با تنگتر شدن حلقه تحریمها بر گردن رژیم و سپری شدن دوران مماشات غربیها، رژیم که در چنبرهٔ بحرانهای لاینحل با جامعه جهانی از یکسو و کشورهای منطقه از سوی دیگر و رو در رو با جامعهٔ در حال انفجار ایران قرار گرفته به تاکتیک گدایی و فریبکاری رو آورده است. ولیفقیه ارتجاع ظریف و عراقچی را راهی کشورهای منطقه و ژاپن کرده است. این تشبثات به کجا میانجامد؟ آیا رژیم میتواند با این تشبثات از این بحران عبور کند؟.
بهدنبال اظهارات رئیسجمهور آمریکا در ژاپن که از جمله گفت: آمریکا قصد براندازی رژیم را ندارد رسانههای باند ولیفقیه در روز هفتم خرداد با دود و دم فراوان تلاش کردند این موضوع را یک پیروزی برای نظام و یک شکست و عقبنشینی برای آمریکا جلوه دهند.
کیهان خامنهای نوشت: «خیمه شببازی ترامپ جواب نداد واسطهها را به صف کرد».
وطن امروز هم نوشت: «ادامه روند عقبنشینی از تقابل نظامی... ترامپ دیوانه و غیرقابل پیشبینی این روزها حداقل در یک مورد قابل پیشبینی و معقول است و آن خودداری از تقابل با نظام است».
اما مقامات و مهرههای همسو با روحانی از شرایط خطیر نظام یاد کرده و هشدار دادهاند.
بر خلاف ادعاهای ژورنالیستی باند خامنهای یک کارشناس رژیم به نام مهدی مطهرنیا در مورد اظهارات ترامپ هشدار داد:« اینکه ترامپ و برخی مقامات کاخ سفید هرازگاهی دم از مذاکره با تهران میزنند، نه در کلان نگاه و راهبرد ایالات متحده برای ایران که در تاکتیکهای مقطعی قابل تحلیل است تا ابتدا تهران به سمت تغییر رفتار و کاهش تنش آفرینی و مانعتراشی در مسیر آمریکا در خاورمیانه مانند رونمایی از معامله قرن پیش رود و بعد زمینه و بستر برای فروپاشی و تغییر نظام پیش آید».
وی در ادامه، دوراهی نظام را اینگونه بیان میکند: «تهران یا باید همراهی خود را باسیاستهای واشنگتن اعلام کند یا اینکه تلاش برای انزوا و حذفش شکل میگیرد که گرفته است. پس قطعاً در گام نخست، ذیل پروسه فشار سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی، شرایط برای همنوایی تهران با واشنگتن کوک شده است».
در همین حال آخوند موسوی بجنوردی از حوزهٔ قم با یادآوری فضای انفجاری جامعه هشدار گفت: «امروز ترامپ شمشیر را علیه نظام از رو بسته و تلاش میکند با شیوه تهدید و تحریم ایران را وادار به عقبنشینی از مواضع خود کند». وی در ادامه تلویحا بر ضرورت عقبنشینی تأکید کرد و افزود: «در شرایط کنونی ایران نباید تحتتأثیر احساسات و هیجانات بیرونی قرار بگیرد و نباید از مدار عقلانیت خارج شود. در شرایط کنونی وضعیت اقتصادی زندگی مردم با مشکلات جدی مواجه شده است. به همین دلیل مسئولان باید تلاش و جدیت بیشتری برای حل مشکلات اقتصادی مردم انجام بدهند».
سایت حکومتی فرارو روز هفتم خرداد از تقلاهای باند روحانی برای ایجاد تماس و مذاکره خبر داده و زیر تیتر «پیام محرمانه ظریف در بغداد به واشنگتن » از جمله نوشته است:« در یک ماه گذشته، همزمان با اوجگیری تنشها میان ایران و آمریکا، دستگاه دیپلماسی بهشدت فعال شده و متولیان آن مدام در حال سفر هستند تا ضمن توضیح مواضع ایران، پیامهایی دریافت یا ارسال کنند. شنبه گذشته، اندکی پس از بازگشت از پاکستان، ظریف به عراق رفت. این سفر در ادامه سفرهای ظریف به کشورهایی نظیر هند، چین، روسیه، ژاپن و عراق صورت گرفته است. افزون بر این، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، نیز به کشورهای قطر، کویت و عمان سفر میکند».
در این میان سایت حکومتی دیپلماسی ایرانی با اشاره به سفرهای واسطهها نوشت: «گویا صورت مسأله گم شده است. همه از میانجی گری برای کاهش احتمال درگیری نظامی میگویند، در حالی که به این حقیقت توجه نمیکنند که ایالات متحده تهدیدهای نظامی خود علیه ایران را زمانی تشدید کرده است که به فاصله بسیار کوتاهی قبل از آن، تحریمهای شدیدی را علیه ایران اعمال کرد.. از لغو معافیتها برای خرید نفت ایران توسط کشورهای خریدار نفت کشور مان تا فاصله کوتاهی بعد از آن، اعمال تحریم فلزات، فشارهایی بودند که طرف آمریکایی تلاش کرد از لحاظ اقتصادی به اوج برساند». این مقاله در ادامه میپرسد:« میخواهند مرگ را بگیرند تا به تب راضی شویم؟!».