روزنامههای حکومتی در روز چهارشنبه ۲۵اردیبهشت تیتر مشترکشان به آرامش درمانی خامنهای برای نظام اختصاص یافته است. اغلب عنوان جنگ نمیشود را انتخاب کردهاند. در کنار آن به شکل متناقضی نگرانیها در مورد تشدید فضای جنگی در منطقه دیده میشود. در روزنامههای باند خامنهای نسبت به ادامه حملات به منابع نفتی در کشورهای عربی ابراز خوشحالی شده و روزنامههای باند رقیب نسبت به ادامه این وضعیت هشدار دادهاند. برخی از بحرانهای اجتماعی اقتصادی هم در صفحات اول روزنامهها دیده میشود.
یک روزنامهٔ باند خامنهای مخاطب اساسیترین محورهای سخنان ولیفقیه ارتجاع را دولت و باند روحانی دانسته است.
رسالت: مخاطب اول سخنان دیروز، مسئولان کشورند، پس از تجربه برجام و عبرتهای آن برای دولت و مردم واقعاً کسی نباید بهدنبال داد و ستد با آمریکا باشد و مشخص است که نفعی در چنین مذاکرهای نیست،... مخاطب دوم سخنان رهبری مردمند. به هرحال از ابتدا هم روشن بود که دولت فعلی، مشی و روش اصلیاش، مقاومت و موضع مستحکم در برابر دشمن نیست و به مذاکره اعتقاد دارد. حالا، برخی از همانها که راهحل مشکلات گرد و غبار و آب خوردن و اقتصاد و سیاست را مذاکره با آمریکا میدیدند، مردم را از سایه جنگ میترسانند. صدای این افراد، هیچگاه به سود ملت ایران نبوده و در نهایت هم، هرگز گرهای از زندگی مردم باز نکرده است.
در روزنامههای باند ولیفقیه نسبت به انفجار منابع و خطوط انتقال نفت در عربستان و امارات ابراز خوشحالی شده است
کیهان خامنهای به نقل از یک مزدور یمنی رژیم نوشت: اهمیت این عملیات پهپادی در آمدن ناوگانهای آمریکا به خلیجفارس است که تهدیدی برای کل منطقه بهشمار میرود. این پیامی برای نیروهای آمریکایی حاضر در خلیجفارس است، همچنین پیامی برای سعودی است با این مضمون که امروز در تیررس سلاح ما قرار دارد و ناوگان آمریکا نمیتواند از آل سعود حمایت کند
وطن امروز: حمله پهپادی به تأسیسات انتقال نفت عربستان، رژیم سعودی را خیلی از زودتر از آنچه تصور میشد از این توهم که در ماه عسل صادرات نفتی بهسر میبرد، بیرون آورد. این تحول زمانی رخ داد که مقامات ریاض در حال جشن و پایکوبی برای منقضی شدن تعلیق تحریمهای نفتی ایران توسط آمریکا بودند
در روزنامههای باند روحانی نسبت به پیامد انفجار منابع و تأسیسات نفتی برای رژیم ابراز نگرانی کردهاند:
جهانصنعت: حسن هانی زاده: آمریکاییها بعد از عملیات فجیره بدون تشکیل کمیته حقیقتیاب اعلام کردند کار ایران بوده است. بهنظر میرسد آمریکاییها درصدد غافلگیر کردن و اجماع جهانی علیه ایران است و بهدنبال آن میخواهد تهاجمی علیه ایران انجام دهد.
ستاره صبح: علی بیگدلی: اخباری که روز گذشته از اقدام حوثیهای یمن در ارتباط با انفجار خط لوله نفت عربستان منتشر شد، با توجه به شرایط منطقه میتواند تبعاًتی به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی بهتر است نیروهای شبهنظامی دست به اقداماتی که فضا را در منطقه ملتهب میکند، نزنند.
در روزنامههای باند خامنهای،برجام موضوع حمله به روحانی و اظهارات ضدو نقیض است:
وطن امروز: رئیس مجلس: اروپا هیچ اقدامی درباره تعهداتش در برجام انجام نداد- سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگر اتحادیه اروپایی، موضوع هستهیی ایران را به شورای امنیت ببرد، در واقع این معاهده از بین خواهد رفت و فکر نمیکنم دیگر این معاهده پا برجا بماند. وی اقدامات اروپاییها برای حفظ برجام از قبیل راهاندازی اینستکس یا SPV را ناکافی و فاقد کارآیی خواند
سیاست روز: خروج گامبهگام از توافق هستهیی فشار روانی را بر افکار عمومی داخل کشور میافزاید،
و دست آخری بهنظر میرسد، چنین روشی به مرحله خروج کامل ایران از برجام نینجامد بلکه همه آن عوامل گفته شده باعث میشود توجیهی برای دادن امتیاز به آمریکا و اروپا ایجاد شود.
بهرغم تأکیدات خامنهای مبنی بر ممنوعیت مذاکره در روزنامههای باند روحانی به اشکال مختلف بحث مذاکره مطرح شده است. برای نمونه یک روزنامه را نگاه میکنیم:
آرمان: کسی تردید ندارد که مذاکره یکی از راهکارهای مؤثر در دیپلماسی است. با این وجود مذاکره باید در شرایط برابر صورت بگیرد.
آرمان: هرمیداس باوند: در واقع در شرایط کنونی ایران تنهاست. نگاه به شرق ایران همانند روسیه و چین نگاهی نیست که بتواند در قبال تهدیدات آمریکا پاسخگو باشد... در عرصه داخلی تهران باید تصویری را که واشنگتن از ایران در خصوص حقوقبشر و زندانیان سیاسی و... ساختهاند، مصالح کشور ایجاب میکند حتی بهصورت تاکتیکی هم که شده آن ادعاها را خنثی کرده و پس از آن پیشنهاد گفتگوهای بدون قید و شرط را مطرح کند.
یک روزنامه باند روحانی نسبت به حرکات سرکوبگرانه در دانشگاه هشدار داده است:
ابتکار: ماجراهای پیشآمده در دانشگاه تهران و اعتراض برخی از دانشجویان را میتوان از جمله تبعاًت افزایش فشارهایی دانست که تجربه هم ثابت کرده با برخوردهای سلبی راهی به جایی نبرده است. ایجاد گشتهای ارشاد و... از جمله اقداماتی بود که هیچ کمکی به رفع پدیده بدحجابی نکرد. بهنظر میرسد رفتارهایی از این دست که از انگارهها و کنشهای عقلایی کمبهره برده است، نتیجهیی جز واکنش هیجانی و البته برهمخوردن آرامش در فضای دانشگاه نخواهد داشت. همبستگی اجتماعی و ایجاد فشار به انحاء مختلف بر دوش جامعه، رابطه معکوس با یکدیگر دارند و در صورت ادامه این فشارها نمیتوان بهراحتی از جامعه انتظار همبستگی در برابر فشارهای خارجی را داشت. سؤال اساسی اما این است که این نوع از اعمال فشارها بر اساس چه منطق و یا نظریهای صورت میگیرد، در حالی که همه میدانند فشارهای اقتصادی مجالی برای سایر تشنجها بر روان جامعه نگذاشته است... این اشتباهات میتواند تبعاًت بدی برای جامعه خسته ایرانی داشته باشد.