728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۱۵اردیبهشت ۹۸

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۱۵اردیبهشت ۹۸
مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۱۵اردیبهشت ۹۸

روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه ۱۵اردیبهشت مهم‌ترین مطالب خود را به واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا اختصاص داده‌اند. در کنار آن بحرانهای برجام و ‌FATF و بحرانهای اقتصادی – اجتماعی و ابراز وحشت از فضای مجازی دیده می‌شود.

سوز و گداز از مقاومت ایران و سازمان مجاهدین هم طبق معمول ترجیع بند روزنامه‌های حکومتی است:

وطن امروز: شرط‌گذاری فرانسه برای پذیرش بهرام قاسمی به‌عنوان سفیر ایران در پاریس در حالی است که پیش از این نیز اخباری پیرامون یک شرط دیگر فرانسه برای پذیرش سفیر ایران و همچنین معرفی سفیر این کشور در تهران اعلام شده بود: عذرخواهی تهران به‌خاطر ادعای فرانسه درباره تلاش برای بمب‌گذاری در همایش (مجاهدین)در این کشور...

جمهوری اسلامی: آنچه مایه شرمساری بولتون شده، حرف‌شنوی از (مجاهدین) بوده... طیف اطرافیان ترامپ نزدیکترین روابط را با (مجاهدین) برقرار کردند و عملاً بازیچه طرح‌های (مجاهدین) – سعودیها و صهیونیستها شده‌اند.

 

واکنش‌های روزنامه‌های حکومتی به تحریم‌های جدید اتمی توسط آمریکا، هراس‌آلود و حاکی از بی‌راه‌حلی نظام است:

مردم‌سالاری: راه‌حل مسائل جمهوری اسلامی با آمریکا، نظامی نیست چون آمریکا معمولاً در جنگ‌هایی که داشته عموماً کمترین خسارت را می‌بیند و بازنده کشوری است که جنگ در داخل سرزمینش صورت می‌گیرد. زیرساخت‌های ما در صورت وقوع جنگ داخل کشور مان نابود خواهد شد و احتمال خسارت‌های غیرقابل جبران هم وجود خواهد داشت.

مردم‌سالاری: با مشکل‌تر شدن صادرات نفت ایران و در مضیقه بودن ما از نظر ارزی، در واردات نیز گرفتار کمبودهای خاصی خواهیم داشت که می‌تواند هر مشکلی را بر ما عارض کند و کاسه صبر مردم را لبریزتر سازد. در این موقعیت بسیار حساس که هر لحظه ممکن است آنچه تصورش را نداشتیم گرفتارمان کند، چاره‌جویی و شناخت آن راهی که باید برویم خیلی مهم است. در این راه نه بترسیم و نه بترسانیم.

ایران: آنچه در نوع مواجهه ایران ضرورت دارد، در نظر گرفتن این نکته است که پیام روشن آن باید در چارچوب تدابیر فنی برجام تعریف شده باشد.

سیاست روز: هیچ نهاد بین‌المللی و حتی کشورهای باقی مانده در برجام نیز تنها به یک ابراز نگرانی از اقدامات آمریکا بسنده کرده‌اند و توان واکنش قاطعانه ندارند!

 

مناقشهٔ روزنامه‌های حکومتی بر سر برجام هم وجه دیگری از بن‌بست نظام را بارز کرده است:

ستاره صبح: علی بیگدلی: نظام تحت هیچ شرایطی نباید از برجام خارج شود؛ زیرا نتیجه خروج از برجام بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد اروپا، چین و روسیه هم به تحریم‌ها علیه نظام خواهند پیوست و حتی ممکن است کار به جاهای باریک بکشد.

سیاست روز: لطفاً بگویید در دوران اوباما دقیقاً کدام بخش از تعهدات برجام اجرایی شد که فکر می‌کنید با آمدن ترامپ متوقف شده است؟! چرا آمریکای ترامپ را از اوباما جدا می‌کنید؟! چرا برجام را فتح‌الفتوح می‌دانید در حالی که رهبر به صراحت گفتند که هدف از امضای آن برداشتن همه تحریم‌ها بود که محقق نشد!

 

فضای مجازی موضوع روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

وطن امروز: مدت‌هاست اهمیت حفظ «حاکمیت سایبری» و تعیین مرزهای سایبری همانند مرزهای زمینی، دریایی و هوایی به مسئولان حوزه ارتباطات گوشزد می‌شود. اگر صفحه مقامات رسمی نظامی کشور در اینستاگرام حذف می‌شود، ناشی از بی‌توجهی به همین الزامات اسناد بالادستی نظام است.

آرمان: اظهارنظرهای دوستان قاتل طلبه همدانی در جهت حمایت از وی نشان‌دهنده یک خطر اجتماعی است و مسئولان باید آن را جدی بگیرند.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های یکشنبه دیده می‌شود:

ابرار اقتصادی: ۷۰درصد فراریان ارزی خصولتیها هستند!

ابرار اقتصادی: حجم نقدینگی به ۱۸۸۱هزار میلیارد تومان رسید

اخبار صنعت: معاون اول رئیس‌جمهور احتمال داد: حرکت دولت به سمت کوپنی شدن

اسکناس: آل اسحاق: استراتژی تجاری، گمشدهٔ اقتصاد ایران

حمایت: دادستان کل: رشد پرونده‌های جرایم رایانه‌ای در پی رها بودن فضای مجازی

رسالت: یحیی آل اسحاق: استراتژی تجاری کشور در اولویت‌ تصمیم‌گیری نیست

سیاست روز: منتظری دادستان کل: منشأ تمامی فساده‌ای اخیر کوتاهی مسئولان بود

کیهان: مردم گرفتاری گرانی، دولت سرگرم رویای سیب و گلابی برجام

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0a0cdcc2-1e3b-4b02-8703-a4649cfe693e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات