سرانجام پس از ۶ماه تلاش خلیفهٔ جنگافروز برای پنهان کردن سر مار جنگافروزی، در یک نقطهٔ عطف داخلی و منطقهیی و بینالمللی پردهها کنار رفت و سر مار بیرون زد.
خامنهای با اطمینان از بیعملی آمریکا و مماشات غرب، فلسطین را بر سر نیزه کرد و با دمیدن در تنور جنگی که خودش پایهریزی کرده بود به مدت ۶ماه تاخت. او در دوران ترامپ هم با خاطر جمعی از جریان مماشات به نیروهایش اطمینان میداد که نگران جنگ و رودرویی نظامی با آمریکا، کشیدن ماشه و اجماع جهانی نباشند. او در این باره ۲۲مرداد ۱۳۹۷ به صراحت گفته بود: جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد... جنگ نخواهد شد؛ چرا؟ برای خاطر اینکه جنگ دو طرف دارد: یکطرف ما هستیم، یکطرف اوست؛ ما که خب جنگ را شروع نمیکنیم... طرف آمریکایی و آمریکاییها هم جنگ را شروع نمیکنند. جنگ نخواهد شد، مطمئناً».
اما در جریان تهاجم پهپادی و موشکی رژیم به اسرائیل، سر مار جنگافروزی کاملاً بیرون زد و قدرتهای غربی برای اولین بار در یک اجماع جهانی روبهروی نظام جنگافروز صفآرایی کردند.
وال استریت ژورنال (۲۶فروردین) نوشت: رژیم تهران بیش از ۱۷۰ پهپاد مملو از مواد منفجره، ۱۲۰ موشک بالستیک و حدود ۳۰ موشک کروز پرتاب کرد. خسارت ممکن بود فاجعهبار باشد. اما همانطور که معلوم شد، تقریباً همه آنها رهگیری شدند. رژیم ایران مرحله جدیدی را آغاز کرده است».
در این میان نخستوزیر پیشین اسراییل پس از حملهٔ رژیم ایران با ارسال پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «رژیم ایران اشتباه بزرگی را مرتکب شد. این رژیم طی ۳۰ سال گذشته از طریق نیروهای نیابتی خود منطقه را ویران کرده است... اشتباه استراتژیک ما طی ۳۰ سال گذشته این بوده که قیمت را از سرِ این اختاپوس نگرفتیم و بهجای آن با بازوهای آن جنگیدیم».
در جریان تهاجم رژیم، ائتلاف جدیدی در صحنهٔ جنگ علیه رژیم جنگافروز شکل گرفت و برخی از کشورها (آمریکا، انگلستان و اردن) مستقیماً با پهپادها و موشکهای پرتاب شدهٔ رژیم مقابله کردند. یک روز پس از تهاجم در اجلاس اضطراری شورای امنیت، رابرت وود که در جایگاه نمایندهٔ آمریکا در سازمان ملل متحد سخنرانی کرد گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد موظف است که اقدامات رژیم ایران را بیپاسخ نگذارد.
سفیر انگلستان گفت: «ابعاد و ماهیت حمله شنیع رژیم ایران که اولین حمله مستقیم این رژیم به خاک اسراییل است، خطرات جدی برای امنیت و ثبات سراسر خاورمیانه به همراه دارد. رژیم ایران با این حمله بار دیگر نشان داد که قصد دارد در منطقه بذر آشوب بپاشد».
نماینده فرانسه گفت: «این حمله تهدیدی جدی و بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی و ثبات و امنیت منطقه است. ایران با اتخاذ چنین اقدام بیسابقهای، به سطح جدیدی در اقدامات بیثباتکننده خود رسیده است و خطر تشدید تنش نظامی را به عهده دارد.
اکنون زمان آن فرا رسیده که ۶ ماه پس از حملات ۷ اکتبر و آغاز جنگ غزه، با پرداختن به علل اصلی درگیری، پایههای حل و فصل سیاسی پایدار این بحران را پی ریزی کنیم».
پیش از آن، رهبران آمریکا، آلمان، انگلستان، ایتالیا، ژاپن، فرانسه و کانادا روز یکشنبه طی بیانیهیی اعلام کردند: «ما حملهٔ مستقیم و بیسابقهٔ رژیم ایران به اسراییل را به صراحت محکوم میکنیم. رژیم ایران صدها پهپاد و موشک به سمت اسراییل شلیک کرد. اسراییل با کمک شرکای خود این حمله را شکست داد. رژیم ایران با اقدامات خود بیش از پیش به سمت بیثباتی منطقه گام برداشته و خطر تشدید غیرقابل کنترل منطقه را در پی دارد».
به این ترتیب همه چیز در صحنه نظامی و سیاسی و بینالمللی حاکی از رقم خوردن نقطهعطف و مرحله جدیدی در ارتباط به مقابله جهانی با «سرمار» است.
لازم بهیادآوری است که همزمان با شروع جنگ در غزه، رهبر مقاومت طی پیامی به صراحت گفت: «پیوسته گفتهایم و تکرار میکنیم هر کس که در خاورمیانه صلح میخواهد باید «سرِ مار» را که همانا فاشیسم دینی حاکم در تهران است هدف قرار دهد و در موضوع فلسطین نیز از رئیس محمود عباس ریاست دولت فلسطین و سازمان الفتح و خواستهای برحق آنها در مورد مردم فلسطین حمایت کامل و جامع بهعمل بیاورد» (مسعود رجوی، ۱۵مهر ۱۴۰۲).