728 x 90

صنایع دستی ایران در آستانه انقراض

صنایع دستی اصفهان
صنایع دستی اصفهان

به‌دلیل واردات بی‌رویه، صنایع دستی ایران در آستانه انقراض قرار گرفته‌اند. این وضعیت شغل صنعتگری را برای بسیاری از صنعتگرانی که به تولید صنایع دستی اشتغال دارند زیان‌آور کرده و آنها را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.

 

به صرفه نبودن شغل صنعت‌گری

یک صنعت کار ایرانی اصفهانی در مصاحبه با تلویزیون رژیم می‌گوید: «من قلم‌‌زن بودم این‌ها را دیگر جمع می‌کنم کلاً نمی‌صرفد».

به صرفه نبودن اشتغال در صنایع دستی در اصفهان در شرایطی است که پیش از این و از زمان صفویان صنایع دستی اصفهان مانند قلم‌زنی، منبت‌کاری، مینیاکاری، زربافی و بسیاری دیگر از صنایع دستی شهرت جهانی داشت و اشتغال به این صنعت در اصفهان رونق داشت. محصولات این صنایع در داخل و خارج کشور همیشه فروش خوبی داست و توریستهایی که به ایران می‌آمدند معمولاً علاقه‌مند به خرید این‌گونه تولیدات بودند.

اما اکنون شرایطی پیش آمده که برای صنعت‌کاران اصفهانی این شغل به صرفه نیست.

 

اشباع بازار توسط صنایع دستی وارداتی

یکی از دلائل فاجعه‌یی که برای صنایع دستی ایران پیش آمده سیاست خائنانه رژیم آخوندی در وارد کردن انبوه صنایع دستی چین به کشور است.‌ به‌نحوی که اکنون صنایع دستی چین در اصفهان بیش از صنایع دستی اصفهان در بازار یافت می‌شود و واردات صنایع دستی از چین تقریباً بازار ایران را اشباع کرده است.

مهدی میرمحمدی هنرمند اصفهانی ۴۳ساله که نزدیک ۲۰سال است به میناکاری می‌پردازد می‌‌گوید: «اصفهان بیش از ۷۰درصد صنایع دستی کل ایران را تولید می‌کند، چرا باید در شهری که مرکز هنر و صنایع‌دستی کشور است اجازه فروش صنایع دستی چینی وجود داشته باشد».

او می‌افزاید«ما به این موضوع خیلی اعتراض کردیم اما صدای فریاد ما به جایی نمی‌رسد».

تلویزیون رژیم طی گزارشی در مورد کسادی بازار صنایع دستی ایران از لاله‌جین همدان که از آن به‌عنوان پایتخت سفال ایران یاد می‌کنند گزارش می‌کند و می‌گوید: ‌‌«در لاله‌جین، شهر جهانی سفال ۴هزار نفر در هزار کارگاه مشغول تولید سفال و سرامیک هستند و هر ساله بخش قابل توجهی به کشورهای مختلف صادر می‌شود.اما در این بین برخی اقدام به واردات محصولات سرامیکی از کشور چین می‌کنند».

در حالی که ایران در رتبه سه کشور جهان درصدر لیست تولید صنایع دستی ایستاده ولی در فروش در رتبه سی‌و نهم است.

خبرگزاری حکومتی ایسنا از «رشد نجومی واردات فرش و صنایع دستی»‌ خبر می‌دهد و گزارش می‌کند:‌ «بیشترین رشد ارزش واردات در بخش صنعت طی هشت ماهه سال‌۹۶به گروه فرش و صنایع دستی با رشد بیش از ۳۵۷درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط بوده است». (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۱۴اسفند ۹۶)

 

قاچاق صنایع دستی چینی

غارتگران رژیم علاوه بر مبادی رسمی، از طریق قاچاق نیز انبوه محصولات صنایع دستی چین را وارد بازار می‌کنند و برای صنعتکاران ایرانی رمقی برای رقابت باقی نمی‌گذارند. رسانه‌های رژیم اعتراف می‌کنند که قاچاق بی‌رویه صنایع دستی چینی باعث زمین‌خوردن هنرمندان ایرانی شده است.

عباس شیردلی رئیس اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان می‌گوید: «کالای هنرمندان ایرانی به‌صورت انبوه روی دستشان می‌‌ماند و به فروش نمی‌رسد و مجبور به مهاجرت به خارج کشورمی‌شوند. (روزنامه آفتاب یزد ۳۰اردیبهشت ۹۷)

به این ترتیب روشن می‌شود که اساساً واردات صنایع دستی از خارج کشور به‌خصوص چین چه به‌طور رسمی و چه از طریق قاچاق علت اصلی است که صنایع دستی ایران را به آستانه ورشکستگی کشانده است. به‌رغم همه فریبکاریهای خامنه‌ای به اسم حمایت از تولید داخلی چیزی که برای این رژیم و باندهای غارتگر آن مطرح نیست؛ منافع مردم ایران و اشتغال نیروی کار ایران و از بین رفتن یکی از منابع تولید ثروت و یکی از مفاخر فرهنگی ایران یعنی صنایع دستی است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1690d85c-f738-4bbd-9437-5917d08c5c0d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات