728 x 90

شورای نگهبان و هموار کردن راه تشدید جنگ قدرت

سخن روز
سخن روز
شورای نگهبان ارتجاع در آخرین مهلت مقرر و پس از چند بار تغییر موعد اعلام، سرانجام نتیجه نهایی نمایش انتخابات را سه‌شنبه شب گذشته (9خرداد) اعلام کرد و به‌اصطلاح «صحت انتخابات» را مورد تأیید قرار داد و در عین‌حال به‌طور متناقضی به 12مورد کلان تقلب هم اذعان کرد، ولی هیچ حوزه و حتی هیچ صندوقی را ابطال نکرد و رسیدگی به تخلفات را هم به قوه قضاییه سپرد.

این نظر شورای نگهبان که توسط کدخدایی سخنگوی آن اعلام شد، آشکارا متناقض است، چرا که اگر تخلفات به حدی نیست که به ابطال صندوق بینجامد، دیگر طرح آن و ارجاع به قوه قضاییه چه موضوعیتی دارد؟ و اگر تخلفات جدی است، چرا هیچ صندوقی ابطال نشده است؟ حال آن که در ادوار گذشته انتخابات، شورای نگهبان گاهی یک یا چند صندوق و حتی یک یا چند حوزه اخذ رأی را باطل کرده است.

ارسال 'تخلفات انتخاباتی' به قوه قضاییه از سوی شورای نگهبان هم در هر انتخابات، امری 'مرسوم' است که 'اگر در سرنوشت و نتیجه آرای یک صندوق اخذ رأی تأثیر می‌گذاشت شورای نگهبان آرای آن صندوق را باطل می‌کرد'. (1)

این که سخنگوی شورای نگهبان برای اعلام نظر نهایی چند بار زمانبندی و نشست خبری خود را تغییر داد و پس و پیش کرد، نشان می‌دهد که پشت پرده کشمکشهای بسیار جریان داشته و فشارهای مختلفی از جهات مختلف وارد شده و عمل کرده که برآیند این بردارها همان چیزی است که شورای نگهبان علنی و اعلام کرد تا به شیوه «نه سیخ بسوزد نه کباب» قضیه را حل کند یا در واقع حل نکند و تنها بحران را برای چند صباحی دیگر ذخیره سازد.

انتظار می‌رفت شورای نگهبان به‌عنوان یکی از ارگانهای تحت‌امر ولی‌فقیه، این قضیه را بیشتر به نفع باند خامنه‌ای و مشخصاً آخوند رئیسی ببرد که طی این مدت و از انتخابات به این سو، دربارة‌ تقلبات داد و قال راه انداخته بود. پاسخ این‌که چرا چنین نکرد را می‌توان در یکی از مقالات روزنامه ارگان باند مؤتلفه (2) یافت که ضمن برشمردن 12تخلف فهرست شده در بیانیهٴ جمعبندی شورای نگهبان، آنها را «یکی از یکی سهمگین‌تر» خوانده و اذعان کرده است که «شورای نگهبان... به‌دلیل شیوع جو سنگین سیاسی و امنیتی... بسط ید کافی برای انشای حکم قضایی مطلوب خود را ندارد». به عبارت دیگر خوف از جرقه و قیام و این‌که مبادا بر سر ابطال آرای حتی یک شهر جرقة قیام زده شود، عامل اصلی دست بستگی شورای نگهبان بوده و آن را وادار کرده به جانب احتیاط عمل کرده، از آنچه در ادوار قبلی می‌کرد هم کوتاه بیاید و حتی حکم ابطال یک صندوق را هم ندهد.

گفتیم که بردارهای مختلف فشار بر شورای نگهبان عمل کرده که برآیند آنها این بیانیه و تأیید نتیجه نهایی انتخابات است؛ به نظر می‌رسد یکی از این بردارها و شاید بردار اصلی، خواست خود خامنه‌ای بوده که برخلاف بردارهای فشار از طرف دار و دسته‌های مختلف باند خودش که در جاهایی با خود خامنه‌ای هم زاویه دارند؛ خامنه‌ای خواستار آن بوده که جنازهٴ انتخابات هر چه زودتر از روی زمین برداشته شود و کار به درازا نکشد؛ زیرا هر روز طول کشیدن بیشتر این خیمه‌شب‌بازی به‌معنی ادامه جنگ و جدال باندهای مافیایی حاکم و بیرون زدن بیش از پیش افتضاح و فساد و تباهی رژیم بود که هر کدام به‌مثابه نفت بر روی آتش خشم و کینهٴ مردم محروم و غارت شده می‌ریخت و شرایط را برای ورود عنصر سازمانده و رهبری کننده قیام هموار می‌ساخت.

در نتیجه شورای نگهبان به تأیید نتیجه نمایش انتخابات سرعت داده و در عین‌حال برای راضی کردن دار و دسته‌های باند خامنه‌ای بر تقلبات و سپردن آن به قضاییه برای پیگرد عاملان تقلب تأکید نموده و به این ترتیب استخوانی لای این زخم باقی گذاشته و برای جنگ قدرت بین دو باند حاکم، یا دو قوه قضاییه و مجریه، یک جبهة‌ مهم تازه باز کرده که در نتیجه، بحران درونی رژیم را بیش از پیش شدت داده و شقه درونی رژیم را بیش از پیش نهادینه و تعمیق خواهد کرد.

این همان روندی است که مقاومت ایران از ابتدا پیش‌بینی می‌نمود و تأکید می‌کرد که رژیم از این نمایش انتخابات به‌طور کیفی ضعیفتر بیرون خواهد آمد و بیش از پیش زمین‌گیر خواهد شد. این یکی از آثار همان زهر شقه است که از زهر اتمی هم برای نظام خطرناکتر است؛ به‌ویژه وقتی آثار آن، به ‌آثار زهر قبلی یعنی زهر اتمی اضافه می‌شود. از آثار این زهر شقه، گسترش اعتراضات مردم غارت شده است که طی همین چند روزی که از انجام نمایش انتخابات می‌گذرد، نمودهای فزایندهٴ آن را به‌وضوح می‌توان دید.

پانویس: ـــــــــــــــــــــــــــــــ
1 ـ حسینعلی امیری معاون پارلمانی روحانی در مصاحبه با خبرآنلاین ـ ۱۰خرداد 96

2 ـ مقاله روزنامه رسالت 11خرداد 96، تحت عنوان «فستیوال تخلفها در انتخابات 96.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2f2a0ff4-c82d-4688-95f7-648fbdd90006"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات