک را در ساختار سیاسی کشور ایجاد کرد که در صورت برطرف نکردن نارضایتی‌ها و معایب ساختاری/ رفتاری درون حاکمیت این امکان وجود دارد که نه از تاک نشانی باقی بماند و نه از تاک‌نشان؟».

«هیچ گروهی رضایت ندارد» عنوان مطلب جهان صنعت است که از جمله نوشته است: «در شروع سال۱۴۰۰ با جامعه‌یی سرشار از انواع مشکلات روبه‌رو هستیم و به‌نظر می‌رسد شیرازه اقتصاد ایران از هم پاشیده و پیامدهای این رخداد دیر یا زود بخش‌های دیگر مثل سیاست، فرهنگ و امور اجتماعی را متأثر می‌کند».
شرق هم اظهارات یک کارشناس حکومتی در مورد نمایش انتخابات را انعکاس داده که ضمن اعتراف به بی‌اعتنایی مردم به این نمایش و بازیگرانش گفته است: «این وضعیت خطرناکی است و باید بدون مجامله برای آن چاره‌ای اندیشید؛ وگرنه ممکن است راه‌حل در جاهایی دیگر جست‌وجو شود، جاهایی که ممکن است از ناکجاآباد سر در بیاورد».

«اصلاح‌طلبی و روزآمد سازی» عنوان مطلب روزنامه مستقل است که با اشاره به ورشکستگی باندهای حکومتی نزد مردم در جریان نمایش انتخابات نوشته است: «برون‌داد این ناوضعیت، تشدید شکاف ملت و حاکمیت، ناامیدی بی‌سابقه به بهبود اوضاع در سطوح مختلف و شکل‌گیری افقی تاریک در سپهر سیاسی کشور است».

«خردمندی خرداد» عنوان روزنامهٔ وطن امروز از باند دلواپسان نظام است که رئیسی و قالیباف را گزینه‌های مطرح باند خامنه‌ای معرفی کرده و سپس به باندهای حاکم نسبت به افشای کارنامه کاندیداها توسط مردم هشدار داده و نوشته است: «باید یک نکته بسیار ظریف را در نظر داشت و آن این‌که با نزدیک شدن به انتخابات، حاشیه‌های امن حول برخی کاندیداها از بین خواهد رفت و روند نقدها و تخریبها آغاز می‌شود». در ادامه هم نسبت به بروز اعتراضات مردمی به این شکل هشدار داده: «کارشناسان معتقدند در تصمیم‌گیری جبهه انقلاب برای انتخابات، به جای تمرکز بر افراد و کاندیداها، باید نسبت به اتفاقات و رویدادها و در نهایت فضای حاکم بر انتخابات دقت و اهتمام داشت».

«چرا حوزه اجتماعی کسی را نگران نمی‌کند؟» عنوان مطلبی است در روزنامه آرمان از یک کارشناس اجتماعی رژیم که با یادآوری این‌که مردم دیگر به وعده‌های بهداشتی نظام در مورد کرونا اعتنایی ندارند و نسب به این‌که این یا آن فرد رئیس‌جمهور نظام شود بی‌تفاوت هستند، در ادامه نوشته است: «بدون‌شک ادامه این روند می‌تواند نگرانی‌های جدی‌تری را ایجاد کند. آنچه اکنون در جامعه ما در حوزه اجتماعی دارد می‌گذرد، عمیق‌تر شدن زخم‌های اجتماعی یا تشکیل لایه‌های چندطبقه زیرزمین در حوزه اجتماعی است».

دوگانه‌گویی خامنه‌ای، عامل تشدید شکاف

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای اظهارات صریح خامنه‌ای مبنی بر اجازه مذاکره با طرف حساب‌های خارجی، گونهٔ دیگری تفسیر شده و به باند روحانی حمله کرده‌اند. کیهان خامنه‌ای در یادداشت روزش به قلم سرتیپ پاسدار سعدالله زارعی نوشته است: «بعضی ممکن است گمان و یا ادعا کنند رهبری با مذاکرات تیم ایرانی در وین موافق است در صورتی که بیان رهبری ناظر بر بدبینی ایشان نسبت به این مذاکرات است».

روزنامه ایران ارگان دولت روحانی هم در سرمقاله‌اش به قلم علی ربیعی ضمن اشاره به دوقطبی شکل گرفته در نظام در مورد رد یا قبول مذاکره با آمریکا نوشته است: «حمایت (خامنه‌ای) از مذاکره‌کنندگان و اعلام پشتیبانی از تلاش دیپلماتیک برای رفع تحریم، به این دوقطبی زیانبار خاتمه داد».

بله. این همان است که مستقل روزنامهٔ دیگر باند مغلوب آنرا «ناوضعیت» توصیف کرده و هشدار داده بود «اوضاع در سطوح مختلف به شکل‌گیری افقی تاریک در سپهر سیاسی نظام» منجر می‌شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ccdb4352-9338-45db-8935-2b72a598b22f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات