728 x 90

گزارش خبری زنده ـ هماوردی اراده‌ٔ مردم با ارعاب و تمنا و ابتذال حکومتی

حوزه رأی‌گیری. تهران ۱۵تیر ۱۴۰۳
حوزه رأی‌گیری. تهران ۱۵تیر ۱۴۰۳

نبرد اکثریت مردم ایران با حاکمیت اشغال‌گر آخوندی، دارای تنوع موضوعی در میدان هماوردی‌ست. یکی از موضوعات یا میدان‌های کشاکش، نمایش حکومتی تحت عنوان انتخابات است که از دو دهه‌ی پیش به این‌سو، به‌طور خاص به یکی از هماوردی‌ها میان اکثریت جامعه‌ی ایران و حاکمیت ملایان تبدیل شده است. مردمی که حاکمیت هیچ راهی برای ابراز آزادانه و مختارانه‌ی نظر و رأی‌شان باقی نگذاشته، دوری جستن از حوزه‌های اخذ رأی حکومت را سلاحی برای نبرد با دیکتاتور می‌دانند. سنگر تحریم نمایش انتخابات و دور شدن از فضای آلوده‌ی حکومتی، پیام مردمانی‌ست که چون گلوله‌یی به پیکر نظام فرود می‌آرند. حکومتیان هم توسل به ارعاب و ضرب‌وشتم و حتا مراجعه به خانه‌خانه‌ی مردم را راه برخورد قهرآمیز لفظی و عملی با اراده‌ی مردم اتخاذ می‌کنند. اوباشان حکومتی هم تلاش می‌کنند با ادا و اطوار میمونی و مبتذل، در جلو و اطراف برخی حوزه‌های رأی‌گیری، فضاسازی علیه پتک تحریم کنند تا شاید به‌زعم خودشان، فضای سنگین «نه» مردم به حاکمیت را ترمیم نمایند.

واقعیت پررنگ هماوردی و کشاکش بین مردم و حاکمیت، از مرزهای ایران گذشته و خبرگزاری‌های مهم و مطرح جهان هم در گزارش‌های کوتاه از کشاکش در ۱۵ تیر، گواهی به نبردی مداوم می‌دهند.

به چند نمونه‌ی از این هماوردی‌ها و گزارش‌ خبرگزاری‌ها توجه کنید:  

خرمدره ـ مادر یکی از مجروحان قیام ۱۴۰۱ از مردم می‌خواست رأی ندهند. بسیجیان به او حمله کردند. مردم در حمایت از این مادر با مزدوران درگیر شدند. نیروی انتظامی این مادر و مردمی را که به کمک او آمده بودند دستگیر کرد.

تبریز ـ از اول صبح ماشین سیار رادیوتلویزیون رژیم را جلو مسجد گذاشته‌اند تا فیلم بگیرد. یک گله از بسیجی‌ها هم که همه از یک تیپ هستند دم در مسجد را شلوغ کرده‌اند تا جلو دوربین صحنه‌سازی کنند. همین جماعت بسیجی دم درِ مسجد نبی اکرم در آخر شهناز می‌روند و آن‌جا هم صف مصنوعی درست کردند و به سمت شعبهٔ رای‌گیری در مدرسه‌یی در سجادیهٔ شمالی رفتند و آن‌جا هم صف درست کردند. برای این که این طرح لو نرود، بسیجی‌ها را با ماشین سواری جابه‌جا می‌کنند.

 شیراز ـ در بولوار مدرس، مزدوران درِتمام خانه‌ها را می‌زنند و تلاش می‌کنند مردم را با تهدید به شعبهٔ اخذ رأی بکشانند. به مردم وعدهٔ دادن یارانهٔ میلیونی می‌دهند و تهدید می‌کنند که اگر نیایند، یارانه و حقوق‌تان قطع می‌شود.

شیراز ـ مزدوران در مراجعه به یکی از خانه‌ها که فرزند آن‌ها را دو ماه است به اتهام تبلیغ علیه نظام دستگیر کرده‌اند مراجعه کرده و گفته‌اند پسرتان را آزاد می‌کنیم به این شرط که بیایید رأی بدهید. پدر خانواده گفته اگر سر پسرم بالای دار هم برود، زیر بار چنین ننگی نمی‌روم.

اسلام‌آباد غرب ـ رئیس کارخانه کاشی گاژه به کارگران پیمانی ابلاغ کرده اگر به جلیلی رأی ندهید شما را اخراج می‌کنم.

دهلران ـ رژیمی‌ها در خیابان‌ها تظاهرات راه انداختند، قرآن به‌سر از مردم التماس می‌کنند که بیایید رأی بدهید!

 

انعکاس چند خبرگزاری بین‌المللی

رویترز ـ شروع دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ایران در میان بی‌علاقگی گسترده مردم.‌ دور دوم پس از رأی‌گیری ۲۸ژوئن با مشارکت پایین کم سابقه‌یی برگزار می‌شود.

 آسوشيتدپرس ـ دور دوم انتخابات رياست جمهوري در ايران در حالی برگزار مي شود كه نارضايتی عمومي گسترش يافته است. دور اوليه رأي گيري كه هفته گذشته برگزار شد شاهد كمترين ميزان مشاركت در انتخابات بود. نظرسنجي آسوشيتدپرس از ۳۰شعبه رأي‌گيری در سراسر تهران گویای مشاركت اندكي از مردم است، هم‌چنان‌كه در دور اول شاهد آن بوديم. تلويزيون دولتي تصاوير صفهای ساده‌یی در حوزه های رأي‌گيری را نشان داد، اما بسياري از محل‌هايی كه آسوشيتدپرس از آن‌ها بازديد كرد، رأي‌دهندگان خيلی كمي مشاهده شدند.

خبرگزاري فرانسه ـ در دور اول رأي‌گيری، مشاركت مردم در پايين‌ترين ميزان خود از انقلاب ۵۷ تا كنون بود.

گاردین ـ‌ در دور دوم انتخابات منتقدان می‌گویند حضور پایین پیش‌بینی شده نشان دهنده مخالفت فزاینده با جمهوری اسلامی است.

سايت الاهرام مصر ـ اين انتخابات در حالی برگزار می‌شود كه از سال ۱۳۵۷تاكنون زنان و كسانی كه خواهان تغيير بنيادی در ايران هستند از شركت در رقابت‌ها ممنوع هستند. در عين حال هيچ نظارتی از سوی ناظران بين‌المللی وجود ندارد.

 

گزارش خبری زنده، گدایی رأی با تهدید و تطمیع و سرنیزه‌ٔ اشغال‌گری ـ قسمت دوم

اتاق فکر نظام ملایان با اطمینان از تخطئه و تحریم نمایش حکومتی، به‌سیاق همه‌ی اشغال‌گران، به تهدید و تطمیع با سرنیزه‌ی اجبار روی آورده است. رژیم با اشراف به سیاست استثماریِ خودش علیه کارکنان دولت و کارگران و مزدبگیران، تیغ اخراج و قطع حقوق و محرومیت را زیر گلوی این اقشار گذاشته است تا شاید چند هزار رأی به کیسه‌ی نظام وصول شود.

کارگزاران رژیم از زندانیان به مرخصی رفته یا آزادی موقت هم نگذشته‌اند و با تهدید به افزودن به مدت محکومیت، آن‌ها را به زندان‌ها برگردانده‌اند.

به‌راستی که کفگیر خامنه‌ای در ته دیگ داراییِ اجتماعیِ نظام هم دیگر چیزی نمی‌یابد و رسوایی سروصدای کفگیر را به‌جان خریده و گدایی رأی را با سرنیزه‌ی اشغال‌گری تأمین می‌کند.

گزارشات زنده از شهرهای مختلف ایران، تصویری از مضحکه‌یی با عنوان بی‌مسمای انتخابات حکومتی می‌دهند:

اصفهان ـ نمایشگاه انتقال آب از خلیج به اصفهان را برای سو‌ءاستفاده از کشاورزان جهت دادن رأی در پل خواجو روبه‌روی صندوق‌های رأی برپا کردند.

بندرعباس ـ از روز پنجشنبه با همه روستاییان و دهیاران تماس می‌گیرند و می‌گویند که همه باید برای رأی دادن بیایند و حتما به جلیلی رأی بدهند.

عسلویه ـ در شرکت پارس جنوبی کلیه مرخصی‌ها را لغو کرده‌اند و کارگران را به‌زور برای دادن رأی برده‌اند./ کارگران شرکت پتروشیمی صدف را تهدید کرده‌اند که اگر رای ندهید شما را اخراج می‌کنیم. کارگران رسمی را مجبور به دادن رای می‌کنند؛ کارگران هم هر یک به‌نحوی از دادن رای فرار می‌کنند. 

اقدامات سپاه ـ سپاه در ادارات مختلف توجیهات جهاد تبیین گذاشته است و مستمر خواهش و تمنا می‌کند به جلیلی رأی بدهند. از طرف سپاه ۷۰۰۰سیخ کباب برای رأی جمع‌کردن به نفع جلیلی سفارش داده شده است.

مشهد ـ روز پنجشنبه نفرات رژیم به درب خانه‌های مردم مراجعه کردند و التماس می‌کردند که فردا برای دادن رأی بیایید.

بابلسر ـ بنیاد شهید کلیه حقوق بگیرانش را تهدید کرده است که باید رای بدهند وگرنه برای تجدیدنظر به کمیسیون پزشکی فرستاده می‌شوند.

اراک ـ کارکنان پالایشگاه را تهدید کرده‌اند که اگر رای ندهند اخراج می‌شوند.

همدان ـ پنجشنبه ۱۴تیر، یکی از مددجویان اداره بهزیستی: بین مددجویان شایعه پخش کرده‌اند که اگر روز جمعه به اداره بهزیستی نیایند و رأی ندهند سهمیه ماهانه‌ی برنج، روغن، قند و ... و مبلغ ۶۰۰تومان پول نقد ماهانه آنها قطع می‌شود. تهدید کرده‌اند که باید برای رإی دادن بیایندتا در دوربین‌های محل اداره چهره آن‌ها مشخص شود. مردم روستاها هم مجبور هستند برای رأی‌دادن به جلیلی پای صندوق‌های رأی بیایند.

  واریزی برای بازنشستگان ـ برای بازنشستگان ۳میلیون واریز کردند تا تشویق شوند و رأی بدهند.

 حوزه علمیه قم ـ دستور حکومتی داده شده که برای جلیلی رأی جمع کنند.

 اقدامات اساتید حزب‌اللهی ـ استادان حزب‌اللهی دانشجویان را تهدید کردند که اگر کسی در انتخابات شرکت نکند، به او نمره نمی‌دهند.

فشار به خانواده فعالان سیاسی و خانواده شهدا ـ نهادهای وابسته به رژیم در سنندج با خانواده فعالان سیاسی و شهدا تماس گرفته و گفته‌اند باید روز جمعه ۱۵تیر برای رأی‌گیری به شعب اخذ رأی مراجعه کنند. به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد فشار وارد کرده تا روز جمعه در سیرک انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

کهنوج ـ در شعبه دبیرستان نمونه دخترانه، ۵۰ دانش آموز را به‌اجبار برای رأی دادن آوردند.

زندان سراوان ـ دادستان شهرستان سراوان زندانیان را تهدید کرد که اگر در دور دوم انتخابات شرکت نکنند، مرخصی آن‌ها را لغو خواهد کرد. زندانیان «رأی باز» نیز با دریافت پیامک تهدید شده‌اند که اگر در انتخابات شرکت نکنند به زندان منتقل می‌شوند.

زندان کهنوج ـ زندانیان «رأی‌باز» را با اتوبوس به زندان بردند. روز قبل به آن‌ها نامه و اس.ام.اس داده و تهدید کردند که «انتخابات دور اول قرار بود برای رای دادن بیایید ولی نیامدید؛ اگر این دور نیایید مجازات خواهید شد و به زندان شما اضافه می‌شود. شما باید به کاندیدایی که ما مشخص می‌کنیم رأی بدهید».

زندان لاهیجان ـ به زندانیانی که مرخصی بودند ابلاغ کردند که همه برای رأی دادن با شناسنامه یا کارت ملی به زندان برگردند.

زندان لاکان رشت ـ نیرویی از این زندان گفت ما نصف روز زندان هستیم و ساعت ۱۴۳۰ به خانه‌هایمان می‌رویم. به ما گفته‌اند هر کس رأی ندهد باید به زندان برگرددد. در انتخابات۸تیر از ۱۵۰نفر رأی گرفتند.

 

 

گزارش خبری زنده درباره‌ی نمایش انتخابات حکومتی ـ قسمت اول

اظهارات خامنه‌ای پس از دور اول نمایش انتخابات حکومتی، آب پاکی بر نامشروع بودن نظام ریخت. خامنه‌ای از مشارکت پایین، گله کرد و تلاش نمود آن را دور بزند، ولی اکثریت مردم ایران که زهر تحریم را بر کام ولی فقیه ریخته‌اند، منظور خامنه‌ای را بهتر از نان‌خورها و ملازمان نظام درک کرده‌اند.

خامنه‌ای چنان ضربه‌یی در دور اول از پتک تحریم دریافت کرد که روش جاری مهندسی آراء را هم نتوانست به‌سیاق همیشگی پیش ببرد؛ لذا با ضریب ۳ هم شده، مجبور شد تأیید کند که آمار پایین مشارکت انتشار یابد.  

حالا ولی فقیه ارتجاع و دستگاه تبلیغاتیِ تحت امرش با هیاهوی بسیار تلاش دارند میان دو کاندید دور دوم، تفاوت‌ها ترسیم کنند تا شاید بازار سیرک نظام را داغ کنند. رقبای باندی جناح خامنه‌ای هم روی همین تلاش بنزین می‌ریزند و هشدار در هشدار می‌دهند که اگر جلیلی بیاید، فلان و فلان خواهد شد.

جامعه‌ی ایران اما فارغ از تلاش‌های باندی در درون حاکمیت، از قضا عزم آن دارند تا پتک تحریم را قوی‌تر از دور اول فرود بیاورند. نیروی این پتک با شهروند شهروند ایرانی از اول صبح به‌هم می‌پیوندد تا قدرت نهایی‌اش در آخرین ساعت نمایش حکومتی فرود بیاورد.

گزارشات زنده از حوزه‌های انتخابی در شهرهای مختلف، چنین گواهی می‌دهند.

تهران ـ در شعبه مدرسه راهنمایی ۲۲بهمن ساعت ۸۳۰ دو نفر حضور داشتند. در شعبه آموزشگاه دخترانه کوکب‌زاده کسی حضور نداشت.

کرج ـ در شعبه مسجد چهارمحل کسی برای رأی نیامده است. در شعبه مسجد عربان هم همین‌طور.

اصفهان: در شعبه پل خواجو ۱۲نفر حضور داشتند. در یک شعبه دیگر ۳نفر. در چهار شعبه دیگر، در هر کدام بین ۲ تا ۷ نفر حضور داشتند. صف نانوایی‌ها شلوغ‌تر از شعب اخذ رأی است.

آمل ـ ساعت ۸۱۵ در  شعبه مسجد چهارده معصوم ۲نفر حضور داشتند.

رشت ـ مدرسه دخترانه الزهرا کسی برای رأی دادن نیامده بود. شعبه دانشگاه بهشتی ساعت ۸۳۰ دو نفر حضور داشتند.

محمود آباد (مازندران) ـ  در سه شعبه کسی برای رأی دادن حضور نداشت.

اسلام‌آباد غرب ـ شعبه دبستان شاهد فقط ۲نفر حضور داشتند. شعبه مدرسه آیت‌الله غفاری کسی حضور نداشت.

ارومیه ـ ساعت ۸۵۰ شعبه هنرستان هنرهای زیبا ۵ نفر حضور داشتند.

نورآباد فارس ـ ساعت ۸۵۰ در شعبه اداره بهزیستی۱۱نفر برای رأی دادن حضور داشتند.

قیرو کازرون ـ  در شعبه دبستان فاتحی ساعت ۸۳۰ هیچ‌کس حضور نداشت.

شهر ری ـ در شعبه دبیرستان سالور ساعت ۹ هیچ‌کس نبود.

تبریز ـ در شعبه خیابان ولیعصر ساعت ۰۹۱۰ هفت نفر برای رای دادن آمده بودند.

 سبزوار ـ در شعبه هرستان دیواندری ساعت ۰۹۰۰ یک نفر برای رای دادن آمده بودند.در شعبه مسجد رضا در خیابان دیباجی ساعت ۰۹۳۰ فقط چند سرباز بودند.

 ایذه ـ در شعبه مدرسه عترت که قبلاً از شعب شلوغ شهر بوده، حتی نفرات جلیلی هم در آن نذری پخش کردند که مردم برای رأی به جلیلی بیایند ولی تا ساعت ۱۰۰۰ صبح هیچ‌کس در خیابان‌ها نبود و کسی به این شعبه مراجعه نکرد.

تهران ـ در شعبه مجتمع آموزشی نبی اکرم ۴۶متری نارمک ساعت ۰۹۴۰ هیچ‌کس نبود.در شعبه دبستان قاسم سلیمانی در تهرانپارس ساعت ۱۰۰۰ هیچ‌کس نبود. در شعبه مسجد امام جعفر صادق در نارمک ساعت ۱۰۰۰ هیچ‌کس نبود. در شعبه دبستان ایثار در خیابان عمرانی ساعت ۱۰۱۵ هیچ‌کس حضور نداشت.

کردکوی ـ در شعبه مسجد نبی اکرم ساعت ۱۰۰۰،  ۹ نفر برای رأی آمده بودند.

 ایلام ـ در شعبه دبستان غیردولتی نوربخش ساعت ۰۹۳۰ هیچ‌کس نبود.

مشهد ـ در شعبه مسجد جوادالائمه روبه‌روی پارک ملت ساعت ۱۰۰۰ سه مأمور در مسجد و ۱۰ الی ۱۵نفر بسیجی حضور دارند.

ماهشهر ـ در شعبه حسینیه زین‌العابدین ساعت ۰۸۴۵ هیچ‌کس نبود. در شعبه حسینیه باب‌الحوائج ساعت ۸۴۵ یک نفر برای رأی دادن آمده بودند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a3e8dc62-591f-4174-9fb2-4d03abbcce87"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات