728 x 90

فضای انفجاری در بن‌بست با جامعه جهانی -مروری بر رسانه ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

فضای انفجاری در بن‌بست با جامعهٔ جهانی

در روزنامه‌های حکومتی هفتم آبان، وجه غالب مطالب با اذعان به وضعیت وخیم اقتصادی و حمله مشترک هر دو باند حاکم به بانک مرکزی رژیم است. نتایج بلافصل انتخابات آمریکا بر اوضاع نظام موضوع مشترک روزنامه‌های محافل مختلف حکومتی است. اعترافات روزنامه‌های هر دو باند حاکم به فراگیری کرونا و بالارفتن آمار مرگ و میر مردم در اثر سیاست‌های نظام، در برخی از روزنامه‌ها حتی تبدیل به دعوای باندی هم شده است. اما مضمون مشترک تمام این مسائل، هشدار نسبت به فضای انفجاری جامعه و ترس از قیام است.

روزنامهٔ حکومتی اعتماد به‌نقل از یک کارگزار حکومتی نزدیک به محیط‌های کارگری نوشته است «کارگر ایرانی؛ آن مرد یا زنی که اجیر کارفرمای مستأصل‌تر از خودش است، این روزهای ویروس‌زده، ناامید از باز شدن هر دری که پیش از این کوفته بود، منتظر است تا یک «آن» موعود. مسئولان نشسته بر صندلی‌های دولتی و هواداران دولت که در لباس مظلومیت نقش‌آفرینی می‌کنند، باید از این «آن» بترسند. خیلی هم بترسند. از این «آنی» که وقتی موعد ظهورش برسد، از درزهای نادیدنی هر توصیه و نرده و حفاظ و استتار، نفوذ می‌کند و ریشه‌ها را می‌سوزاند و امیدها را می‌خشکاند و حتی مجال تأسف و تاثر بر اهمال هم نمی‌دهد».

روزنامهٔ حکومتی ستاره صبح هم به‌نقل از کارشناس حکومتی، علی بیگدلی نسبت به رویکردهای سیاست خارجی رژیم نوشته است: «ضروری است استراتژی (نظام) در سطح داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی تغییر کند؛ زیرا شرایط به‌گونه‌یی است که راهی جز این وجود ندارد و به مصلحت مردم است که هر کس برنده انتخابات شد، بهتر است (نظام) باب مذاکره را بگشاید؛ به این دلیل که این کشمکش‌ها و خصومتها وضعیت را به‌جایی رسانده که برای مردم قابل‌تحمل نیست».

از هم پاشیدگی اقتصادی نمودی از شقه در رأس نظام

از هم پاشیدگی اقتصادی و تشدید تورم، ضرورت عقب‌نشینی در برابر جامعهٔ جهانی و اذعان به شقه در بالای نظام از جمله در باند خامنه‌ای، و تشدید انزوای جهانی رژیم از جمله نکاتی است که به آن اعتراف شده.

رسالت در مورد وضعیت اقتصادی نوشته است: «تورم ۷ماهه ۱۳۹۹ به مرز ۳۰درصد رسیده است که در صورت ادامه این روند می‌تواند تا آستانه و حتی بیش از ۵۰درصد پیش رود». رسالت در ادامه اذعان کرده: «عامل اصلی تورم در ایران ساختاری بوده و به کسری بودجه دولت و خلق پول از طریق فروش ارز صادرات نفت به دولت یا استقراض دولت از بانک مرکزی مربوط است».

شرق روزنامهٔ باند مغلوب به تاثیر قیام مردم ایران در آبان ۹۸بر وضعیت اقتصادی نظام اذعان کرده و نوشته است: «‌از آبان ۱۳۹۸ و بعد از افزایش قیمت بنزین و تحولات پس از آن، نااطمینانی در کل اقتصاد ایران افزایش یافت که تأثیر مستقیم خود را در افزایش نرخ ارز و طلا نشان داد».

ستاره صبح هم به‌نقل از مطهرنیا یک کارشناس حکومتی گشایش تحریم‌های اقتصادی را مشروط به غلط‌کردم‌گویی و عقب‌نشینی نظام از مواضعش کرده و نوشته است: «پرونده اقتصادی ایران در جامعه بین‌الملل از جمله عدم پرداخت بدهی‌های ایران توسط کره جنوبی، چین و هند، تحت تأثیر پرونده‌های سیاسی قرار دارد و تا مسائل سیاسی حل نشود، وضعیت اقتصادی کشور همین‌گونه خواهد بود. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود که در گام نخست به‌دنبال حل مسائل سیاسی و باز کردن گره‌های دیپلماتیک باشیم».

اعتماد هم بازتاب فشارهای جهانی و جامعه و مردم ایران بر رأس نظام را غیرمستقیم اذعان کرده و نوشته است: «هنگامی که به دهه۶۰ نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که حلقه‌های نزدیک به قدرت به رغم همه اختلاف سلیقه‌ها یا حتی اختلافات فکری و راهبردی که داشتند در برخی از امور و در شرایط خاص بسیار متحد بودند و پخته عمل کردند در حالی که امروز شاهد آن هستیم که پرده‌داران یا مدعیان پرده‌داری اطاعت از رهبری، چنین آشکار و حتی توهین‌آمیز ادعای خود را نقض می‌کنند. در این صورت از دیگرانی که اصولاً ادعایی در این زمینه ندارند چه انتظاری باید داشت؟ چو پرده‌دار به شمشیر می‌زند همه را / کسی مقیم حریم حرم نخواهد ماند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/28770812-b734-4c81-bacb-1ad0b658ce5d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات