728 x 90

انفجار بندرعباس به روایت رژیم آخوندی

انفجار در بندرعباس...
انفجار در بندرعباس...

انفجار بندرعباس در حاکمیت منحط و چپاولگر دیکتاتوری آخوندی تاکنون خسارات جانی و مالی سنگین و هولناکی از خود به‌جای گذاشته است. زخمی عمیق بر پیکر میهن به‌ویژه به مردم دردمند جنوب کشور.

در قبال مسائل بسیاری که حول انفجار بندرعباس به‌وجود آمده است، فقط می‌توان به یک جنبه از آن اشاره کرد که خود خالی از هر گونه شرح و بسط است و آن هم چیزی نیست جز روایت این حادثهٔ جانگداز از نوع آخوندی شامل: تحریف، اظهارات متناقض و گاه متضاد کارگزاران رژیم، کوچک‌نمایی، دروغ و سانسور، لاپوشانی اخبار و سرانجام تهدید و تعقیب روشنگران علت انفجار بندرعباس.

این نوع روایت از حوادث و اعمال سیاست فریب و سرکوب از سوی رژیم ولایت فقیه تازگی ندارد و در وقایع و حوادث گذشته پیوسته صورت می‌گرفته است. نیم‌نگاهی به برخی مطالب رسانه‌های حکومتی در ماجرای جانگداز انفجار بندرعباس، این موضوع را بدون هر گونه شرحی نشان می‌دهد:

 

انفجار بندرعباس و مواد خطرناک موجود در بندر رجایی

برخی رسانه‌ها به اشتباه محل انفجار را ترمینال کالای خطرناک بندر رجایی اعلام کردند اما پژمان بهزادپور، مدیرعامل ترمینال، این ادعا را رد کرد(فرهیختگان - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

پاسدار رضا طلایی نیک سخنگوی وزارت دفاع: مردم باید اطمینان داشته باشند که هیچ‌گونه محموله وارداتی یا صادراتی برای سوخت یا کاربرد نظامی در محدوده حادثه و در کل بندر شهید رجایی وجود نداشته است(عصر ایران - تسنیم - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴).

احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس: این‌که گفته می‌شود حادثه ناشی از سوخت موشک بوده را تأیید نمی‌کنم… انفجاری که ناشی از مواد باشد رخ نداده است… انفجار اصلی یک مورد بود. اگر انفجار دیگری بوده یا کوچک بوده و یا به گونه‌‌یی بوده که کانتینرها به زمین می‌افتادند و برخی تصور می‌کردند انفجار رخ داده است(خبرآنلاین - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

روایتی از کانتینر اصلی منفجر شده در بندر رجایی: محموله‌های پای مرغ، چای و لوازم آرایشی در منطقه دیده می‌شود که در حال سوختن هستند(کانال تلگرامی چند ثانیه - صدا و سیمای رژیم - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

و اما:

  • جعفری مدیرعامل شرکت توسعه خدمات بندری سینا فاش کرد: قدرت و موج انفجار و شعاع تخریب و سایر مشخصه‌های انفجار روز گذشته، بیانگر محموله‌های به‌شدت خطرناکی بود… محموله بر اساس کنوانسیون FAL و قوانین و مقررات بندری بایستی توسط شرکت حمل‌کننده به‌صورت کتبی و رسمی به‌عنوان کالای خطرناک به بندر اظهار شود. این در حالی است که این محموله به‌عنوان محموله معمولی و غیرخطرناک اظهار و بسته‌بندی و تحویل بندر شده بود(خبرگزاری ایلنا - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴).
  • محموله «بسیار خطرناک» منفجر شده بندر رجایی با عنوان «کالای معمولی» وارد و دپو شده بود(رسانه حکومتی رویداد ۲۴ - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).
  • محموله وارداتی که در بندر رجایی دچار انفجار و حریق شده است، هیچ‌گونه شماره کورتاژ و اظهارنامه مبنی بر این‌که کالا به گمرک اظهار شده است را ندارد؛ این محموله هنوز به گمرک اظهار نشده بود(خبرگزاری ایسنا - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).
  • اگر دپوی کالا‌های خطرناک و مواد شیمیایی در محوطه بندر به این حادثه منجر شده باشد، باید بررسی شود که چرا اقدامات لازم برای کاهش ریسک انجام نشده است(روزنامه حکومتی فرهیختگان - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
  • مرتضی محمودی، نماینده مجلس ارتجاع و عضو هیأت اعزامی رئیس مجلس به بندرعباس: تخلفات در روند حمل بار، دروغ‌اظهاری و اعلام نکردن محتوای واقعی کانتینر‌ها به عینه در این بندر وجود داشته(سایت حکومتی انتخاب - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
  • حسین دهقان، رئیس بنیاد غارت مستضعفان که انفجار در بندر شهید رجایی در محوطه شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، زیرمجموعه بنیاد مستضعفان اتفاق افتاد به خبرگزاری ایلنا گفت: این سانحه در پی اظهار خلاف محموله‌های وارداتی رخ داده و محموله‌های «بسیار خطرناک» منفجرشده بندر شهید رجایی تحت عنوان «کالای معمولی» وارد و دپو شده بود. متأسفانه این اظهار خلاف، با در معرض خطر قرار دادن تمامی محدوده از کشتی تا انبار در بندر، موجبات بروز این سانحه شد(سایت آفتاب‌نیوز: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به‌نقل از خبرگزاری ایلنا).
  • بار خطرناک در «محوطه سینا» چه می‌کرد؟! آنچه در این بین مسلم است، نگهداری و دپوی بار خطرناک در محوطه سینا و در نزدیکی ساختمان اداری است. نکته اینجاست که محوطه سینا برای بار‌های عادی است و نه بار‌های خطرناک(تابناک به‌نقل از فرهیختگان - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

 

انفجار بندرعباس و اهمیت بندر رجایی در اقتصاد کشور

فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی رژیم: این بندر یکی از بزرگ‌ترین بنادر تجاری کشور است که ۵۵درصد واردات و صادرات و هم‌چنین ۷۰درصد ترانزیت کشور از طریق این بندر انجام می‌شود. ۹۰درصد کالاهای کانتینری نیز از این طریق جابه‌جا می‌شوند… توقف یا اختلال در فعالیت‌های این بندر می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر روند اقتصادی کشور بگذارد(سایت خبرآنلاین- ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴).

انفجار در بندر رجایی، دروازه تجاری ایران… آمار‌ها نشان می‌دهند این بندر استراتژیک در سال گذشته، صادراتی به ارزش نزدیک به ۹میلیارد دلار به ۸۷کشور جهان را میزبانی کرده است. ایران در سال ۱۴۰۳، از طریق بندر و گمرک رجایی به مقصد ۸۷کشور مختلف صادرات انجام شده است که در مجموع ارزآوری معادل ۸میلیارد و ۹۴۳میلیون دلار را به همراه داشته است. از این منظر، گمرک و بندر رجایی به‌عنوان یکی از دروازه‌های اصلی صادرات غیرنفتی کشور، سهم مهمی در افزایش درآمد ارزی ایران داشته است… گمرک رجایی نه تنها یک نقطه کلیدی در شبکه تجاری ایران است، بلکه در مسیر پویایی اقتصاد کشور نقش بی‌بدیلی دارد…(تابناک - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

و اما:

مسعود دانشمند، رئیس کانون سراسری شرکت‌های حمل و نقل: انفجار بندر رجایی، صدمه‌ای به واردات کالاهای اساسی نمی‌زند؛ چون کمتر از ۱۵درصد واردات ما از این بندر است. ۸۵درصد کالاهای ما از بندر امام خمینی می‌آید. انفجار در بندرعباس به واردات کالاهای اساسی نهایتاً ۱۵درصد آسیب وارد می‌کند. در این انفجار صدمه‌ای به اسکله‌ها نرسید(کانال تلگرامی چند ثانیه - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

 

انفجار بندرعباس و آلودگی هوا در اثر انفجار

رسانه‌های دولتی گزارش دادند که تمامی مدارس و ادارات و دانشگاه‌های شهر بندرعباس برای روز یکشنبه تعطیل شدند تا در حالی‌که دود در منطقه پخش می‌شود، مسئولان بر روی اورژانس تمرکز کنند(خبرگزاری فرانسه - ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴).

