روزنامههای حکومتی امروز یکشنبه ۱۸فروردین مهمترین مطالب و عنوانهای خودشون را به موضوع سیل اختصاص دادهاند. که اغلب این مطالب یا امیددرمانی است یا کشمکش باندی. امکان رفتن سپاه ضدمردمی در لیست تحریمهای آمریکا موضوع بعدی در روزنامههای هر دو باند است. FATF و تحریمها و اینستکس و رابطه با اروپا هم موضوع بعدی است که در روزنامههای یکشنبه دیده میشود.
تناقضگویی در مورد ابعاد خسارتهای سیل و کشمکشهای باندی در تیترها هم دیده میشود:
ابرار: سهم عوامل انسانی در سیل شیراز بیش از ۷۰درصد است
اسکناس: سیلزدگان نیازمند ۵۵هزار واحد مسکونی
اطلاعات: ۱۵۰هزار خانه در سیل اخیر تخریب شده است
روزنامههای باند ولیفقیه ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای اجتماعی سیل تقصیرهای را به گردن باند رقیب انداخته اند:
جوان: با توجه به تحرکات منطقهیی و عنادی که در ماههای آینده در منطقه جنوب غربی محتمل است، باید با هزینههای جدیتری که ناشی از هزینههای اقتصاد سیاسی است، نیز مقابله کرده و برای آنها هم بودجه خاص تخصیص دهد.
خلاصه آن که اجازه ندهیم دولت به نام «دولت تعلل» و دولتی با بروکراسی سنگین در اذهان مردم جای بگیرد.
وطن امروز: به سیلهای اخیر کشور میتوان از چند منظر مختلف نگاه کرد. یک منظر همین است که هوای نازنین قشم را در این فصل سال از دست ندهیم و برویم جنوب. بعد چند روز غیبت هم بیاییم پشت تریبون که بله! آن انفجارها را که خبر دارید، خیلی الکی بود و فقط آب را از اینجا برد به آنجا!... ایراد گرفتن از کار دستگاهها و افراد حاضر در وسط میدان، خوب است، ولی از سوی کارشناسان و رسانهها؛ نه از سوی فردی که خودش به سفر کاری(!) و فشرده(!) در جزیره قشم رفته است! نه از سوی کسی که مسئول اصلی سامان دادن به بحرانهاست و در بحرانها ناپیدا!
سیاست روز: دادستان کل کشور:بخشی از آسیبهای سیل اخیر ناشی از سوءمدیریتهاست
در روزنامههای همسو با باند روحانی به گوشههایی از ناکارآمدی نظام اعتراف شده است:
همدلی: مدیریت بحران در کشور خود به یک بحران تبدیل شده بهگونهیی که توان رویارویی و انجام اقدامات مناسب و آنی در موقعیت بحرانی ندارد.
آرمان: ۲۰۰ماشینی که در دروازه قرآن سیل برد و غرق شدند بهدلیل باز کردن نابهنگام سد خاکی بود
آرمان: کاسبی از سیل: هر گروه و دسته و نهادی تلاش میکند با مبنا قرار دادن مدیریت بحران، دیگری را ناکارآمد یا نا آشنا به مدیریت بحران معرفی کند.
آرمان: خودنماییهای تبلیغاتی آزار دهنده بیش از عدم وجود امکانات و منابع خودنمایی میکرد.
مثلاً بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهطور عجیبی مدعی شد که در آق قلا که هنوز ۵۰سانت زیر آب بود، کلنگ احداث واحدهای مسکونی را زده است.رقابت آزار دهنده و کشنده سپاه و ارتش و بسیج که کدام یک توانستهاند چه کاری انجام دهند هر کدام به یک نوع خودنمایی میکرد که هنوز بعد از ۱۵روز قابل تشخیص است.
در روزنامههای باند خامنهای حمله روحانی و باندش در عرصههای مختلف دیده میشود:
کیهان: امروزه به یک «اینستکس» رضایت دادهایم و خودمان هم میگوییم این ارزش کمی دارد، اما همین هم به جایی نرسیده تا جایی که معاون سیاسی وزیر امور خارجه ما میگوید هنوز اینستکس عملیاتی نشده است دو سال رفت و آمد به اروپا و آن همه هزینه چه شده است؟
رسالت: نکته دیگر؛ هشدار رهبری در خصوص تقی زادههای جدید است... حال این سؤال به میان میآید که آیا رئیسجمهور و برخی مقامات دولتی که پیش از این بر اجرای این سند تأکید کرده و گفته بودند از ۲۰۳۰دست بر نمیداریم و اجرای آن را تا آخر دولت دوازدهم پیگیری میکنیم؛ از مواضع خود برگشتهاند؟ اگر این سخنان را در کنار اخبار گوشه و کنار کشور از اجرای مخفیانه این سند بگذاریم در مییابیم که جریان غرب گرا همچنان بر مواضع گذشته خود باقی مانده است.
ابراز نگرانی از قرار گرفتن سپاه در لیست گروههای تروریستی توسط آمریکا در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
آرمان: در سالگشت خارج شدن ترامپ از برجام، آمریکا حتماً دست به اقداماتی خواهد زد. احتمالاً سپاه را تحریم خواهد کرد و دیگر اجازه هیچ نوع خرید خارجی به سپاه داده نخواهد شد.
همدلی: میتوان گفت تحریمهای هر نهاد یا سازمان و فردی در ایران شاید تبعاًت امنیتی بسیاری در منطقه و داخل کشور ایجاد کند اما بدون شک این تحریمها بهدنبال زمینگیر کردن اقتصاد و سیاستهای ایران در منطقه و جهان و به تعبیر سناتورهای آمریکایی« ShutDown- » شات داون کردن و خاموش کردن اقتصاد ایران است.