728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی شنبه ۲۳دیماه

گفته‌ها و ناگفته‌ها
گفته‌ها و ناگفته‌ها
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی به اعلام مواضع رئیس‌جمهور آمریکا در مورد برجام اختصاص یافته است. هر چند که بسیاری از این روزنامه‌ها قبل انتشار خبر اطلاعیه کاخ سفید، صفحات خود را بسته بودند. اما ابراز نگرانی از پیامدهای این تصمیم در هر صورتی، مضمون مشترک آنهاست:
آرمان: ترامپ دوباره هم تعلیق کرد هم تحریم! آمریکا در برجام ماند

آرمان: برجام قطره چکانی ترامپ

آفتاب یزد: عقب‌نشینی هوشمند ترامپ؟

ابتکار: ترامپ و بازی تهدید برجام

ابرار: ترامپ هم‌چنان برجام را بدترین توافق تاریخ می‌داند

جهان صنعت: تمدید تعلیق تحریمها

جوان: تمدید برجام با تهدید و تحریم تازه

خراسان: ادامه استراتژی آمریکایی برجام زخمی

شرق: ترامپ تعلیق تحریمها را تمدید و تحریمهای جدیدی اعمال کردـ عبور برجام از پیچ تند – رئیس قوه قضاییه، رئیس زندان رجایی شهر و شورای عالی فضای مجازی هم در فهرست تحریمها قرار گرفتند

کیهان: بازی کشدار آمریکا با جنازه برجام؛ اقتصاد کشور را به دیوانه بازیهای ترامپ گره نزنید!

قیام ایران و وحشت از سازمان مجاهدین و پیامدهای قیام و تشدید تخاصمات باندها در اثر قیام مضمون مطالب مخلتف روزنامه‌های حکومتی است:
ایران: ریشه‌های دور و نزدیک تجمعات اعتراضی

بهار:‌سردرگمی در تحلیل اعتراضات

حمایت: دادستان کل کشور با اشاره به اغتشاشات: فریب خوردگان آزاد شدند

قانون: اظهارات تامل‌برانگیز کاظم‌ صدیقی و آشغال خواندن تمام معترضان سبب انتقاد محافظه‌کاران نیز شد

کیهان:‌خواب بو دید که می‌گفتند اصل نظام نشانه است؟!

مستقل: اعتراضات اخیر باید ریشه‌یی حل شود

رسالت: مظاهری: (مجاهدین) بیدارند باید هوشیار باشیم... بنده از نیروی انتظامی تشکر می‌کنم که برای جمع کردن اغتشاشات به خوبی عمل کرد؛ این اغتشاشات اخیر نظیر جنگ مرصاد در اواخر جنگ هشت ساله بود که دشمن اعلام صلح کرد و دوباره به واسطه (مجاهدین) علیه جمهوری اسلامی اقدام کرد؛ در آن زمان شخصیت بزرگی در رابطه با جنگ مرصاد به بنده گفت جنگ مرصاد تیر غیبی بود که از کنار انقلاب گذشت.

رسالت: اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت نظا: آمریکا، اسراییل و ملک سلمان به بازسازی حزب بعث عراق پرداخته اند
این طیف به‌عنوان ضلع سوم اغتشاشات اخیر با کمک (مجاهدین) در کنار آمریکا، اسرائیل، عربستان در اغتشاشات اخیر دست داشته‌اند.
هسته اصلی اغتشاشات اخیر متشکل از: عربستان، آمریکا، (مجاهدین) و بعثی‌ها کسانی هستند که نه تنها در کودتای نافرجام سال ١٣٥٩و جنگ تحمیلی هشت ساله نقش محوری ایفا نموده‌اند

رسالت: سخنگوی سپاه پاسداران گفت:‌در بین دشمنان جمهوری اسلامی دشمنان شناخته شده‌ای وجود دارند. وی با اشاره دشمنی (مجاهدین) افزود: در این‌که... هر آنچه از دست‌شان برمی‌آمده انجام داده‌اند، شکی وجود ندارد... طبیعی است که هرگاه فرصتی پیش بیاید و فرصتی برای ضربه زدن پیدا کنند، دشمن نیز امکانات خود را در این مسیر به کار می‌گیرد

در صفحات داخلی روزنامه ابراز نگرانی از استمرار قیام و «براندازی نظام» همراه با بن‌بست سرکوب بیشتر دیده می‌شود:
جمهور اسلامی: تزریق ناامیدی و گستاخی که هر دو را مخالفان دولت انجام داده بودند، عده‌یی دیگر را به صحنه آورد و شعارها تغییر کرد و به اقدامات اغتشاشگرانه علیه مقدسات منجر شد. این تحرکات غیرعادی و خلاف موازین با سرعت به شهرهای کوچک هم سرایت کرد و در همین مرحله بود که دشمنان خارجی و (مجاهدین) هم سوار بر موج پدید آمده شدند.

ایران:‌علی مطهری: کسی در سال 88جرأت نمی‌کرد بگوید اعتراض را باید به‌رسمیت بشناسیم، اما امروز اصول‌گرایان هم این موضوع را می‌گویند.
اگر اجازه اعتراض ندهیم، به تخریب ختم می‌شود.
در روزنامه‌های حکومتی اذعان به فساد و سرکوبگری نظام به‌مثابه‌ علت قیام دیده می‌شود. که این موضوع رو در روی اظهارات ولی‌فقیه ارتجاع در نسبت دادن ریشهٴ قیام به خارج است:
ایران: وقتی اعتیاد یک گستره وسیع جمعیتی را در بر گرفته است، وقتی که فحشا و تن فروشی به‌ویژه در شهرهای بزرگ بیداد می‌کند، وقتی که فساد گریبان بالا تا پایین هر نوع تعامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شده است، هیچ کس دوست ندارد در چارچوب چنین مناسباتی زندگی کند... بزرگترین خطای راهبردی این است که اعتراض مردم را فقط به یک جنبه خلاصه کنیم... شیوه تصمیم‌گیری و تخصیص منابع از بیخ و بن اشتباه است
در تمام وجوه عنوان شده می‌توان مصداق‌های به بن‌بست رسیده جهت‌گیرهای سیاستی ناکارآمد را مشاهده کرد.

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای مواضع دولت حسن روحانی در مورد برجام و برخورد با آمریکا مورد حمله قرار داده‌اند. در این حملات اما دست خالی خود را در ارائه راه‌حل نشان داده‌اند:
جوان:
در این میان نظرات آقای سید عباس عراقچی بحث برانگیزتر از سایرین بود. وی در نشست امنیتی تهران روی سه نکته تأکید کرد: اول این‌که «تلاش‌های ترامپ ممکن است (نشان می‌دهد) در چند روز آینده به نقطه‌ای برسد که واشینگتن به‌طور کامل از برجام خارج شود». دوم این‌که «در صورت خروج آمریکا از برجام و از بین رفتن برجام منطقه‌ ما (و ما) بیشترین ضرر را خواهد کرد!؟ و بالاخره آقای عراقچی تأکید می‌کند که «برجام باید به تجربه موفق و بین‌المللی تبدیل شود. برجام در حقیقت تنها تجربه! حل و فصل مسالمت‌آمیز یک بحران، درگیری و اختلاف در زمان معاصر است که توانسته بحرانی پیچیده با سابقه ۱۰ساله را از طریق مذاکره حل کند»!؟
صرف نظر از این‌که دیپلوماسی مذاکره نه اولین تجربه نظام سلطه بلکه یک راهبرد بنیادین و فراگیر است و نه تجربه موفقی است بلکه نظام سلطه مانند سایر مدل‌های مشابه نظیر کمپ دیوید به‌دنبال اهداف بلندمدت و به تسلیم کشاندن طرف مقابل است و نه مشکلات ما را حل کرده بلکه طی دو سال گذشته بر حجم مشکلات و تحریم‌ها افزوده هم شده‌است این‌گونه موضع‌گیریها به منزله تهدید ملتمسانه و عاجزانه برای عدم خروج آمریکا از برجام است... آمریکایی‌ها معتقدند با سیاست مذکور و در صورتی که در انتخابات بعدی غرب‌گرایان ایرانی از طریق رأی مردم موفق به تبدیل «میل به مذاکره با آمریکا در سایر زمینه‌ها» به «مطالبه مردم ایران برای مذاکره در همه زمینه‌ها» شوند، جمهوری اسلامی ایران عملاً تسلیم خواسته‌های آمریکا (نظام سلطه) شده و دومینوی تسلیم ایران در مسیر تحمیل اراده آمریکا بر ایران به حرکت درآمده ست. با این اوصاف دولتمردان ایران با درک صحیح واقعیات و با اجتناب از تکیه به برجام و دلبستگی به همراهی غرب با ایران از طریق برجام باید قبل از آن‌که ما متهم به نقض برجام شویم با هوشمندی مسیر آینده بدون برجام را برای پیشرفت ایران ترسیم نمایند.

کیهان: نکته مهمی که در این ماجرا وجود دارد راه‌حل مشکلات اقتصادی است. غرب و شیفتگانش سعی در القای این گزاره دارند که برای زندگی مادی بهتر تنها راه‌حل دست شستن از برخی اعتقادات و آرمانهای انقلاب و دادن برخی امتیازات به غرب است. آن اقتصاد و رفاهی که به‌قول حضرت امام (ره) برای الاغ است، از همین نوع است. الاغ بار می‌برد و در قبال این باربری کاه و یونجه‌ای جلوی او می‌ریزند. هیچ الاغی تاکنون نپرسیده چه کسی بارش می‌کند، چه بارش می‌کند و مقصدش کجاست. این همان معامله‌ای است که غرب و در رأس آنها آمریکا با متحدان و مزدوران خود در کشورهای جهان سوم می‌کنند.

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع هیاهوی دولت روحانی در مورد همگرایی با اروپا در خصوص برجام مورد سؤال قرار گرفته است:
رسالت:
حال سؤال اصلی این‌جاست که آیا کشورهای اروپایی و خصوصاً تروئیکای اروپایی (سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه) واقعاً نسبت به توافق هسته‌یی پایبند بوده‌اند؟ آیا می‌توان نسبت به تعهدات اروپا در قبال توافق هسته‌یی حساب
ویژه‌ای باز کرد؟
دو نکته مهم مدنظر قرار گیرد: نخست این‌که تروئیکای اروپایی طی دو سال اخیر نیز نسبت به برجام تعهد پذیری مطلق و کاملی نداشته‌اند. عدم همکاری بانکهای بزرگ اروپایی با ایران و حتی همراهی نسبی برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس با سیاستهای خصمانه آمریکا در قبال ایران و از همه مهم‌تر، سکوت اروپای واحد در برابر بدعهدیهای ایالات متحده آمریکا در قبال توافق هسته‌ای، جملگی نماد نقض عهد مشترک واشینگتن و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. بنابراین، اتحادیه اروپا عملاً طی دو سال اخیر کارنامه قابل دفاعی در قبال توافق هسته‌یی با ایران نداشته است. در چنین شرایطی تعهدات اروپا مبنی بر پایبندی مطلق به برجام نمی‌تواند مبنای تصمیم‌گیری دستگاه سیاست خارجی ما قرار گیرد. ضمن آن که وضع دوباره تحریم‌های وزارت خزانه‌داری و کنگره آمریکا، بیش‌از‌پیش روابط بانکی و اعتباری با اتحادیه اروپا را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. نکته دیگر این‌که اتحادیه اروپا طی ماه‌های اخیر نیز در عین مخالفت با سیاستهای برجامی آمریکا، چراغ سبزهایی به واشینگتن در خصوص تغییر در توافق هسته‌یی نشان داده است. به‌عنوان مثال مقامات فرانسوی اعلام کرده‌اند که می‌توان حول موضوعاتی مانند تمدید محدودیت‌های هسته‌یی علیه ایران (و مادام العمر کردن آنها) و گنجاندن موضوع توان موشکی ایران در برجام با تهران وارد مذاکره شد! کشورهای انگلیس و آلمان نیز رویکرد دوگانه‌ای در این خصوص داشته‌اند. در چنین شرایطی نمی‌توان سخن از اعتماد به اروپا به میان آورد.

یک روزنامه باند خامنه‌ای وابسته به قضاییه رژیم بعد از تحریمهای جدید و شتاب حوادث علیه رژیم و به سود مقاومت و قیام مردم ایران ابراز نگرانی کرده و به سوز و گداز پرداخته اند:
حمایت: حقیقت ماجرا آن است که تیم اوباما نیز حداکثر توان راهبردی خود را با استفاده از بستر حوادث پس از انتخابات هشت سال قبل، بکار بست و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌های وحشیانه را علیه ایران وضع و اجرا کرد که تا قبل از آن علیه هیچ کشوری پیاده نشده بود. تیم طراحی تحریم‌های اوباما ظرف 18ماه، سخت‌ترین چارچوب‌ تحریم‌ها را چه در حوزه بانکی و چه در بخش‌های دیگر علیه ایران پیاده کرد
تنها تفاوتی که میان اوباما و ترامپ در این‌ باره دیده می‌شود، سرعت تصویب و اجرای تحریم‌ها و شتاب تحولات است، چرا که ترامپ و دیگر دولتمردان آمریکایی از روز اول به میدان حمایت از پادوهای خود آمدند ولی اوباما در این خصوص، پس از ماه‌ها دست‌به‌عصا وارد گود شد. جدای از اظهارات رسمی مسئولان کاخ سفید و کنگره، عجولانه‌ترین اقدام آمریکا، میدان‌داری در برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره اغتشاشات ایران بود
اواخر هفته گذشته بود که مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به‌اتفاق آراء (415رأی مثبت) در حمایت از اغتشاشات اخیر کشور و متهم کردن جمهوری اسلامی به نقض حقوق‌بشر قطعنامه‌یی صادر و برای فشارهای بیشتر بر نظام اسلامی چراغ سبز نشان داد؛ هر چند که دولت آمریکا با همکاری سنا و مجلس نمایندگان در حال حاضر زیرساخت مناسب حقوقی را برای اعمال تحریم‌های مضاعف علیه ایران اسلامی در اختیار دارد و این اقدام کنگره، شاید بیشتر به جهت پشت‌گرمی کاخ سفید انجام‌شده باشد تا آماده‌سازی ظرفیت‌های جدید. شیوه بیان و ادبیات آمریکایی‌ها این روزها به ادبیات این بخش مشخص از قانون کاتسا بسیار شباهت دارد و تقریباً همه آنها مدعی شده‌اند که جمهوری اسلامی باید به مطالبات آشوبگران که اسم «مردم»! را بر آنها نهاده‌اند، توجه کرده و نباید با مردم – بخوانید اغتشاشگران – مقابله کند! این در حالی است که اعتراض قانونی در کشورمان وفق قانون اساسی به‌رسمیت شناخته‌شده و افراد و گروهها با کسب مجوز از مراجع قانونی می‌توانند تجمع و راهپیمایی داشته باشند.
و تعداد زیادی از مسئولان و نهادهای تأثیرگذار آمریکایی نیز از ترامپ خواسته‌اند تا برای حمایت از اغتشاش‌گران، تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند. حمایت تمام‌قد سیاستمداران این کشور از عوامل ناامنی، نه‌تنها عجیب نیست بلکه اگر غیرازاین بود، جای تعجب داشت، زیرا لیدرهای اغتشاشات، همگی از واشینگتن و تل‌آویو خط گرفته و با دلارهای نفتی عربستان وارد میدان شده بودند و هدف آنها چیزی جز قرار دادن مردم در مقابل نظام نبود.

سایر بحرانهای گریبانگیر نظام موضوع عنوانهای دیگر روزنامه‌های حکومتی است

آفتاب یزد:‌صدیقی: باید بودجه مناسبی به حوزه‌های علمیه اختصاص یابد
اقتصاد پویا: کدام تولید قادر است با 27میلیارد دلار قاچاق مبارزه کند

حمایت: دادستان کل کشور با اشاره به اغتشاشات: فریب خوردگان آزاد شدند

قانون: اظهارات تامل‌برانگیز کاظم‌صدیقی و آشغال خواندن تمام معترضان سبب انتقاد محافظه‌کاران نیز شد

کیهان: کریمی قدوسی: 100شکایت دولت از نمایندگان معنای استقبال از نقدپذیری دولت.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1c31aa8f-27a2-4eb3-8f6f-5df3bbf58867"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات