پس از چند روز سکوت در برابر تشکیل گروه ویژه اقدام ایران توسط وزارتخارجه آمریکا، سردمداران، مهرهها و رسانههای حکومتی شروع به واکنش و نشاندادن هراس و وحشت خود کردهاند و بهخصوص از این آشفتهاند که این گروه قصد دارد راههای دور زدن تحریمها توسط رژیم را ببندد.
آنچه در واکنشهای دستگاه تبلیغاتی آن در مورد تشکیل گروه ویژه اقدام ایران در وهله اول به چشم میخورد، ابراز وحشت بسیار از این اقدام و پیامدهای آن است.
در همین رابطه اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی، با اشاره به ایجاد اتاق فکر و گروه اقدام برای اعمال تحریم توسط آمریکاییها، بر لزوم برنامهریزی دقیق و واکنش بهموقع برای مهار تحریمها تأکید کرد و افزود: «باید در مقابل اقدامات آمریکا برنامههایی را به اجرا بگذاریم که کمترین فشار و آسیب بر اقشار مختلف جامعه بهویژه طبقات ضعیف وارد شود».(خبرگزاری ایسنا ۲۸مرداد ۹۷)
البته دلواپسی جهانگیری که بهخاطر افتضاحش در اعلام دلار ۴۲۰۰تومانی در بین مردم شناخته میشود، بهخاطر اقشار و طبقات ضعیف نیست، بلکه بهخاطر خشم و کین انفجاری است که در آنها علیه حاکمیت آخوندی موج میزند.
یکی از کارشناسان حکومتی به نام حسن بهشتیپور نیز هراس خود را اینگونه بیان میکند: «اکنون وزارت امور خارجه، وزارت خزانهداری و مشاوران امنیتی ایالات متحده از هیچگونه مانعتراشی برای ایران دریغ نمیکنند تا مانع از دور زدن تحریمها توسط تهران شوند. از آن طرف هم سعی دارند در یک برنامهریزی دقیق و هدفمند تمامی کشورهای جهان را از همکاری با ایران منصرف کنند. این خلاصه کاری است که گروه اقدام ایران درصدد انجام آن است».(سایت دیپلوماسی ایرانی ۲۸مرداد ۹۷)
از سوی دیگر، ظریف وزیر خارجه هم تلاش کرده است با استفاده مسخره از همزمانی اعلام تشکیل گروه اقدام ویژه با سالروز کودتای ۲۸مرداد، با آن مقابله کند.
در این رابطه تلویزیون رژیم ۲۸مرداد ۹۷ از قول ظریف میگوید: «وزیر امور خارجه کشورمان هم با اشاره به نقش آمریکا در براندازی حکومت مرحوم مصدق گفت: ۶۵سال پیش آمریکا با سرنگونی دولت منتخب وقت، رژیم دیکتاتوری را دوباره حاکم کرد و برای ۲۵سال بعد مردم ایران را تحت سلطه خویش قرار داد. حالا هم با گروه موسوم به اقدام آمریکا از طریق فشار، دروغ و عوامفریبی رؤیای تکرار همان سناریو را در سر دارند؛ اتفاقی که هرگز رخ نخواهد داد».
علی خرم، از مهرههای باند اصلاحطلب نیز با هشدار نسبت به خطر تشکیل گروه اقدام علیه رژیم مینویسد: «آنها که برداشتی ساد انگارانه از اقدامات بینالمللی دارند، تصور مینمایند ترامپ پیشنهاد مذاکره را مستقل از این اقدام مطرح ساخته بوده و خوشحالند که با مخالفت ایران، مذاکره به شکست منتهی شده است و یا احیانا تشکیل ستاد عملیات علیه ایران با پیشنهاد مذاکره بین دو کشور بیارتباط است. در حالی که برای تکمیل یک زنجیرهیی از عملیات علیه یک کشور و بهرهگیری از سیاست چماق و هویج، هویج آن پیشنهاد مذاکره و چماق آن تحریمها، تهدیدات و عملیات نظامی محسوب میگردد».
این مهره باند روحانی سپس ضرورت مذاکره برای کاستن از خطر آمریکا را توصیه کرده و میافزاید: «تا وقتی این مذاکرات ادامه داشته باشد، طرف قویتر در محذوریت قرار دارد که بهسوی عملیات نظامی رود».(خبرگزاری ایرنا ۲۸مرداد ۹۷)
صادق خرازی، سفیر سابق در فرانسه و یکی دیگر از مهرههای باند روحانی هم در میزگردی که در تلویزیون بهمنظور بررسی ابعاد تشکیل گروه اقدام ایران برگزار شده بود، با بیان اینکه نهایت مسیر آمریکا با تشکیل این گروه، تغییر آن است، گفت: «آمریکاییها یک هدف اولشون کاهش قدرت بازدارندگی ایران و هدف دومشون مهار ایران و هدف سومشون توقف تمام موقعیت ایران و بعد رژیم چنج. اگر یک کسی غیر از این فکر کنه بهنظر من سادهلوحانه فکر کرده اشتباه محض کرده».
از آنجا که موضوع تغییر حاکمیت آخوندی، همواره با مجاهدین و خط قاطعانه مقاومت ایران عجین است، خرازی نیز با عقدهگشایی علیه مجاهدین به سوزوگداز از خارج شدن مجاهدین از لیست تروریستی پرداخته و گفت: «از یک طرف صحبت از مذاکره میکنند از یک طرف همین ایالات متحده در دوره بوش، در دوره کلینتون مجاهدین را سازمان منافقین را یک سازمان تروریستی شناسایی کردند».