وحشت از قیام در تقدیر
در روزنامههای حکومتی نهم مهر، موضوعات مشترک عبارتند از ابراز نگرانی از چشمانداز تحولات منطقه علیه نظام، رشد شتابان قیمتهای و سقوط ارزش پول ملی و دعواهای باندی بر سر سهم قدرت و غارت در نمایش بعدی انتخابات. برجستهترین موضوع وحشت باندهای حاکم از قیام و بنبست سرکوب است.
روزنامهٔ حکومتی اعتماد با اذعان به اینکه خودکشی پدر یکی از بازداشت شدگان قیام بهخاطر جلوگیری از اجرای حکم اعدام پسرش توسط رژیم بوده نوشته است: «حالا که این اتفاق تلخ رخ داده است، کش دادن آن با نگهداشتن بازداشتیها و صدور و اجرای احکام سنگین که با روان جامعه بازی میکنند، بدون تردید برخلاف مصالح نظام و کشور است». این روزنامه در ادامه وحشت باند مغلوب از فضای انفجاری جامعه، و بنبست سرکوب را تحت عنوان «نمایش یکسویه اقتدار» بیان کرده و نوشته است: «تکرار نشدن اینگونه خشونتها و حوادث تلخ، نفع بهمراتب بیشتری برای همگان دارد تا تداوم نمایش یکسویه و خطی اقتدار. به جز این، زخمها و بغضها باقی میمانند و سایه هراس از خشونتی دوباره، همواره خواهد ماند».
مردمسالاری هم صدای گامهای انقلاب را شنیده و به رژیم هشدار داده: «بحرانهای عمیق اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بهنظر میرسد صلح و امنیت را در شرایط شکننده و آسیب پذیری قرار داده است و از آنجا که معمولاً بحرانها در یک چرخه و بازههای خاص زمانی رخ میدهند و لیکن هنگامی که چرخه بحران به روند تبدیل میشود میتواند نگرانکننده باشد».
جوان وابسته به سپاه پاسداران هم در حالی که هشدارهای روزنامههای باند مغلوب در مورد نزدیک بودن قیام و فضای انفجاری جامعه را یادآوری کرده و به آنها گوشزد کرده است که «تلاش برای بیان آلام مردم... جز سیاهتر کردن چهره کشور و امیدوارسازی دشمنان به افزایش فشارها و تحریمها، تأثیر دیگری نخواهد داشت».
شکست دروغدرمانی در بنبست همهجانبه
اذعان به بنبست نظام در اثر سیاستهای رژیم موضوع مشترک بسیاری از روزنامههاست. از جمله آرمان به این موضوع اذعان کرده و افزوده است: «خروج از شرایط کنونی، نیازمند آن است تا تحولات مهمی در حوزه سیاستهای اقتصادی و روابط بینالملل انجام شود».
جهان صنعت هم زیر عنوان «سرگرم سازی با لعنت پشت لعنت» به دجالگریهای روحانی اشاره کرده و به باندهای غالب و مغلوب گوشزد کرده است: «یادمان باشد شکست روحانی تنها شکست دولت یا اصلاحطلبان به حساب نخواهد آمد و مردم برای همه حساب باز میکنند».
مستقل هم در جنگ باندی به سیاستهای ضدمردمی نظام در رها کردن مردم در میدان مین کرونا اعتراف کرده و افزوده است: «وقتی ۲۰ % متوفیان کشور را بیماران کورونایی که یک بیماری قابل پیشگیری است تشکیل میدهند و این آمار برای روزها و هفتههای متوالی به همین نحو ادامه مییابد یعنی در تله افتادهایم» این روزنامه در ادامه به نظام هشدار داده: «خروج از این تله با پذیرش همزیستی با ویروس و مدیریت رفتارهای پرخطر و اولویت دادن به تابآوری نظام سلامت است و گرنه همانگونه که وزیر بهداشت گفت ممکن است بار اینبار بر زمین بماند و تله قربانی را خفه کند».
فساد و غارت از بالا تا پایین نظام
تدوام فساد و غارت و تلاش برای لاپوشانی آن نه تنها ناقوسهای هشدار خشم مردم را به صدا در آورده بلکه در عرصههای دعواهای باندی هم با رو کردن دزدی باند رقیب از یکدیگر سهمخواهی میکنند.
مردمسالاری بهنقل از کواکبیان عضو پیشین مجلس ارتجاع نوشته است: «کل حقوقهای نجومی ۴۰میلیارد نمیشــد. اما یک ملک از این ۱۲۰۰ ملکی که گفتند، به اندازه کل حقوقهای نجومی بود... این فقط بحث املاک نجومی اســت و جدای از پرونده قالیباف است. در مورد پرونده ایشان همان موقع بحثهای مختلفی بود، مؤسسه همسرشان یکجور، بحث کمک به ستاد انتخاباتیاش که
نجفی گفت و تمام گفتنیها گفته شده اســت، موضوع این است که کسی نیســت که پیگیری کند، چندبار هم در توئیت هایم گفتم نقش عیســی شریفی کمتر از اکبر طبری نیست».
آرمان هم در مطلب طنزش به گستردگی فساد اشاره کرده و از جمله نوشته است: «خبرگزاریها: شهرداران لواسان، شهریار و رودهن به جرم رشوهخواری دستگیر شدند!
الف- یعنی تهران جولانگاه سارقان بوده؟ عجب واقعا!
ب- دور علیبابا نهایتاً چهل دزد بغداد بودند، دور ما چهل هزار!
ج- دماوند و فیروزکوه هم چون مدام برف میاد و تعطیله وقت این کارها نیست.
د- مملکت پر شده از شهردارهای پرحاشیه!