نتیجه بررسی موضوع موشکی و دخالتهای منطقهای رژیم آخوندی همراه با بررسی سازوکار مالی اروپایی در اجلاس روز دوشنبه ۸بهمن ۹۷ اتحادیه اروپا، بحران و بنبست درونی حاکمیت آخوندی را در برونرفت از انزوای جهانی و خفگی اقتصادی بارزتر کرده است.
تلویزیون رژیم ۹بهمن ۹۷ با سوزوگداز گفت: «بعد از چندین ماه تأخیر و تعلل اروپاییها رسانهها گفته بودند سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران موسوم به SPV قرار است روز دوشنبه ثبت شود اما از نشست دیروز یکی از شوراهای اتحادیه اروپا هم خبری نشد».
صدمه اساسی بر منافع رژیم در برجام
عراقچی، معاون وزارتخارجه رژیم هم که برای چانهزنی به اروپا رفته بود بعد از ملاقات با وزیر خارجهٔ اتریش مستأصلانه گفت: «البته بیش از ۸ماه است که اروپاییها قرار است این کار را انجام بدهند و ۸ماه ما میفهمیم که این کار مشکلات فنی و حقوقی زیادی دارد. میفهمیم که آمریکا تهدید کرده که هر کسی با SPV با این مکانیزم مالی اروپا کار بکند را تحریم خواهد کرد. میفهمیم که باید به شکلی این طراحی شود که به دور از فشارها و تحریمهای آمریکا باشد. هر کمپانی و هر شرکتی که با این کار میکند مورد تحریم واقع نشود اما به هرحال ۸ماه هم زمان زیادی است».
عراقچی در ملاقات با طرفحسابهای خارجی هم شرایط بحرانی نظام را منتقل کرده است، در این رابطه تلویزیون رژیم گفت: «معاون وزیر امور خارجه در دیدار مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که با توجه به شرایط کنونی منافع ایران در برجام دچار صدمات اساسی شده است».
چک بیمحل اروپا و سازوکار نسیه
دلواپسان نظام ولایت فقیه هم فرصت را غنمیت شمرده و تلاش کردند طوق شکستهای نظام در برجام را به گردن باند رقیب بیاندازند.
کیهان خامنهای ۹بهمن نوشت: «SPV چک بیمحل اروپا به جای چک برگشتی برجام است. دولتمردان میبایست به جای دلخوشی به چک بیمحل اروپا در موضوع SPV و هراسافکنی و وعده و وعید دادن در موضوع FATF، از چک برگشتی برجام درس عبرت گرفته و رویکرد خسارتبار و منفعلانه «اجرای برجام به هر قیمت» را تغییر دهند».
کیهان در ادامه سوزوگداز کرده است که: «قرار بر این شده است تا فرانسه میزبانی SPV را برعهده بگیرد. این در حالی است که فرانسه سالهاست که میزبان مجاهدین است».
روزنامه وطن امروز، یکی دیگر از رسانههای باند خامنهای هم با عنوان: «تحریم نقد در مقابل سازوکار نسیه!» از جمله نوشته است: «مقامات اروپایی نشان دادهاند در راستای تأمین منافع خود در نظام بینالملل، حاضر به هر گونه معاملهای(حتی معامله تاکتیکی) با کاخ سفید هستند. این موضوع خود را در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی بهخوبی نشان داد؛ جایی که تروئیکای اروپایی بهرغم آگاهی نسبت به غیرحقوقی بودن اقدام خود مبنی بر «تغییر مفاد توافق هستهای»، بر سر این موضوع با دولت «دونالد ترامپ» وارد معامله شد و حتی خواستههای چهارگانه ترامپ درباره گنجاندن «توان موشکی ایران در برجام، تحدید توان منطقهای کشورمان، بازرسی نامحدود از اماکن نظامی و اعمال تحریمهای فرازمانی در قبال برنامه هستهای ایران را پذیرفت».(وطن امروز ۹بهمن ۹۷)
بعد از خروج آمریکا از برجام دولت روحانی دست بهدامان اروپا شد. همان زمان بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی گفتند که اروپا قادر نیست با تصمیم آمریکا مقابله جدی بکنند و هر اقدامی در این رابطه بکند ناچیز خواهد بود. پس از گذشت این مدت اکنون عراقچی معاون ظریف است که با زبان اشهد به این امر اعتراف میکند.
استیصال و بنبست مطلق پس از ۸ماه
استیصال و بنبست در زمینه برجام را عباس عراقچی به واضحترین وجه بیان کرده است آنجا که اذعان میکند که پس از ۸ماه نظام در رابطه با برجام و اجرایی شدن سازوکار اروپایی همچنان مشکلات بسیاری باقی است. سازوکاری که رسانهها و مهرههای باند خامنهای به کرات اذعان میکنند که « نسیه» است و به فرض اینکه نقد هم بشود نمیتواند با تحریمهای کمرشکن فعلی مقابله کند.
البته از همان روزی که بعد از خروج آمریکا از برجام دولت روحانی دست بهدامان اروپا شد و ظریف را برای مذاکره با وزرای خارجه ۳کشور اروپایی امضاکننده برجام(آلمان، انگلیس، فرانسه) و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بروکسل فرستاد، بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی گفتند که اروپا قادر نیست با تصمیم آمریکا مقابله جدی بکند و هر اقدامی در این رابطه بکند ناچیز خواهد بود. پس از گذشت این مدت اکنون معاون ظریف است که با زبان اشهد به این امر اعتراف میکند.
دلیل روی آوردن به سازوکار اروپا
واقعیت این است که پش از خروج آمریکا از برجام سردمداران رژیم بهویژه مقامات ارشد وزارتخارجه رژیم نسبت به این امر آگاهی داشتند که اروپا نمیتواند کار چندانی بکند، اما چارهای جز این نداشتند که متوسل به اروپا شوند.
زیرا هیچ راهکار جدی برای مقابله با خروج آمریکا بهخصوص مقابله با تحریمهای آن کشور نداشتند.
چرا که رژیم آخوندی میدانست در صورتی که با خروج آمریکا از برجام، رژیم از آن خارج شود، باعث موضع قاطع و یکپارچه آمریکا و اروپا و به بیان دقیقتر باعث واکنش قاطع جامعه جهانی خواهد شد و لاجرم رژیم را با تحریمهای گستردهتر و شدیدتری مواجه میکرد.
در حال حاضر نیز خروج از برجام آنچنان برای نظام خطرناک است که جواد ظریف در پاسخ به سؤال نمایندگان دلواپس خامنهای در جلسه علنی مجلس ارتجاع در روز ۸بهمن برای اینکه وضعیت خطیر نظام را به آنها گوشزد کند گفت: «اگر نیاز باشد جلسه را غیرعلنی بکنند تا من بتوانم بحثهایی را مطرح کنم. نمیتوانم همه نکاتی را که لازم هست مطرح بکنم. غیرعلنی بکنیم جواب بدهم».