728 x 90

تصمیم روسیه برای اخراج سپاه پاسداران از سوریه

شبه نظامیان وابسته به اسد در سوریه
شبه نظامیان وابسته به اسد در سوریه

زمزمه‌های تصمیم روسیه برای اخراج سپاه از سوریه به‌دنبال دیدار پوتین با بشار اسد اوج گرفت. روز ۲۷اردیبهشت ۹۷بشار اسد با ولادیمیر پوتین در سوچی دیدار و گفتگو کرد.پس از این دیدار رسانه‌های خبری گزارش دادند در این دیدار رئیس‌جمهور روسیه به بشار اسد گفته است نیروهای خارجی باید از سوریه خارج شوند.

یک روز پس از این اظهارات ولادیمیر پوتین، نماینده او در سوریه الکساندر لاورنتیف گفت این موضوع شامل نیروهای رژیم ایران و حزب‌الله لبنان نیز می‌شود.

او در۲۸اردیبهشت۹۷در پاسخ به خبرنگاران گفت منظور پوتین شامل تمامی واحدهای نظامی خارجی در سوریه از جمله حزب‌الله لبنان و ایران است. ی

هم‌چنین سرگیی لاوروف وزیر خارجه سوریه نیز موضع پوتین در ملاقاتش با بشار اسد مبنی بر خروج همه نیروهای خارجی از سوریه را تکرار کرد و این موضع در رسانه‌های رژیم هم انعکاس یافت.

به این ترتیب مشخص شد که روسیه قصد جارو کردن حاکمیت آخوندی و اخراج سپاه پاسداران و نیروهای مزدورش از جمله حزب‌الله لبنان را از سوریه دارد. این سیاست اکنون کاملاًً علنی شده و در روزنامه‌های رژیم هم منعکس شده است.

رسانه‌های حکومتی به هماهنگی و همسویی روسیه و آمریکا در اخراج سپاه از سوریه اشاره می‌کنند و از امکان ایستادگی حکومت آخوندی در قبال این سیاست ابراز ناامیدی می‌کنند.

سایت انتخاب وابسته به باند روحانی ۹خرداد ۹۷حرف لاوروف مبنی بر این که تمام نیروهای غیرسوری باید در سریع‌ترین زمان ممکن از جنوب سوریه خارج شوند را نقل می‌کند.

این رسانه در ادامه گفته میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه را هم نقل می‌کند که گفته است قرار است یک نشست سه‌جانبه میان روسیه، آمریکا و اردن درباره منطقه کاهش تنش در جنوب سوریه برگزار شود.

روزنامه دنیای اقتصاد ۹خراد ۹۷نیز این سؤال را مطرح می‌کند: «روابط ایران و روسیه متشنج می‌شود؟».

نویسنده مطلب دنیای اقتصاد در زمینه مناسبات رژیم و روسیه این موضوع را مطرح می‌کند« اکنون پس از خروج آمریکا از برجام و هم‌چنین تحولات میدانی در سوریه، این مناسبات می‌تواند به سمت تنشهایی پیش برود».

سایت نامه نیوز ۹خرداد ۹۷با صراحت بیشتری به تنش بین روسیه و حاکیمت آخوندی در رابطه با سوریه و هم‌چنین امکان اخراج سپاه از سوریه اشاره می‌کند و به نزدیکی دیدگاه حکومت بشار اسد با روسیه اذعان می‌کند.

این سایت در ادامه به این نکته هم اشاره می‌کند که حملات هوایی به نیروهای رژیم در سوریه با هماهنگی و اجازه روسیه انجام گرفته که این امر نشان می‌دهد: «روسیه از اینجا به بعد مدیریت ایران را در دست گرفته است... به‌نظر می‌رسد که روسیه وقتی در زمین سوریه با بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای هست، معاملاتش را با کارت سوریه می‌تواند انجام دهد و متضرر اصلی ایران است».

و...

مشابه اظهارات فوق در این میان فراوان است که مجال نقل همه آنها نیست، این اظهار نگرانیها در مورد سیاست جدید روسیه بسیار واقعی است، زیرا به نظر ‌می‌رسد روسیه در حال طراحی سیاست جدیدی در سوریه است که این سیاست در تضاد با سیاست حاکمیت آخوندی است.

براین اساس است که روسیه برای پیشبرد سیاستش در سوریه، ضروری می‌داند که مزاحمی به نام حکومت آخوندی و مزدورانش نظیر حزب‌الله لبنان را از سوریه جارو کند تا بتواند سیاستش را پیش ببرد.

در این رابطه است که داود هرمیداس باوند از باند روحانی به سیاست اخراج سپاه از سوریه اذعان می‌کند: «زمانی که مسکو با واشینگتن و متحدانش در مورد آینده سوریه به توافقی دست پیدا کند، ایران را به حاشیه می‌راند و هم‌سنگری با ایران در دفاع از دولت بشار اسد را به فراموشی می‌سپارد.

بیشتر به‌نظر می‌رسد که مسکو مستقل از نظر تهران، تصمیم خود را برای بازی‌کردن کارت حذف ایران به ازای توافق در سوریه، گرفته‌ باشد».(روزنامه اعتماد ۹خرداد ۹۷)

سیاست اخراج سپاه از سوریه،‌ برخلاف تصور باند خامنه‌ای، سپاه پاسداران ضدخلقی و نیروی تروریستی قدس بود که فکرمی کردند که روسیه در یک اتحاد دائمی و استراتژیک با رژیم است و در اتحاد باروسیه می‌توانند همچنان سوریه را به‌عنوان عمق استراتژیک نگه دارند.

واقعیت این است که تعامل روسیه با نظام آخوندی در سوریه تا کنون از یک طرف بر اساس منافع خودش بود، و از طرف دیگر بر این پایه بود که برای پیشبرد خطوط استراتژیکی خود در سوریه نیاز به نیرو و مزدوران آن به‌عنوان نیروی پیاده داشت.

اکنون که زمان مصرف از این نیرو گذشته است، آن‌چنان که آن مهره حکومتی(هرمیداس باوند) اذعان می‌کند: «ایران را به حاشیه می‌راند و هم‌سنگری با ایران در دفاع از دولت بشار اسد را به فراموشی می‌سپارد».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/951c5f48-21d5-4324-ba24-dc087e89a6c2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات