اظهارات و نظرات رئیسجمهور ارتجاع در روزهای اخیر ـ فارغ از موضوع و مناسبت آنهاـ نمایانگر تصویری است از وضعیت لرزان، ورشکسته و درماندهٔ نظامی که هیچ آیندهای ندارد و عنقریب است که در اثر یک انفجار عظیم اجتماعی درهم بریزد. وی در سخنرانی روز چهارشنبه (۲۹مرداد۹۹) خود در هیأت دولت که رسانههای حکومتی آنرا منعکس کردند، بار دیگر این وضعیت را به تصویر کشید.
فکر کردند نظام تمام شده
وی در این جلسه با یادآوری «سختیهایی» که نظام در دههٔ شصت با آن مواجه بوده و مقایسهٔ آن با وضعیت بحرانی کنونی زبان به گلایه گشود که چرا «گاهی وقت ها یادمان میرود ... که [دشمنان] فکر کردند کل نظام تمام شده» و به این ترتیب خوشحالیاش را از اینکه رژیم در آن روزگار سرنگون نشد ابراز کرد:
«گاهی وقتها یادمان میرود که در سال۵۹ و ۶۰ اوایل دهه۶۰ چه سختیهایی ما داشتیم. شما ببینید کاری که دشمنان ما با ما انجام دادند در ۷تیر بزرگترین شخصیتهای ما را شهید کردند و فکر کردند کل نظام تمام شده».
آخوند روحانی با بیان این سخنان سعی کرد به نیروهایی وحشتزده و نومید خودی امیدواری بدهد که: «نترسید این بار هم از خطر خواهیم جست».
دومرتبه سال شصت را تکرار میکنند
شیخ مکار به خلاف شیوهٔ مزورانهٔ همیشگی که وانمود میکند همه چیز تحت کنترل و مهار است، در این سخنرانی هراس خود از خیز مجاهدین و پافشاری آنها برای سرنگونی آشکار کرد که درست مانند سال۶۰ «دومرتبه» (بخوانید کماکان) مصمماند تا نظام را سرنگون کنند.
«باز سال۶۰ را در سال۹۷، ۹۸، ۹۹ یک طوری برگرداندند. ... دومرتبه سال۶۰ را دشمن به یک نحو دیگر تکرار میکند، اما قدرت و توان و ایستادگیمان، تابآوریمان را از دست نخواهیم داد».
وی همچنین با اشاره به اینکه «دشمن میخواست ... کاری کند که مردم بیایند و بگویند فرش قرمز پهن میکنیم برای آنها و آنها وارد کشور شوند» به اقبال گستردهٔ مجاهدین در میان مردم اعتراف کرد و با زبان بیزبانی اذعان نمود که مجاهدین تنها آلترناتیو حاکمیت آخوندی هستند.
«دشمن میخواست کشور را تسلیم کند، به این هدف نخواهد رسید. یا میخواست جامعه را به هم بریزد و بحران درست کند، به این هم نخواهد رسید، یا میخواست کاری کند که در جامعه مردم بیایند و بگویند فرش قرمز پهن میکنیم برای آنها و آنها وارد کشور شوند که آنها در سال۹۷فکر کرده بودند. گفتند ۲۲بهمن ملت برای ما فرش قرمز پهن میکند و وارد کشور میشویم و دیگر اینها نیستند که جشن چهل سالگی انقلاب را بگیرند».
رئیسجمهور ارتجاع با عقدهگشایی هیستریک نسبت به سیمای آزادی تحت عنوان «رسانههای بیگانه فارسی زبان» نشان داد که افشاگریهای مجاهدین تا کجا باطلالسحر دروغ و فریبکاریهای آخوندهاست و دکان دجالیت آنها را تخته کرده است.
اگر رؤسای دو قوه دیگر موافقت میکردند
جنگ گرگها در درون نظام ـکه از علائم برجسته در فاز پایانی رژیم بهشمار میرودـ از جمله سوژههایی بود که روحانی ناگزیر شد به آن بپردازد. وی تلویحاً به اختلاف خود با سران دو قوه دیگر بر سر «طرح گشایش اقتصادی» اعتراف کرد. در حالی که قبلاً مدعی موافقت آنها با این طرح بود.
«برای اجرایی شدن این کار نیازمند هستیم که دو قوه دیگر هم گر چه در جلسات بحث کردیم ولی بهطور کامل آنها هم موافق باشند. اگر دو قوه دیگر بهطور کامل موافقت کردند، مقصودم رؤسای دو قوه است، اگر رؤسای دو قوه دیگر موافقت کردند طرح اجراییاش را میآوریم و اجرا میکنیم و عمل میکنیم. اگر نکردند، میرویم دنبال طرحهای دیگر و مسیر را انشاء الله ادامه میدهیم».
اوراق فروشی، سهامفروشی، نفتفروشی
آخوند روحانی مجبور شد نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی سوزوگداز کند: که لاف زدن و خالی بندی جزء لاینفک شخصیت اوست، با وقاحت و بهطور ابلهانه مدعی شد که «عملا کشور با صادرات غیرنفتی اداره میشود» اما با این وجود مجبور شد به شرایط سخت اقتصادی اعتراف کند:
«در کشور ما روزهایی بوده که سالانه ۱۰۰میلیارد دلار پول نفت به خزانه واریز میشد، همچنانکه در سال۹۰ این مبلغ حدود ۱۰۲میلیارد بوده ولی امروز این ۱۰۰میلیارد دلار وجود ندارد این در تاریخ ایران بیسابقه است و امسال فقط ۱۰درصد بودجه به نفت متکی است».
اما همچنان وقیحانه دست از لاف زدن ابلهانه بر نداشت و مدعی شد:
«افتخار دولت این است که تجارت خود را بدون نفت مدیریت میکند. ... در شرایط سخت کشور را اداره میکنیم و برای مشکلات بودجه، طراحی لازم را انجام دادیم».
روحانی بهمنظور جا انداختن طرحهای ضدمردمی خود جهت خروج از بنبست اقتصادی ابتدا با دجالگری پز طرفداری از مردم به خود گرفت و گفت:
«اگر بخواهیم به جای درآمد نفت بهطور کامل مالیات بگذاریم، برای مردم سخت میشود». و سپس در ادامه اعتراف کرد:
«یا باید اوراق منتشر بکنیم یا باید سهام بفروشیم یا باید نفتمان را بفروشیم. ما داریم هر سه کار را انجام میدهیم. ما اوراقمان را داریم میفروشیم»
توهم باطل روحانی
سخنرانی رئیسجمهور ارتجاع در جلسهٔ دولت جز مشتی لاف و گزاف همیشگی و تعاریف مهوع پاسخی برای گرسنگی، بیخانمانی، بیماری و سایر تیره روزیهای مردم در بر نداشت. روحانی نشان داد که تا کجا شادمان است که هنوز سرنگون نشدهاند؛ و درصدد است تا با فشار بیشتر بر گردههای محرومان و تهیدستان این نظام شیطانی را حفظ کند و وضع موجود را تدام بخشد؛ توهمی که از قضا هیچیک از سران نظام در بطلان آن تردیدی ندارند.