شیوع گازهای سمی اجازه نزدیک شدن به محل حادثه را نمی‌دهد. «حسین ظفری» سخنگوی مدیریت بحران کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا: دودی که در محدوده وجود دارد سمی است و اجازه نزدیک شدن به منطقه را نمی‌دهد(خبرگزاری ایلنا - ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴).

و اما:

احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس: در ارتباط با خطرناک بودن آلودگی هوای ناشی از آتش‌سوزی، خود ما الآن بدون ماسک در صحنه هستیم تاکنون هیچ گزارش واقعی در این رابطه دریافت نکرده‌ایم…(خبرآنلاین - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اظهارات «فرزانه صادق»، وزیر راه و شهرسازی: «در مسیر رسیدن به محل انفجار بندر «رجایی» شاهد زندگی عادی مردم «بندرعباس» بودم. همه چیز عادی بود. میوه‌فروشی‌ها بساط خودشون رو پهن کرده بودند و…»(خبرآنلاین - ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴).

فضیحت مینی‌میزه کردن فاجعه و عادی جلوه دادن شرایط توسط خانم وزیر آنقدر بود که صدای خودی‌های نظام هم درآمد.

 

انفجار بندرعباس و آمار جان‌باختگان و مجروحان

احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس: بالای ۷۰۰نفر مصدوم شده‌اند که حدود ۴۰۰نفر از آنها از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند…(خبرآنلاین - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

و اما:

مصدومان حادثه بندر رجایی به ۱۲۰۰نفر رسید(تسنیم- ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

روزنامه حکومتی اعتماد: وزارت بهداشت اجازه اعلام آمار کشته‌ها و مجروحان انفجار بندرعباس را ندارد. از ظهر یکشنبه، وزارت بهداشت و تمام سازمان‌ژهای وابسته‌اش، از انتشار هر گونه آمار درباره تعداد مجروحان و فوتی‌ها و باقی خسارات جانی انفجار کانتینرهای اسکله بندرعباس، منع شده‌اند(روزنامه اعتماد – ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

 

انفجار بندرعباس و پایان عملیات اطفاء حریق

احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس: آتش‌سوزی تقریباً در حال مهار شدن است و هلیکوپتر و هواپیما از بالا برای مهار آتش در حال آبپاشی هستند…(خبرآنلاین - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

پایان عملیات ملی اطفای حریق اسکله شهید رجایی اعلام شد. با اعلام رسمی وزیر کشور، عملیات ملی مقابله با حریق گسترده در اسکله شهید رجایی به پایان رسید(روزنامه مشرق ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

و اما:

ایلنا: «حسین ظفری» سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور: عملیات و فرآیند اطفاء کامل بندر شهید رجایی ممکن است حدود ۱۵ تا ۲۰روز طول بکشد(روزنامه شرق - ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴).

 

انفجار بندرعباس و نحوه اطلاع‌رسانی رژیم به مردم

تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ‌یک از مقامات رسمی گزارش شفاف و دقیقی از چرایی وقوع انفجار ارائه نکرده‌اند… افکار عمومی به‌دنبال آگاهی بیشتر نسبت به موضوع است…(روزنامه حکومتی فرهیختگان - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

وقتی همه چیز را امنیتی می‌بینیم و از آگاهی‌بخشی به مردم احساس خطر می‌کنیم، مردم محرم دانسته نمی‌شوند. در چنین شرایطی طبیعی است که مردم سمت ما نایستند. فاصله گرفتن از مردم برای حاکمیت تبعات دارد(روزنامه ستاره صبح - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

سعید شریعتی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت: جایی برای طفره رفتن از گزارش شفاف وجود ندارد… ماجرایی که در بندر رجایی به‌وقوع پیوسته است، از جنس پدیده‌هایی نیست که ابعاد آن را بتوان خیلی از افکار عمومی پنهان کرد و به مردم واقعیت را درباره آن نگفت(کانال تلگرامی چند ثانیه - روزنامه هم‌میهن - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان در گفتگو با ایلنا درباره انفجار در بندر شهید رجایی در محوطه شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، زیرمجموعه بنیاد مستضعفان، گفت: در این‌باره بعداً حرف خواهم زد(سایت آفتاب‌نیوز به‌نقل از خبرگزاری ایلنا - ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)

‌اطلاع‌رسانی محدود است. بسیاری از مسئولان به‌محض شنیدن واژه خبرنگار از پشت تلفن، تماس را قطع می‌کنند و مایل به صحبت نیستند. فعالان اجتماعی و نهادهای رسمی سکوت کرده‌اند. آنها یک جمله می‌گویند: «از مصاحبه منع شده‌ایم». می‌گویند به دستور مقام‌های استانی، خصوصاً استانداری هرمزگان، محدودیت‌هایی برای اطلاع‌رسانی وضع شده.(روزنامه شرق ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

تعلل در اعلام جزئیات حادثه اعم از علت و نوع ماده منفجر شده باعث شده مردم احساس کنند نامحرمند.(تابناک - فرهیختگان: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

روزنامه هم‌میهن نوشت:

دستورات ویژه برای رسیدگی خوب است؛ ولی بدون شفافیت در اطلاع‌رسانی ممکن نیست که مردم را با وعده‌هایی در آینده نامعلوم راضی کرد؛ وعده‌هایی که زمان تحقق آنها یا خیلی دیر می‌رسد یا اصلاً نمی‌رسد(تابناک به‌نقل از هم‌میهن - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴).

سید مرتضی محمودی رئیس کمیته امنیت داخلی و انتظامی مجلس شورای اسلامی و عضو هیأت اعزامی رئیس مجلس به استان هرمزگان: حجم خسارات بالاست، اما قابل بیان نیست(تابناک - باشگاه خبرنگاران جوان - ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴).

و اما:

دادستانی تهران علیه تعدادی از رسانه‌ها و فعالان رسانه‌یی که دیروز و امروز در مورد انفجار بندرعباس خبررسانی کرده بودند به اتهام «انتشار مطالب خلاف واقع» با تشکیل پرونده قضایی، اعلام جرم کرد(سایت حکومتی عصر ایران - ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴).

 

و در پایان، روایت یکی از مجروحان انفجار:

روایت یکی از مصدومان انفجار بندر شهید رجایی از روز حادثه: هیچ‌کدام از مدیران در محل انفجار نبودند، آیا خبر داشتند که قرار است اتفاقی بیفتد؟ در روزهای معمولی حداقل ۱۰ تا ۱۵نفر از مدیران در آنجا حضور دارند که این سؤال پیش می‌آید چرا دقیقاً در زمان انفجار آنجا نبودند؟(خبرآنلاین - ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

نتیجه:

این موارد فقط ذره‌یی و بخش کوچکی از پنهان‌کاری و دروغ و فریب رژیم اهریمنی آخوندی در قضیه انفجار مهیب بندرعباس بود. حاکمیتی که دست به هر کاری می‌زند تا پایه‌های لرزان و پوسیده حکومت جهل و جنایت خود را سر پا نگه دارد. علت انفجار هر چه که باشد، سرانگشتان مافیایی سپاه پاسداران جهل و جنایت در آن پیدا و هویداست و حقیقت هم‌چون ۴ دههٔ گذشته سرانجام رخ خواهد نمود و آن روز آن پایه‌های لرزان و فرتوت فرو خواهد ریخت.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1f2ad22e-cd0d-469a-9191-748b570605e6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات