728 x 90

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 26بهمن ماه

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 26بهمن ماه
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 26بهمن ماه

در روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 26بهمن دعوای باندهای حاکم بر سر اظهارات روحانی در مورد رفراندوم، کشمکش‌ها بر سر خود کشی یک استاد دانشگاه، آشفتگی بازار ارز، موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. برخی از این عنوانها را مرور می‌کنیم:

آرمان: حجاریان: از اختیارات قانونی به جای رفراندوم استفاده کنید

آرمان: تابوی همه‌پرسی

آفتاب یزد: حجاریان: اصل 59قانون اساسی به چه کار می‌آید – کرباسچی: آقای روحانی از ظرفیتهای قانونی خودتان استفاده کنید

ایران: همه‌پرسی؛ احترام به رأی مردم یا عامل دوقطبی سازی جامعه

رسالت: روحانی با حرفهایش، خود را نقض می‌کند

رسالت: نوری همدانی: اگر صادق هستید برای وضعیت معیشت مردم رفراندم برگزار کنید

شرق: حجاریان: همه‌پرسی امری خطرناک است

ابرار: تذکر 90 نماینده به رئیس‌جمهور درباره وضعیت بازار ارز

ابرار اقتصادی: خطای بانک مرکزی به افزایش نرخ دلار دامن زد

ابتکار: کاهش اندک نرخ ارز به‌زور دستنبد

افکار: ‌استیصال دولت در کنترل  نرخ ارز؛ مردم باز هم نگران نباشند؟

روزان: وضعیت پلیسی در بازار ارز

ابرار: بیانیه وزارت‌خارجه کانادا در واکنش به مرگ کاووس سید امامی

ابتکار: تشکیل جلسه فراکسیون امید درباره مرگ سید امامی، بهارستان به‌دنبال شفاف سازی زوایای یک ابهام

جوان: دادستان تهران: تشکیک در خودکشی سید امامی از بی‌اطلاعی است

 

روزنامه‌های باند روحانی و همسو با او اظهارات روز گذشته احمدی‌نژاد را با بیانهای مختلف انعکاس داده‌اند اما همه حرفهای او در مورد شخص خامنه‌ای را که در فضای مجازی منتشر شده حذف کرده‌اند:

ابتکار: رئیس‌جمهور سابق دوباره برای قوه قضاییه رجز خوانی کرد؛ احمدی‌نژاد پشت در دادگاه بقایی گفت:‌ کوچکترین انتقاد‌ و اعتراض با شدیدترین رفتار مواجه می‌شود.

...می‌خواهیم از این رفتار شکایت کنیم اما کجا باید شکایت کنیم؟ جایی نیست. کسی که در دستگاههای دولتی و حکومتی مورد ظلم واقع شده است، کجا برود؟ آیا به خودشان مراجعه کند؟

قانون: اعتراضات و اظهارات خاص احمدی‌نژاد درباره مسائل جاری کشور ادامه دارد، در جست و جوی پاسخگو- اظهارات احمدی‌نژاد ادعاهای کوچه بازاری نیست و عامل درگیری اذهان شده است. مسولان مربوطه باید به گفته‌های او پاسخ دهند زیرا افکار عمومی منتظرند

جمهوری اسلامی: برخلاف تأکید رهبری مبنی بر این‌که افرادی که سال‌ها دست‌اندرکار امور کشور بودند نباید ژست اپوزیسیونی بگیرند، دیروز بار دیگر محمود احمدی‌نژاد به بهانه غیرعلنی برگزار شدن دادگاه تجدیدنظر حمید بقائی، علیه قوه قضاییه و رئیس آن در جمع هواداران خود در مقابل ساختمان دادگاه سخنرانی کرد...وی گفت «به‌زودی به همت ملت شرایط کشور به‌طور اساسی تغییر خواهد کرد!» وی درباره این‌که چه تغییری قرار است پدید بیاید توضیحی نداد ولی بکار بردن تعبیر «بطور اساسی» توسط وی، معنای روشنی دارد.

در روزنامه‌های حکومتی از یک سو به واکنش اجتماعی نسبت به خودکشی زندانیان اذعان شده است و طرف باند دیگر خط‌ و نشان کشیدن باند قضاییه  در مورد اظهارنظر روی پرونده  و دعواهای باندی حول آن دیده می‌شود:

ابتکار: هنوز گزارش نهایی بازدید نمایندگان و تیم بازدیدکننده از زندان اوین درباره مرگ مشکوک یا خودکشی سینا قنبری، جوان بازداشت شده در اعتراضات اخیر منتشر نشده بود و جامعه درباره این موضوع به اقناع نرسیده بود که خبر خودکشی یک فعال محیط ‌زیست و استاد جامعه شناسی دانشگاه امام صادق، جامعه را در بهت فرو برد. چهره‌های سیاسی و دانشگاهی و فعالان محیط‌زیستی در شوکی عمیق فرو رفتند چرا که نمی‌توانستند اتهام جاسوسی وارده به یک استاد دانشگاه و فعال محیط‌زیستی را چگونه هضم کنند.پروانه سلحشوری، نوشت: «بی‌ارزش شدن جان انسانها بسیار نگران‌کننده است و در ادامه این روند علاوه بر آن که ناکارآمدی سیستم قضایی را بیش‌از‌پیش آشکار می‌کند، به بی‌اعتمادی عمومی در قبال دستگاه قضا بیشتر دامن می‌زند. «بار دیگر شنیدن خبر خودکشی در زندان اوین موجب نگرانی‌های فراوان در جامعه شده است.رئیس قوه ‌قضاییه باید در مورد مرگ‌های مشکوک اخیر در زندانها با عنوان خودکشی پاسخ دهند که در زندانها چه می‎گذرد». محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط‌زیست با انتقاد از اظهارات دادستان تهران در مورد مرحوم سیدامامی، پیش از قطعی شدن حکم وی، گفت که پرونده سید امامی به وزارت اطلاعات ارجاع نشده بود. تابش اضافه کرد: «در این جلسه همچنین مطرح شد که سپاه به‌عنوان ضابط قضایی با حکم دادستان به پرونده ورود کرده در حالی که با توجه به موضوع اتهام علی‌القاعده باید وزارت اطلاعات در پرونده ورود می‌کرد.»

روزان: پیدا و پنهان پرونده سید امامی – کلانتری: برد دوربین‌ها ۵۰متر است – دادستان تهران: اظهارنظر در امر قضایی ایراد دارد

وطن امروز: دلار گران شد کاووس را بچسب!      ... اصلاح‌طلبان و حامیان د‌‌ولت هم‌چنان تلاش می‌کنند‌‌ د‌‌ر ماجرای د‌‌ستگیری افراد‌‌ متهم به جاسوسی و خود‌‌کشی یک نفر از آنها فرافکنی کنند‌‌. حالا حسن روحانی هم گویا وارد‌‌ ماجرا شد‌‌ه... فتنه‌گران و اصلاح‌طلبان که پیوند‌‌های آنان با خارج از کشور حالا د‌‌یگر علنی شد‌‌ه است هم تلاش می‌کنند‌‌ با د‌‌روغ‌پرد‌‌ازی و فرافکنی د‌‌ر ماجرای خود‌‌کشی یک متهم به جاسوسی، به‌عملیات انحراف افکار عمومی از موضوع بازار ارز کمک کنند‌‌ د‌‌ر پوشش نامه‌یی به حسن روحانی، اتهامات عجیبی علیه سپاه پاسد‌‌اران و به سود‌‌ متهمان به جاسوسی برای آمریکا و انگلیس مطرح کرد‌‌ند‌‌. د‌‌ر نامه‌این فتنه‌گران به حسن روحانی آمد‌‌ه است: امروز فعالیت‌های خود‌‌سرانه و اتهامات واهی و نگاههای تنگ‌نظرانه امنیتی نه‌تنها عرصه علم و د‌‌انش و ساحت د‌‌انشگاه را متأثر کرد‌‌ه است، بلکه حتی عرصه‌هایی هم‌چون حفظ محیط‌زیست که سراسر خیر عمومی د‌‌ر آنها نهفته‌ است نیز از این کج‌سلیقگی‌ها د‌‌ر امان نماند‌‌ه‌!

رفراندوم موضوع حملات روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع به حسن روحانی و باندش است:

کیهان: چرا دشمنان برای فتنه جدید و بزرگ‌تر حریص بودند و عجله داشتند و مجدداً در شناخت ملت ایران دچار تصورات غلط شدند؟ اولاً علت اصلی«نفوذ جریانی» است. وقتی برخی در داخل کشور اراده‌ای برای حل مشکلات مردم ندارند و نفوذی‌های نفوذ کرده در ارکان اجرایی کشور توانسته‌اند محاسبات برخی مسئولان را تغییر دهند تا تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد «مذاکره با آمریکا و احساس نیاز به آمریکا» بچینند، و با عدم حل مشکلات مردم ناکارآمدی نظام را القاء کنند و به دشمنان گرا دهند، طبیعی است که دشمنان با مشاهده چنین ضعف و انفعالی برای ضربه زدن به ملت ایران حریص‌تر و مشتاق‌تر شوند! ثانیا همان‌گونه که دشمنان، مردم ایران را نشناختند، در داخل نیز جریانی که «مکرر اسم مردم را می‌آورد»، مردم را نشناخته‌اند و حرف مردم را نمی‌فهمند، مثل روشنفکران زمان طاغوت که مردم هم حرف آنها را نمی‌فهمند! ادعا می‌کنند تورم را از 40٪ به 8٪ - که در هیچ کشوری سابقه ندارد- کاهش داده‌اند، اما مردم جیب خود را می‌بینند و شاهد کوچک‌تر شدن سفره‌هایشان هستند. دم از مبارزه با فساد می‌زنند و فریاد آی دزد سر می‌دهند، اما مردم شاهد بالا کشیدن یک جای حقوق‌های نجومی و صندوق ذخیره فرهنگیان و اختلاس‌های 12هزار میلیاردی اطرافیانِ «مدعیان شنیدن حرف مردم» هستند! به واقع مردم حرف این مدعیان را نمی‌فهمند که چگونه حقوق‌های نجومی بگیر حرامخور«ذخیره انقلاب» هستند و اختلاس‌های کلان معوقات بانکی!؟ وقتی وعده‌های غیرواقعی تبلیغاتی و انتخاباتی به مردم می‌دهید و زمان پاسخگویی می‌گویید «من کی گفتم!»، مردم نمی‌فهمند «یعنی چه!؟» وقتی گفته می‌شد با برجام تحریم‌ها بالمره برداشته شد، اما اکنون می‌گویند هدف برجام برداشته شدن تحریم‌ها نبود، و وقتی رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه می‌گوید به مدد برجام یک میلیون و 33هزار شغل ایجاد می‌کنیم اما رئیس‌جمهور می‌گوید بعید است، نشان می‌دهد که بین مردم و دولت رابطه و فهم درستی وجود ندارد.

5- «مخاطب این بایدها خود شما هستید آقای روحانی»! متأسفانه بعد از این‌که در دولت یازدهم عبارت «دولت قبلی» ذکر یومیه رئیس‌جمهور بود و همه مشکلات عالم و آدم را به دولتهای نهم و دهم و زمان گذشته نسبت می‌داد، اکنون در دولت دوازدهم واژه «باید» وِرد زبان آقای روحانی شده است، گویی «باید» مسئولانی از سیاره‌ای دیگر بیایند و در آینده مشکلات کشور و مردم را حل کنند! و انگار نه انگار که آقای روحانی با شعار حل مشکلات اقتصادی از مردم رأی گرفته است. این نشان می‌دهد آقای روحانی هیچ‌گاه در زمان حال زندگی نمی‌کند و همیشه در توهم گذشته و یا آینده است! آقای رئیس‌جمهور فقط در نشست خبری اخیر بیش از 60بار و در سخنرانی 22بهمن بیش از 23بار کلمه «باید» را تکرار کرد! نکته تعجب برانگیز این‌که در حالی که مردم به‌علت گرانی و بیکاری و پرداخت نشدن مطالبات خود لب به اعتراض گشوده‌اند، آقای روحانی با ادعا این‌که «خواست مردم فقط در بخش اقتصادی نیست»! تلاش می‌کند این مطالبات به‌حق مردم را به سوی مطالبات غیرواقعی منحرف کند... روحانی گویی که «باید»هایش پایانی ندارد، ادعا می‌کند «باید یک گفتگوی ملی توسط جامعه مدنی در‌باره مشکلات کشور راه بیفتد و مردم باید در این گفت‌ و گوها مشارکت کنند تا مشکلات حل شود»!... مشکل مردم قانون اساسی و اصل 59آن نیست، چرا که مردم در 9دی و 22بهمن خواست خود را به صراحت اعلام کردند. «حرف مردم، شکایت از فساد و تبعیض و برخورد شدیدتر و جدی‌تر با ظلم و فساد در میان کارگزاران حکومتی است» آقای رئیس‌جمهور! اگر می‌خواهید «مردم را راحت بگذارید» از حال و هوای رقابتهای انتخاباتی و دغدغه انتخابات آینده بیرون بیایید

رسالت: کلمه «جوجیتسو» به استفاده از نیروی حریف علیه خودش اشاره دارد. این روش رزمی برای مبارزه افراد عادی با ساموراییها، دوران حکومت فئودالی ژاپن تکامل یافته است.

ای کاش رئیس‌جمهور که سالها در پست و مقام امنیتی و انتظامی در شورای عالی امنیت ملی خدمت کرده، معنای واژه «جوجیتسو» را می‌دانست، از طرح موضوع «بن بست»، «همه‌پرسی» و مسائل اختلافی در نطق 22بهمن پرهیز می‌کرد و سرمایه اجتماعی آراء ملت را صرف اقتدار و عزت ملی می‌کرد و اجازه نمی‌داد رسانه‌های دشمن از این نطق علیه وحدت ملی، بهره‌برداری کنند.

در روزنامه‌های باند حسن روحانی بر ضرورت رفراندوم و یا خروج از شرایط فعلی تأکید شده است:

آرمان: تابوی همه‌پرسی

در طول قریب به 40سالی که از آغاز تشکیل جمهوری اسلامی می‌گذرد، سه نوبت در ارتباط با اصل نظام و قانون اساسی و بازنگری قانون اساسی در مملکت ما رفراندوم صورت گرفته است. با این حال چگونه می‌شود اساسی‌ترین موضوعات کشور را به همه‌پرسی گذاشت اما نمی‌توان درباره پاره‌ای از مشکلات و معضلاتی که از اهمیت کمتری برخوردارند و نحوه حل و فصل آنها مورد اختلاف است، استفاده کرد؟ م

شکی نیست که رئیس‌جمهور با آگاهی کامل نسبت به موضوع و با اشراف به زوایای قضیه، موضوع همه‌پرسی را عنوان کرده و به خوبی می‌داند سخنانی که ارائه کرده و پیشنهادی که داده است، خلاف قانون نیست، بلکه نص صریح و مرّ قانون است.

مردم‌سالاری: سرمقاله: گذر از آزمودن آزموده‌ها

آورد   باید گفت  کسب رأی دو سوم نمایندگان همین مجلس با کم و کیف فعلی و نظر شورای نگهبان برای همه‌پرسی، که طی سنوات گذشته پیوسته مطرح و بعد از مدت کوتاهی به دلایل روشن مسکوت ماند، مشکل می‌نماید.

ضمنا از مجموع قوای سه‌گانه یک‌ سومش در اختیار دولت است و همین یک‌سوم هم با اما و اگرهایی همراه است

اقتصاد کشور به‌گونه‌یی طراحی‌شده که حدود دو سوم آن  در اختیار  نهادهای فرادولتی است.

-  رسانه به « اصطلاح ملی » و سایر تریبونهای با نفوذ، اغلب در اختیار دولت نیستند

دردناکتر این‌که بانک مرکزی کماکان در رفع مشکل سرمایه‌گذاران مؤسسات مالی اعتباری دچار مشکل است و این موضوع، آثار عظیمی‌بر قضاوت جامعه در رابطه با حفظ منافع ملت، به جای گذارده است.

-  ناتوانی دولت در کنترل برابری ارزش پول خارجی و نقش فوری و مؤثرآن در نرخ ارزاق عمومی‌و خدمات در کشور آن هم در شب عید مشکلی اساسی به‌شمار می‌رود و...‌

بنابراین باید به جای تدبیر و امید منتظر معجزه باشیم، چون در صورت تداوم وضعیت فعلی، نه امیدی است و نه امکان و اختیاری برای تدبیر و تحقق مراجعه به افکار عمومی‌.

-  ضمن این‌که در این وانفسا  اعلام  خود کشی‌ها در زندان و بازتابهای جهانی آن که مبحثی دیگر می‌طلبد، مزید بر علت شده است.

-  این وضعیت اسفبار به‌طور مستقیم صرفاً به  روسای جمهور مربوط نمی‌شود. بنابراین در جهت رفع مشکلات و ایجاد هماهنگی برای ساختار سیاسی‌، اقتصادی – فرهنگی و اجتماعی کشور باید فکری اساسی کرد.

ساختار فعلی بعد از 4دهه آزمون و خطا، از هر نظر  نیاز به بازنگری دارد و بدون تعارف، اصلاح قانون اساسی و عمل به آن در بسیاری زمینه‌ها واجب‌ می‌نماید تا به این عدم هماهنگی و روشهایی مغایر اصل مسلم چگونگی اعمال مدیریت‌های کلان پایان دهد. هر چند برخی از اصول فعلی قانون اساسی در همین شرایط به‌راحتی ندیده گرفته شده است.

باید اقرار نمود که  با این نحوه عملکردها  و سیستم، امید تغییری اساسی در مسیر رفع مشکلات و تأمین منافع ملی نیست و باید از آزمودن آزموده‌ها، جلوگیری به‌عمل آورد.

هشدار به روحانی در مورد وضعیت اقتصادی و حمله به او و باندش موضوع مطالب روزنامه‌های هر دو باند رقیب است. آنچه در میان این حمله و هشدارها دیده می‌شود وضعیت قفل و بن‌بست اقتصادی همراه با باندهای چپاولگر است:

کیهان سایت جماران: خانواده خارج نشین جناب سیف فشارگرانی ارز بر دوش مردم را نمی‌فهمند

سایت جماران در‌باره گرانی نرخ ارز در روزهای اخیر نوشت: آنچه که این روزها به رویه‌ای عجیب تبدیل شده است، بی‌تفاوتی بانک مرکزی در خصوص معیشت مردم و شفاف نبودن عملکرد آن در بخش‌های مختلف است

رئیس‌جمهور محترم منابع و درآمدهای دولت را نه تنها کافی می‌داند بلکه بیشتر از هزینه‌های دولت عنوان می‌کند، پس این همه فشار فزاینده‌یی که بر مردم وارد می‌شود چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟... صدای خرد شدن استخوانهای مردم در تأمین مایحتاج زندگی به‌راحتی قابل شنیدن است، پس از چه روی اعتراض آنها غافلگیر‌کننده عنوان می‌شود؟!

بانک مرکزی به‌طور پی‌در‌پی دست خود را در جیب ملت می‌برد و کوچکترین پاسخگویی در برابر این اقدامات ندارد.

بانک ملی ایران که بزرگ‌ترین مجموعه بانکی است، طی اطلاعیه‌یی بخش عظیمی از تراکنشات خود را طبق دستور بانک مرکزی، پولی اعلام می‌کند

این مبالغ که با وجود میلیون‌ها تراکنش بانکی ارقام نجومی را در پی خواهد داشت قرار است صرف هزینه چه مواردی شود؟ آیا بانکها با وجود حصول سودهای چندین درصدی کفاف دهنده هزینه‌های خود نیستند که دندان برای عوارض تراکنشات روزمزه مردم تیز کرده‌اند؟

گرانی نرخ ارز برخلاف نظر برخی مسئولان بر زندگی همه خانواده‌های ایرانی تاثیر مستقیم دارد. از بیماران تنفسی در خوزستان که طی روزهای اخیر داروی خود را با سیصدهزار تومان افزایش قیمت به نرخ 800هزار تومان خریداری می‌کنند گرفته تا تمام اقلام وارداتی دیگر که نیاز روزمره مردم است.

البته طبیعی است هنگامی که خانواده برخی مسئولان ازجمله جناب سیف، در خارج از ایران سکونت داشته باشند، هیچ گاه این فشار مالی روزافزون را احساس نکنند.

گفتنی است، چندی پیش خبر جایگزینی محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور به‌عنوان جانشین سیف مطرح شد که البته از سوی مقامات دولتی تکذیب شد اما در محافل رسانه‌یی بعضاً شنیده می‌شود که زمینه‌چینی‌هایی برای تحقق این جانشینی شکل گرفته که فارغ از تحقق این خبر، باید دقت شود که شنیده شده همین فرد ‌گرین‌کارت یک کشور خارجی را دارد.

ایران: بازار ارز، نیازمند مدیریت دولت

نرخ ارز می‌توانست روندی منطقی و واقعی را طی کند، امروز شاهد افزایش یکباره آن هستیم. در حال حاضر شرایط به ضرر فعالان اقتصادی هم هست، چرا که نمی‌توانند حتی برای کوتاه مدت و میان مدت خود برنامه‌ریزی کنند و اصلاً معلوم نیست اوضاع بازار به چه سمتی برود... مدیریت این بازار هم با اقدامات امنیتی برای درازمدت ممکن نیست. دستگیری افراد در کوتاه مدت ممکن است در بازار تأثیر بگذارد ولی حتی در میان مدت هم اثری ندارد

شرق: حقیقت آن است که مسئولان ما غافل‌اند یا خود را به تغافل می‌زنند و بعضاً می‌گویند با این سخنان مردم ناامید می‌شوند. برعکس امروزه بخشی از مردم امید به آینده را از دست داده‌‌اند و برخی مسئولان سر خود را زیر برف کرده و امیدواری می‌دهند

رئیس مجلس در جلسه ١٧بهمن سال جاری، در موضوع اصلاح بودجه یادآوری کرده است که این بودجه نسبت به ١٠ابر چالش کشور بی‌تفاوت است و خواستار آن شد که حداقل پنج ابر چالش از ١٠مورد یادشده را که شامل چالشهای یارانه، بحران آب (بخوانید فقدان آب)، کوچک‌شدن دولت، افزایش صادرات و کاهش واردات است، در بودجه دیده شود.

بحران آب قابل مقایسه با چهار ابر چالش دیگر نیست. با بقیه موارد می‌توان کج‌دارومریز روزگار گذراند اما بحران فقدان آب، منهدم‌کننده و زیر‌و‌زبر کننده کشاورزی، حیات و امنیت کشور است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2f97ae15-c37f-443f-9de1-cce950c3eeb6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات