728 x 90

واکنش‌ها به اجرایی‌شدن دور اول تحریم‌های جدید آمریکا

واکنش‌ها به اجرایی‌شدن دور اول تحریم‌های جدید آمریکا
واکنش‌ها به اجرایی‌شدن دور اول تحریم‌های جدید آمریکا

روز گذشته(۱۵مرداد ۹۷) خبر اعمال مجدد دور اول تحریم‌های جدید آمریکا علیه رژیم، به خبر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در یک فرمان اجرایی اعلام کرد از بامداد سه‌شنبه ۱۶مرداد دور اول تحریم‌ها اعمال خواهد شد. این اقدام بازتاب‌های مختلفی در آمریکا، اروپا و در داخل رژیم داشت.

دونالد ترامپ در مراسم اعلام فرمان اجرایی خود گفت: سیاست آمریکا، «وارد آوردن حداکثر فشار اقتصادی» به رژیم ایران است.

تحریم‌هایی که قرار است اجرایی شوند عبارتند از:

- خرید و فروش اسکناس‌های دلار و یا اسناد متکی بر دلار از سوی دولت ایران

- داد و ستد طلا و یا سایر فلزات گران‌بها توسط ایران

- خرید و فروش مستقیم یا غیرمستقیم گرافیت، فلزات خام یا نیمه‌تمام نظیر آلومینیوم و فولاد و نیز زغال‌سنگ و همچنین نرم‌افزارهای مورد استفاده در فرآیندهای صنعتی توسط رژیم ایران

- خرید و فروش قابل‌ملاحظه ریال ایرانی در خارج از کشور و نیز گشودن حساب یا نگهداری مبالغ قابل‌ملاحظه ریال در بیرون ایران

- برخورداری دولت ایران از تسهیلات مالی خارجی

- بخش خودروسازی

- داد و ستد هواپیماهای تجاری و قطعات و خدمات آنها

- واردات قالی و مواد غذایی(مانند پسته) ایرانی به آمریکا

 

واکنش‌ها به اجرای تحریم‌های جدید آمریکا

روزنامه واشنگتن پست نوشت، وزیر خارجه آمریکا قبل از اعمال مجدد تحریم‌ها گفت این تحریم‌ها بخش مهمی از تلاش برای مقابله با فعالیت‌های بدخواهانه رژیم ایران هستند. وی رژیم را بازیگر بد نامید و گفت امید چندانی به مدره شدن رفتار این رژیم و مذاکره بر سر آزمایش موشک‌های بالستیک و حمایت از نیروهای نیابتی در کشورهای منطقه ندارد.(روزنامه واشنگتن پست ۷اوت ۲۰۱۸)

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفت: «تنها راه لغو این تحریم‌ها، بازگشت رژیم به میز مذاکرات است».

ظریف، وزیر خارجه، اولین کسی بود که به تحریم‌ها واکنش نشان داد و گفت: «کلمه‌به‌کلمه برجام مذاکره شده و آقای ترامپ با یک امضا می‌گوید همه چیز باطل است»، ظریف که مذاکره را با دست پس زده بود با پا پیش کشید و گفت: ایران همواره طرفدار مذاکره است اما آمریکا باید نشان دهد ارزش مذاکره را دارد».(تلوزیون رژیم ۱۵مرداد ۹۷)

رویکرد روحانی هم مشابه ظریف بود او در مصاحبه با تلویزیون حکومتی ۱۵خرداد ۹۷ گفت: «کسی که ادعای مذاکره می‌کند ابتدایش این هست که نشان بدهد واقعاً می‌خواهد با مذاکره مسأله‌یی حل بشود، همزمان با تحریم مذاکره چه معنایی می‌خواهد داشته باشه؟ یعنی اگر یک کسی در برابر فردی که رقیبش هست یا دشمنش هست اگر از چاقو استفاده می‌کند و چاقو را به بازوی طرف فرو می‌برد و می‌گوید می‌خواهیم با هم مذاکره کنیم و حرف بزنیم، خب پاسخش این است که اول باید چاقویش را در بیاورد و چاقویش را جیبش بگذارد و بیاید سر میز مذاکره».

پس از خروج آمریکا از برجام تاکنون واکنش‌های نظام تماماً ناشی از بن‌بست و لاعلاجی در این رابطه بوده است، چنان‌که واکنش ظریف و روحانی نیز نسبت به اجرای دور اول تحریم‌های آمریکا بیانگر سردرگمی و ناامیدی قابل‌توجهی در میان مهره‌های رژیم است که می‌بینند قرار بود برجام نقش کلید اصلی برای گشودن حل مشکلات و معضلات گریبانگیر نظام را بازی کند، اما اکنون خود به بزرگترین قفل و معضل برای آن تبدیل شده است.

تحریم‌های جدید آمریکا نیز بیش‌‌از‌پیش حاکمیت آخوندی را در تنگنا قرار می‌دهد و این در شرایطی است که با خروج آمریکا از برجام روند خروج شرکت‌های بزرگ تجاری غربی از ایران نیز شروع شد و متجاوز از ۱۰۰شرکت بزرگ از ایران خارج شدند.

در چنین شرایطی شرکت‌های بزرگ اروپایی و آسیایی نشان داده‌اند که هیچ شرکت بزرگ و معتبری وجود نخواهد داشت که به‌خاطر معامله با حکومت ایران تن به تحریم‌های سنگین آمریکا بدهد.

اکنون اقتصاد درهم‌شکسته رژیم بیش‌‌از‌پیش در گرباد سهمگین ناشی از تحریم‌های جدید آمریکا قرار گرفته است در حالی که هیچ ساحل نجاتی نیز برای آن متصور نیست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1d742a68-8a39-47e8-ad47-2194eff910b1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات