از تاثیرات مهم قیام دموکراتیک مردم ایران، تأثیر بر جامعه جهانی و صحنه بینالمللی است و هر روز با رنج و شکنج و خون سرخ قیامآفرینان در کف خیابانهای ایران، تعداد بیشتری از سیاستمداران و کشورهای مختلف مجبور میشوند از رژیم فاصله بگیرند. وقتی بهای شرکت در یک تجمع اعتراضی و سر دادن چند شعار، سرب داغ و گلوله است و دقایقی بعد عالمی از صحنههای پرپر شدن جانهای شیفته با داس و دشنههای گزمههای شبپرست خبردار و مبهوت میشود، دنیای سکوت و مماشات هم ضربات جدی میخورد و مجبور میشود اندکی شرم کرده و گامی به عقب بردارد.
در همین راستا خبرگزاری رویترز ۱۹دی گزارش کرد هیأت نظارت شرکت عظیم «متا»، مالک چندین شبکه غول اجتماعی همچون اینستاگرام، فیسبوک و واتساپ با پوشش کاربرانی نزدیک به حدود ۳میلیارد نفر در سطح جهان، اعلام کرده است از این پس شعار «مرگ بر خامنهای» شامل قانون منع تهدیدهای خشونتآمیز نمیشود چرا که این شعار متوجه علی خامنهای است که «رهبری سرکوب خشونتآمیز اعتراضات سراسری ایران را برعهده دارد» و «یک شعار شفاهی و سیاسی است، نه یک تهدید معتبر برای کشتن» (۱).
بههرحال طولانیترین و گستردهترین قیام مردم ایران پس از روی کار آمدن رژیم آخوندی در روز ۱۱۶ خود و در همان روزی که خامنهای داشت فرمان گسترش پروپاگاندای «جهاد تبیین» را صادر میکرد ثمره دیگری داد و شعار «مرگ بر خامنهای» در شبکههای اجتماعی تحت نظارت شرکت متا آزاد شد.
البته اجازه انتشار این شعار در رسانهها و شبکههای مجازی حداقل حق آزادی بیان مردم ایران است که با تأخیری چندین ساله به قدمت ایجاد شبکه اینترنت انجام گرفته است. اگر چه این اقدام مثبت را باید به فال نیک گرفت اما تأخیر اسفبارش، آثار منفی و زیانباری در پیشرفت و تحقق مطالبات اصلی مردم در مسیر آزادی داشت.
واقعیت این است که شعار «مرگ بر خامنهای» گام اول و تنها نفرینی علیه نوک هرم جنایت و تجاوز در ایران است. همانطور که صرف کلمهٔ «آفرین» در تأیید و حمایت گفته میشود و شامل گام عملی نیست، متضاد آن یعنی «نفرین» و آرزوی هلاکت خامنهای نیز فقط مشمول حق آزادی بیان است که در اعلامیه جهانی حقوقبشر به آن تصریح شده و شامل کوچکترین نشانی از خشونت و تهدید اجرایی نیست. ملت ایران پاسخ خشونت و سرکوب و قهر سازمانیافته دیکتاتوری فاشیستی خامنهای را در کف خیابانها و با گامهای مشخص سازماندهی و کانونهای شورشی و آتش و سلاح و قهر خواهد داد.
شعار «مرگ بر خامنهای» که از زبان عموم مردم ایران و همه اقشار آن و از سوی کلیه قومیتها در تمامی استانها طنین انداخته است یک آرمان، یک خواسته و مطالبه ملی و عمومی و بازگو کننده عزم جزم و اراده خلقی بپا خاسته است که تصمیم گرفته با هر بهایی از شر دیکتاتوری و استبداد و سرکوب و اعدام خلاص شود. نهادها و مجامع و کشورهای بینالمللی نهتنها نباید مانع از این مطالبه مشروع شوند بلکه میتوانند و باید بهجای تأثیر منفی و حتی خنثی، مانند موضوع اوکراین نقشی فعال و مثبت و ایجابی ایفا کنند. اگر چه مردم ایران بارها گفتهاند که تعیینتکلیف نهایی رژیم به دستان خود آنها و در کف خیابانهای ایران صورت خواهد گرفت.
شعار «مرگ بر خامنهای» با همه اشکال دیگر آن از جمله «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر»، نشاندهنده خواسته عموم مردم ایران برای سرنگونی این رژیم و استقرار دموکراسی و عدالت و برابری - همان آرمانهای رایج در کشورهای دموکراتیک و پیشرفته - بوده و در نتیجه خواستهای صد در صد مشروع و مجاز است.
بیتردید از این پس، طنین این شعار زیبا موجب اتحاد و تمرکز بیشتر مردم ایران علیه استبداد خونریز مذهبی است. «مرگ بر خامنهای» اگر الآن در حد فریاد است بهزودی در صحنه واقعی تجسم خواهد یافت:
هم مرگ بر جهان شما نیز بگذرد
هم رونق زمان شما نیز بگذرد
وین بوم محنت از پی آن تا کند خراب
بر دولت آشیان شما نیز بگذرد
ای تیغتان چو نیزه برای ستم دراز
این تیزی سنان شما نیز بگذرد. (سیف فرغانی)
پانوشت:
(۱) البته رژیم از مدتها قبل تلاش کرده بود دامنه شانتاژ و باجگیری خود را به این شرکت نیز گسترش دهد و «طی نامهیی خطاب به مارک زاکربرگ، مدیر ارشد شرکت متا، مهلتی ۱۰روزه برای معرفی نماینده رسمی مسئولیتپذیر مستقر در ایران تعیین کرده» بود (خبرآنلاین، ۱۹آذر) تا با حضور نماینده این شرکت در نزد خودش دست بازتری در سیاست تهدید و تطمیع داشته باشد و چهبسا بتواند در گامهای بعد با کشاندن برخی سرورهای این شرکت به ایران، سانسور خود را بر شبکههای مجازی تکمیل کند ولی باز هم به یمن بهای خون بهترینهای مردم ایران، این تیر رژیم هم به سنگ خورده بود و شرکت مربوطه زیر بار این درخواست نرفته بود.