روز یکشنبه ۲۳دی ۱۳۹۷سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران در برنامه ارتباط مستقیم خود میزبان برادر مجاهد محمد محدثین بود. او در قسمتی از این برنامه به سؤالات چند تن از هموطنان در مورد اهمیت کنفرانس ورشو و وظایف پشتیبانان و هواداران مجاهدین و مقاومت ایران در برابر این اجلاس و فضای جهانی که اکنون به فکر چارهجویی در قبال سیاستهای تروریستی و جنگ افروزانه رژیم در منطقه است پاسخ داد. فرازهایی از این پرسش و پاسخها را در ادامه از نظرتان میگذرد:
سؤال: اهمیت اجلاس ورشو و اجماع جهانی علیه حکومت تروریستی آخوندی چیست و هواداران مقاومت و آزادیخواهان ایرانی مقیم خارج کشور چه وظایفی بر دوش دارند؟
سفر وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه
محمد محدثین: با تشکر از سؤال، ما باید بدانیم که بهعنوان مقاومت ایران و در چارچوب منافع خلق و میهنمان در این وضعیت چه باید بکنیم! این هفته، هفته پر تلاطمی بود هم برای رژیم، هم برای مردم ایران؛ تلاطم بهمعنی منفیاش برای رژیم و بهمعنی مثبتش برای مردم و مقاومت ایران. به موازات گذاشتن یک نهاد از وزارت اطلاعات و دو تن از مأموران آن در لیست تروریستی اتحادیهٔ اروپا، آمریکا هم تحرکات جدیدی را در منطقه شروع کرده است. وزیر خارجه آمریکا در سفر به خاورمیانه، صحبتهایی در کشورهای مختلف داشت؛ از جمله در دانشگاه قاهره. در این سخنرانی آقای پمپئو گفت آمریکا دیگر از آخوندهای حاکم بر ایران محافظت نخواهد کرد و ما به مردم ایران پیوستیم.
خیلیها این سفر را بهعنوان تلاش آمریکا برای محاصره رژیم ایران توصیف کردند. وزیر خارجهٔ آمریکا گفت «ما به مردم ایران پیوستیم که خواهان آزادی و حسابرسی از حکومتشان هستند. دوران شرمی که آمریکا برای خودش به وجود آورده بود و همچنین دوران سیاستهایی که باعث چنین رنجهایی شدند، به پایان رسیده است. منظور پمپئو از «شرمی که آمریکا برای خودش بهوجود آورده بود و دردهایی که برای مردم ایران بهوجود آورده بود» آنچه بود که در زمان اوباما بهوجود آمده بود و آنچه که در زمان بوش و کلینتون بهوجود آمد.
از جنگ جهانی دوم تا حالا تقریباً هیچ دورهای نبوده که مردم ایران درد و رنجهای زیادی از سیاستهای آمریکا نکشیده باشند؛ از کودتای علیه دکتر مصدق گرفته تا حمایت از جنایات شاه در سالهای بعد، تا سیاست مماشات که آن را آمریکا و اروپا، نه امروز که طی ۴۰سال از همان سالهای اول بعد از روی کار آمدن آخوندها دنبال میکردند. ایرانگیت را فراموش نکردهایم. گذاشتن مجاهدین در لیست تروریستی در دوران کلینتون را فراموش نکردهایم. وقایعی را که در دوران بوش پسر اتفاق افتاد فراموش نکردهایم؛ و اوباما هم که نه فقط برای مردم ایران، بلکه برای همهٔ مردم منطقه با سیاستهایش فاجعه ایجاد کرد. اینجا الآن وزیر خارجهٔ آمریکا میگوید دوران شرمی که آمریکا برای خودش به وجود آورده بود؛ و همچنین دوران سیاستهایی که باعث چنین رنجهایی شده به پایان رسیده است. او همچنین میگوید هنگامی که آمریکا با دشمنانی از قبیل ملایان همدستی میکند، آنها جلو میآیند و پیشروی میکنند. در همین سخنرانی میگوید ما باید به کمک متحدانمان و با دیپلماسی، آخرین پاسدار رژیم ایران را از سوریه اخراج کنیم.
خوب اینها در واقع شرایط جدیدی است که در جامعهٔ بینالمللی بهوجود آمده؛ و البته بخش زیادی از آن اساساً حاصل رنج و خون و تلاش همین مقاومت و رنج و شکنجی است که همین مقاومت تحمل کرده؛ به همین خاطر ما با دوران جدیدی مواجهیم.
کنفرانس ورشو و مواضع مقاومت ایران
یکی از نتایج که باید به آن پرداخت همین کنفرانسی است که در ورشو قرار است یک ماه دیگر تشکیل شود. هدف این کنفرانس ـ همانطور که اعلام شده ـ مقابله با تروریسم و جنگافروزی رژیم در منطقه است. اگر شنیده باشید آقای پمپئو در همین رابطه در مصاحبهیی که با تلویزیون العربیه داشت، گفت «مقابله با رژیم ایران تهدید از جانب بزرگترین حکومت تروریسم در جهان یعنی رژیم آخوندی چیزی است که رئیسجمهور آمریکا آن را بهعنوان یکی از بالاترین اولویتهای خودش تعیین کرده و این بهطور بیسابقهیی برای ما مهم است و ما برای انجام آن مصمم هستیم».
در همین مصاحبه گفت «ما در پی تشکیل یک ائتلاف گسترده در جهان هستیم، به این منظور دهها کشور در کنفرانس ورشو شرکت میکنند».
گفت «ما میخواهیم به جهان نشان بدهیم که عزمی گسترده برای بهبود شرایط زندگی و به زیر کشیدن رژیمهای تروریستی در منطقهٔ خاورمیانه وجود دارد».
اینها حرفهایی است که از روز اول مقاومت ایران میزده و ما به دنبالش بودیم، برایش تلاش میکردیم. تکتک خواهران و برادرانمان در خارج کشور، شبانه روز و در کارزارهای پیدرپی و متعدد برایش کار کردهاند. پایداری اشرف در همین راستا بوده. امروز بخشی از آنها دارد محقق میشود.
رئیسجمهور مقاومت، خواهر مریم در اطلاعیهاش، با اعلام مواد ۸گانه، بر ضرورت بهرسمیت شناختن مقاومت ایران تأکید میکند و میگوید اگر میخواهید منطقه از این بحران خارج شود، راهحل نهایی و قطعی، در سرنگونی این رژیم است. بنا بر این ما در چنین وضعیتی هستیم.
آقای برایان هوک، مسئول پروژهٔ ایران در دولت آمریکا ـ که در سفر وزیر خارجه همراه اوست ـ اعلام کرد که آمریکا مجوزی را که برای ۸کشور برای خرید نفت ایران صادر کرده بود، بعد از ۶ماه دیگر تمدید نمیکند. آمریکا در نوامبر (آبان)گذشته، وقتی مجدداً تحریمها را اعمال کرد به ۸کشور مجوز داد که در ابعاد مشخص شدهای از رژیم نفت بخرند؛ به ایتالیا به عراق که گاز از رژیم میخرد، به چین و هند و کره جنوبی و ژاپن و تایوان. الآن هم رژیم صحبت از این میکند که یک میلیون بشکه در روز نفت میفروشیم. این مجوز ۶ماهه است. آمریکا اعلام کرد که این مجوز در ۶ماهه دوم دیگر تمدید نخواهد شد؛ معنیاش این است که رژیم با یک بحران بیشتر و بزرگتری مواجه خواهد شد. بعد از اعلام این مطلب قیمت دلار در بازار تهران بالا رفت؛ یعنی رژیم از ابعاد مختلف دارد در محاصره قرار میگیرد.
در حال حاضر صادرات نفت رژیم زیر یک میلیون است؛ یعنی از ۲/۷میلیون قبل از خروج آمریکا از برجام در ماه مه (اردیبهشت) گذشته تا الآن به زیر یک میلیون رسیده و با این اعلام باز هم پایینتر و پایینتر خواهد آمد. ما در چنین وضعیتی هستیم باید تلاش کنیم که مواد ۸گانهای را که گفتم محقق کنیم.
وظایف ما
ما باید چه کار کنیم؟
چه مکانیزمهایی را به کار ببریم؟
خواهران و برادرانمان در خارج کشور و هواداران این مقاومت، مکانیزمها و امکانات زیادی را در اختیار دارند. امروز گوشهای شنوای بیشتری هست. من فکر میکنم. شما هواداران مقاومت باید در هر کشوری که هستید؛ در هر کشور اروپایی یا در آمریکا، نمایندگان، قانونگذاران و نمایندگان مردم در پارلمانها را نسبت به ضرورت این قدمها آگاه کنید و از آنها بخواهید که از دولتهایشان بخواهند که این قدمها را اجرا کنند. به آنها پایبند باشند. همانطور که گفتید مانند همان کاری که اروپا کرده؛ (و هنوز کار بسیار کمی است)، از طریق نمایندگان مجلس، از طریق تظاهرات و آکسیونهای مستمر، در مقابل مراکز قدرت، در مقابل وزارتخارجه، در مقابل پارلمانها در مقابل ریاست جمهوریها، در مقابل نخست وزیریها (بسته به اینکه در چه کشوری هستید و چه مرکزی تصمیمگیرنده است)، میشود تظاهرات کرد. باید این حرفها را به گوش آنها برسانید؛ بهخصوص وقتی گفتید که اتحادیه اروپا بخش کوچکی از دولت رژیم ایران را در لیست گذاشته، خوب ما نمونهٔ دیگر هم داریم آلبانی سفیر را اخراج کرده، مسئول وزارت اطلاعات در سفارت را اخراج کرده، این نمونه را میشود تعمیم داد، خواستار اجرای این قبیل خواستهها شد، خواستار این شد که وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را در لیست بگذارند.
در مورد کنفرانس ورشو کارهای زیادی هست که باید انجام داد: مراجعه به پارلمانها، مراجعه به دولتها، مستقیم مراجعه به افکار عمومی، آکسیون و تظاهرات؛ و کارهای شبیه به این از قبیل مطبوعات و شبکه اجتماعی.
از جمله مکانیسمهایی که در اختیار شما قرار دارد، مراجعات مختلف از تظاهرات و آکسیون به پارلمانها، مراجعهٔ مستقیم به خود دولتهاست. شما سازمانها و تشکیلات ایرانی هستید که در این کشورها حقوقی دارید. در این کشورها خیلی از شما حق رأی دارید. در این کشورها مالیات دهنده هستید؛ و باید به خواستههای شما جامهٔ عمل بپوشند. امروز زمینه برای این اقدامات فراهم است. در برنامهها، مجموعه تظاهرات و در آکسیونها و کارزارهایی که سازمان مجاهدین یا شورای ملی مقاومت ایران یا دفاتر شورای ملی مقاومت یا ارگانهای وابسته به این مقاومت در کشورهای مختلف برگزار میکنند، باید فعالانه شرکت کنید و فعالانه هموطنانمان را به شرکت در آنها تشویق کنید. این بسیار مهم است. کاری که ممکن بود ۲الی ۳سال پیش تاثیراتی محدود داشته باشد، امسال و امروز تاثیرات بسیار گستردهتری دارد.
در مورد کنفرانس ورشو هم که گفتیم کارهای زیادی هست که باید انجام داد. حتماً در تظاهرات شرکت کرده و دیگران را نیز تشویق کنید. بسیاری از دولتها نماینده میفرستند، به نمایندگان این دولتها چه از طریق پارلمانها، چه مستقیم به خودشان باید مراجعه کرد. در مطبوعات این کشورها باید این خواستهها را از طرف جوامع ایرانی پیگیری کنید که در مطبوعات این کشورها منعکس شود. بهعنوان جوامع ایرانی در این کشورها شما بهخوبی میتوانید این خواستهها را بازتاب کنید و مطرح کنید و بخواهید که آنها را جامهٔ عمل بپوشند؟ همچنان که از طریق شبکههای اجتماعی میتوانید اقدام کنید.
اگر بخواهم فرموله کنم، ۵عنصر را گفتم: مراجعه به پارلمانها، مراجعه به دولتها، مراجعه مستقیم به افکار عمومی، آکسیون و تظاهرات؛ و کارهای شبیه به این از قبیل مطبوعات و شبکه اجتماعی.
از اکنون تا کنفرانس ورشو و از کنفرانس ورشو تا روز سرنگونی تکتک گامها را خودمان باید با تلاش خودمان برداریم
اجازه دهید این حقیقت را بگویم و زیر آن خط بکشم. بهقول آن ضربالمثل عامیانه و معروف ایرانی: «هر قدر پول بدهی آش میخوری»! آن چیزی نصیب مردم و مقاومت ایران میشود که قیمتش را بدهند. آنچه امروز تحت عنوان «خبر خوب» از آن نام برده میشود، حاصل نشده مگر اینکه ۱۲۰ هزار شهید این وسط هست؛ مگر اینکه رنج و تلاش روزمره پشت آن است؛ مگر اینکه تکتک اعضا و هواداران این مقاومت؛ همین خواهران و برادرانی که همراه ما هستند و شبانه روز قیمت آن را از زندگی، خانه و خانواده و راحتی خویش پرداختهاند، شعلهٴ مقاومت را روشن نگهداشتهاند.
چه زمانی در ۴۰سال گذشته، یک وزیر خارجه یا رئیسجمهور آمریکا چنین حرفهایی زده است؟! بدون شعلههای مقاومت، هیچ دولتی چه در آمریکا، چه در اروپا، گوشهٔ چشمی هم به مردم ایران نشان نمیداد. این مقاومت و این پایداری نشان داد که خلق قهرمانی هست و چنین صلاحیتها و ظرفیتهایی دارد و میتواند در تغییر رژیم ایران و سرنگونی آن مؤثر باشد. در غیراین صورت تندروترین سیاستمداران هم میرفتند ته خط با رژیم سازش میکردند. پس همه چیز به این بستگی دارد که خودمان دنبال کنیم. از کنفرانس ورشو تا بعد از آن و تا روز سرنگونی رژیم هم تک به تک قدمها را خودمان باید با پول و تلاش خودمان بسازیم. البته این اقدامات بسیار مؤثر است. در مورد اروپا هم باید گفت سیاست اروپا تأثیرپذیر است. در شرایط کنونی اگر ما مصمم باشیم؛ اگر فشار بیاوریم و کار کنیم، آنها مجبورند روش خود را قدم به قدم تغییر دهند.
بدون شعلههای مقاومت، هیچ دولتی چه در آمریکا، چه در اروپا، گوشهٔ چشمی هم به مردم ایران نشان نمیداد. این مقاومت و این پایداری نشان داد که خلق قهرمانی هست و چنین صلاحیتها و ظرفیتهایی دارد و میتواند در تغییر رژیم ایران و سرنگونی آن مؤثر باشد.
اگر نبود کارهایی که همین مقاومت کرد؛ کنفرانسهایی که همین مقاومت گذاشت؛ سلسله تظاهراتی که همین مقاومت به راه انداخت،کشورهای اروپایی از اقدامات تروریستی اخیر رژیم با دیدهٔ اغماض رد میشدند. تا اینجا هم خودمان نگذاشتیم که اغماض کنند. از این به بعد هم خودمان باید ادامه دهیم. قطعاً اروپا نمیتواند برای رژیم مسأله حل کن باشد و کار زیادی برایش انجام دهد. تجربه این مدت هم نشان داد که مکانیزم مالی اروپا با رژیم هم جواب ندارد. این موضوع به یک دعوا در درون رژیم تبدیل شده است و فکر نمیکنم خیلی پیش برود. تجارت با رژیم و خرید نفت آن با توجه به تحریمهای آمریکا، برای رژیم مشکل است؛ اگر چه اروپا تلاش میکند، راه نفسهایی برای رژیم بازنگهدارد ولی این راه نفسها را هم ما باید با به کارگیری حداکثر انرژی و تهاجم، ببندیم و نگذاریم دولتهای اروپایی بهخاطر معاملات و سود تجاری و خرید و فروش، این را نفسها را باز بگذارند؛ و ما قطعاً موفق خواهیم شد.