728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه ۲۴اسفند۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

صفحات اول روزنامه‌های حکومتی شنبه ۲۴ اسفند خبر به صحنه کشاندن نظامیان توسط خامنه‌ای تحت عنوان مدیریت بحران کرونا و خبر تلاش برای گشودن باب مذاکره، به بهانه درخواست رفع تحریم‌ها، با نامه پراکنی‌های ظریف، را در کنار هم بزرگنمایی کرده‌اند تا اولاً کتمان ابعاد بحران کرونا را لاپوشانی کنند و دوم بحران ناکارآمدی نظام را. روزنامه‌های حکومتی علاوه بر ابعاد مختلف بحران کرونا، به بن‌بست نظام در عراق، و تشدید خفگی اقتصادی و ضرورت مذاکره نیز پرداخته‌اند. سوز و گدازهای وزارت‌خارجه رژیم از دست مقاومت ایران به بهانه انتشار گزارش وزارت‌خارجهٔ آمریکا در مورد کارنامه سیاه حقوق‌بشری رژیم نیز موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. در بی‌راه‌حلی برای کرونا روزنامه‌های هر دو باند حاکم به دعوای تقسیم تقصیر ادامه داده‌اند.

سیاست روز:‌ امیر خجسته نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود تأکید کرد اکنون فرضیه حمله بیولوژیک دشمنی به نام بی‌تدبیری و مصلحتسنجی در کشور بسیار محتمل‌تر است.

ایران: علی ربیعی: دولت را متهم به خستگی می‌کنند اما من فکر می‌کنم خسته واقعی آنها هستند که از آرامش مردم خسته شده‌اند و مایلند هر چیزی - حتی اپیدمی کرونا - برایشان نان قدرت بپزد.

اقتصاد سرآمد:‌ حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت مجلس: اگر ما هم در روزهای اول قم را قرنطینه کرده بودیم این‌گونه بیماری به سایر شهرها سرایت نمی‌کرد، خسارات به کشور وارد نمی‌آمد. ما همان روزهای اول گفتیم اگر کرونا به سایر شهرها برود حتی اگر همه پول نفت هم هزینه شود کم است و مجبور به استقراض از سایر کشورها می‌شویم.

اعتماد: اگر همزمان با اولین اعلام رسمی و حتی غیررسمی اپیدمی کرونا در کشوری مثل چین که مراودات بسیار نزدیکی با ما دارد، مسئولان سلامت انتظار و آمادگی پاندمی و اپیدمی را می‌داشتند، آن‌ وقت دچار غافلگیری مدیریتی و حتی خبری در زمان اولین بروز نمی‌شدیم و به‌خصوص گرفتار پدیده‌های انکار پیش و پس از آن نمی‌شدیم.

همدلی: ظریفیان: آخرین مسأله‌ای هم که هم‌چنان با آن روبه‌رو هستیم، بیماری کروناست. مسائل مختلفی که امسال پدید آمد متأسفانه به‌شدت در هم تنید و به‌دلیل هم‌افزایی که با هم داشت، مسائل و مشکلاتی را در رابطه با سرمایه اجتماعی جامعه ایجاد کرد.
بحرانهای امسال، سرمایه اجتماعی را به‌شدت کاهش داد و آسیب‌های جدی به اعتماد عمومی وارد کرد.

آرمان: محمد سلامتی وزیر کشاورزی دولتهای رجایی، باهنر: امروز در کشور جو بی‌اعتمادی وجود دارد و این درست برعکس جوی است که در اوایل انقلاب وجود داشت.

جهان صنعت: کرونا در حال باز تولید فقر در جامعه است و این اصلاً خبر خوبی نیست. بنابراین به‌صورت مداوم بر نارضایتی‌های موجود افزوده می‌شود.

اما نارضایتی مورد بحث دست از سر کشور برنخواهد داشت. بر همین اساس لازم است که همین حالا و در بحبوحه بحران به آن توجه شود.

اگر جامعه بعد از این آزمون به آنان نمره قبولی ندهد، کارشان بسیار سخت خواهد بود.

اعتماد:‌ تأسف نخستین موضوعی که باید به آن اشاره کرد، این است که بخشی از مردم اعتمادی به خبرهایی که از کانال‌های رسمی به دست‌شان می‌رسد، ندارند. همین حالا بحران را می‌توان در خیابان‌هایی که دیگر شور و حال عید ندارند، پیدا کرد.

ستاره صبح: سرمقاله:‌ آقای ظریف به‌خاطر جان مردم در دو سو مذاکره کنید.

ستاره صبح: ظریف و همتی اگر می‌خواهند کاری برای مردم انجام دهند از تندروها نترسند و بر سر دارو، غذا و تجهیزات پزشکی با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شوند. با تندروهای داخلی مذاکره کنید و از آنها بپرسید که چرا و به چه دلیل لوایح FATF را تصویب نکردند که بر اثر مانع‌تراشی آنها ایران در فهرست سیاه «کارگروه اقدام ویژه مالی» قرار گرفت و در نتیجه آن امکان تبادل پول بین ایران و دنیا با اقدام این گروه مختل شد.

جهان صنعت: صندوق بین‌المللی پول اعتمادی به کارکرد درمانی چنین کمکی ندارند و بیشتر هراس آنها از بی‌اعتمادی است به این معنی که آیا چنین کمکی صرف هزینه مبارزه با ویروس کرونا خواهد شد یا قرار است برای امور دیگر و اهداف منطقه‌یی هزینه شود؟... کلیدی‌ترین شرط صندوق بین‌المللی پول همان پیوستن ایران به لوایح چهارگانه (AFTF) است.

اعتماد: مسئولان عراقی غیرمسئولانه در زمین آمریکایی‌ها بازی می‌کنند، درست ساعتی بعد از حمله به پایگاه التاجی که اصلاً عامل و مسئول آن مشخص نیست، سیاستمداران ارشد عراق، از جمله رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر مستعفی، رئیس پارلمان و رئیس اقلیم کردستان، آن را محکوم کردند. در برابر در مقابل حمله گسترده آمریکا به نیروهای مسلح عراق، ۱۵ساعت سکوت را تا اولین بیانیه دفتر ریاست جمهور پشت‌سر گذاشتند.

جهان صنعت:‌ واقعیت آن است که ساختار عراق مثل گذشته شیعه‌مذهب نمی‌تواند باشد. اگر ایران این موضوع را به درستی تحلیل نکند منافع خود را به درستی درک نکرده است. عراق هویت عربی‌، قومی و مذهبی و شیعی دارد. اینها را باید در نظر گرفت، بعد شرایط عراق را تحلیل کرد بنابراین اگر ایران از زاویه شیعی حرکت کند به‌نظر با شکست روبه‌رو خواهد شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/32fc3feb-6a7c-4355-b27c-873e558cd3f6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات