728 x 90

یأس رژیم از بستهٔ اروپا

همراهی اروپا با آمریکا برای ازسرگیری تحریمها علیه رژیم آخوندی
همراهی اروپا با آمریکا برای ازسرگیری تحریمها علیه رژیم آخوندی

امروز جمعه ۱۵تیر ۹۷، اجلاسی در وین، پایتخت اتریش، در جریان بود که در آن رژیم و کشورهای ۱+۵ منهای آمریکا که از برجام خارج شده است، در مورد ادامهٔ برجام و بسته پیشنهادی اروپا مشغول گفتگو بودند. اما پیش از این نشست و در ارتباط با آن وقایعی اتفاق افتاد که این نشست و نتایج آن را تحت‌تأثیر قرار داد.

روحانی در تماس تلفنی با مرکل و ماکرون ۱۴تیر ۹۷ از آنها گلایه کرد که: بسته پیشنهادی اروپا مایوس‌کننده است.

به گزارش سایت حکومتی انتخاب، روحانی در این گفتگوی تلفنی همچنین گفته است: «بسته پیشنهادی اروپا درباره ادامه روند همکاریها در برجام دربرگیرنده همه خواسته‌های ما نیست و امیدواریم روند مذاکرات وزرای ۵کشور فردا در وین، بتواند خواسته‌های ایران را برای ادامه همکاری در برجام تأمین کند».(سایت انتخاب ۱۴تیر ۹۷)

ظریف هم در بدو ورود به فرودگاه وین برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک وزرای خارجه ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «آنچه که انتظار داریم این است که روز جمعه بسته‌یی را که ارائه می‌دهند تعهدات مجموعه کشورهای باقی‌مانده از ۱+۵ و خود اتحادیه اروپا در واقع تعهداتی باشد که حقوق مردم ایران از برجام را تامین کند».‌(خبرگزاری ایرنا ۱۵تیر ۹۷)

علی بیگدلی، کارشناس سیاسی حکومتی نیز اذعان کرد بسته تضمینی اتحادیه اروپا منافع حاکمیت آخوندی را تأمین نمی‌کند.

این مهره حکومتی با اشاره به فشارهای آمریکا بر اتحادیه اروپا برای دوری گزیدن از رژیم و برجام، گفت: «به نظر می‌رسد اروپایی‌ها با سیاست‌ها، اظهارنظرها و فشارهایی که آمریکا بر آنها وارد کرده نمی‌توانند تعهدات خود را نسبت به برجام عملی کنند اگر چه هنوز به‌طور رسمی این اقدام را انجام نداده‌اند. با این حال نمی‌توان امیدوار بود اروپایی‌ها بسته‌‌یی را ارائه دهند که منافع ایران را به‌طور کامل تأمین کند».(سایت باشگاه خبرنگاران جوان ۱۵تیر ۹۷)

اگر چه هنوز جزئیات بسته پیشنهادی اروپا مشخص نشده است و نتیجه جلسه وزرای خارجه کشورهای ۱+۴ با ظریف هم چندان مشخص نیست اما آنچه که مشخص است این است که نمی‌تواند پاسخ کشورهای اروپایی تمامی آنچه را که حکومت آخوندی می‌خواهد و آنچه را که در جریان خروج آمریکا از برجام از دست داد، تأمین کند.

از همان روزهای اولی نیز که آمریکا از برجام خارج شد و دولت روحانی موضوع برجام اروپایی را مطرح کرد، بسیار واضح بود که موضوع برجام اروپایی سرابی بیش نیست.

صحبتهای حسن روحانی در قبال بسته اروپایی در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان، مؤید این نظریه است که برجام اروپایی سرابی بیش نبوده و نخواهد بود.

در حال حاضر دولت آمریکا سخت مشغول است تا شرکتهای اروپایی را با ارایه پیشنهاداتی در زمینه رابطه پرمنفعت‌تر اقتصادی، تشویق به خروج از ایران و قطع همکاری اقتصادی با رژیم آخوندی بنماید.

سایت پولیتیکو ۱۴تیر ۹۷ در این رابطه می‌نویسد: «ریچارد گرینل، سفیر آمریکا در آلمان، بی‌سروصدا شروع به تماس با مدیران تجاری کمپانیهای آلمانی کرده و به آنها پیشنهاد کمک برای ورود به بازار بزرگتر و پرمنفعت‌تر آمریکا را ارائه می‌دهد... گرینل روز سه‌شنبه در این رابطه با مقامات اتاق بازرگانی و صنایع آلمان و بیش از ۱۰کمپانی آلمانی ملاقات کرده است... این ابتکارعمل بخشی از یک استراتژی وسیع‌تر برای متقاعد کردن کمپانی‌های اروپایی جهت خروج داوطلبانه آنها از ایران است. این اقدام بعد از تصمیم ایالات متحده به خروج از توافق اتمی و اعمال مجدد تحریمها علیه تهران است».

از سوی دیگر مجله آمریکایی تایم هم نوشت پس از پاره کردن برجام، اکنون دولت دونالد ترامپ، در سراسر جهان تلاش می‌کند حمایت بین‌المللی از بازگشت تحریمهای فلج‌کننده اقتصادی علیه ایران را به‌دست بیاورد.

بنابراین بعد از خروج آمریکا از برجام و فشار این کشور بر حاکمیت آخوندی و همچنین فشارهای اروپا در زمینه ضرورت عقب‌نشینی رژیم از سیاست تجاوزکارانه منطقه‌یی و برنامه موشکی، نظام ولایت فقیه بیش‌‌از‌پیش در تنگنای انزوا و بن‌بست گیرافتاده است و به امید برون‌رفت از این وضعیت به برجام اروپایی دل‌بسته است که به‌گفته مهره‌ها و رسانه‌های خود رژیم، سرابی بیش نیست.

خبرگزاری رویتر در گزارشی از نشست امروز جمعه ۱۵تیر ۹۷ ظریف با وزرای کشورهای اروپایی و چین (۴+۱) نوشت: «قدرتهای جهان و ایران به‌نظر رسید روز جمعه به هیچ راهگشایی مادی نرسیدند تا به ایران یک بسته پیشنهادی اقتصادی برای جبران تحریمهای آمریکا بدهند تحریمهایی که از ماه اوت شروع می‌شود». این خبرگزاری همچنین از قول ظریف نوشت: «این بسته پیشنهادی نه دقیق است و نه کامل است».

یاس ظریف از بسته اروپایی بیانگر شرایط و وضعیتی است که رژیم در آن گرفتار است و هم‌چنان که تابه‌حال در جریان برجام هم چوب را خورده و هم پیاز را، قطعاً با توجه به خروج آمریکا از برجام باید در انتظار نتایج بسا سنگین‌تری از قبل باشد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/400105e8-9aa3-49bc-b9eb-9ed1af391f12"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات