728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – شنبه ۱۰شهریور ۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه ۱۰شهریور، بعد از دو روز تعطیلی اغلب تیترهای اول خود را به مسائل دو روز قبل، از جمله اظهارات خامنه‌ای خطاب به اعضای دولت و پیامدهای سؤال مجلس از روحانی اختصاص داده‌اند. در کنار آنها خبرهای تشدید انزوای رژیم و بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده می‌شود.

در برخی از تیترهای روزنامه‌های امروز جای پای دخالتهای رژیم در کشورهای منطقه هم دیده می‌شود.

به‌رغم روضه‌های وحدت خامنه‌ای رسالت با تیتر« جشن پنج سالگی دکتر سلام» از تجمع دلواپسان باند خامنه‌ای علیه روحانی خبر داده.

ابرار هم تیتر زده: رئیس جمهور برنامه‌ای برای برون‌رفت از گرانیها ارائه دهد

 

گوشه و کنایه‌ها و خط‌ و نشانهای نمایشهای جمعه هم در تیترهای روزنامه‌های باند خامنه‌ای دیده می‌شوند. « نباید اقتصاد و سیاست کشور را به خارج گره زد» حرف آخوند احمد خاتمی در نمایش جمعه تهران است که در بسیاری از روزنامه‌های باند خامنه‌ای از جمله رسالت منعکس شده. روزنامه‌های کیهان و وطن امروز از سرشاخ شدن دو باند حامی روحانی خبر داده‌اند. کیهان نوشته: دوئل بی‌سابقه دوحزب دولتی پس از ناکامی در قانع کردن مجلس

وطن امروز هم نوشته: «بیانیه «کارگزاران» و «اعتدال و توسعه» علیه یکدیگر»

 

برکناری فالح فیاض و سایر تحولات در عراق توسط نخست‌وزیر این کشور واکنش مداخله‌جویانه باند خامنه‌ای را به‌دنبال داشته. کیهان در یادداشت روزش با عنوان:«عراق غوغای انتخاب نخست‌وزیر جدید» و قدس به‌نقل از پاسدار کاظمی قمی دیپلمات تروریست رژیم تیتر زده: «الحشدالشعبی از ارکان قدرت ملی عراق است».

 

تشدید انزوای جهانی رژیم را در تیترهای روزنامه‌های باند خامنه‌ای می‌شود دید. روزنامه‌های همسو با روحانی در این مورد سکوت معنا داری کرده‌اند.

وطن امروز نوشته: «وزیر خارجه فرانسه بار دیگر از مهم‌ترین مطالبه آمریکا درباره برجام تأکید کرد: موشک ها و منطقه را می‌خواهد!».

قدس نوشته است: « آواز خروس های فرانسوی با نت مذاکرات موشکی و منطقه‌ای »

و حمایت تیتر زده:« بازی کثیف پلیس بد؛ وزیر خارجه فرانسه خواستار گفتگو در خصوص توان دفاعی و منطقه‌ای ایران شد ».

رسالت هم به‌نقل از پاسدار علی لاریجانی نوشته« اروپا باید قول‌های خود را مکتوب کند»

 

در روزنامه‌های همسو با روحانی حمله به سیاستهای وی در زمینه‌های مختلف مقالات متعددی را به خودش اختصاص داده:

سه تیتر در جهان صنعت گویا است: « فقیر ندانم کاری و سوء مدیریت شده‌ایم» و تیتر:« گرانی دست بردار نیست» و تیتر سوم که ادعای رسیدگی به طبقات محروم توسط دولت روحانی را به چالش کشیده و نوشته« مردم را دست نیندازیم، رئیس سازمان برنامه و بودجه از بسته‌های حمایتی خبر داد». مردم‌سالاری هم تیتر زده: « حسن سبحانی استاد دانشگاه: بدهکاری دولت بسیار بسیار نگران‌کننده است».

 

مقالات مهم روزنامه‌های هر دو باند به موضوع پیامدهای سؤال از روحانی پرداخته و هر یک مواضع قبلی خود را تکرار کرده‌اند. در روزنامه‌های باند روحانی بیشتر حملاتشان را متوجه روحانی کرده‌اند.

در این میان تنها روزنامه آرمان دست به توجیه کوتاه‌آمدن روحانی زده و باند رقیب را با عبارات کم‌سابقه‌یی مثل« رجاله جاهلان نادان» نواخته و نوشته است« واقعیتها را تحریف کرده‌اند و حوادثی می‌آفرینند که هم دشمن را برای حمله امیدوار کرده و به طمع می‌اندازد و هم رجاله‌جاهلان و نادانان را تحریک می‌کنند تا با برنامه‌ریزی دشمنان قسم ‌خورده اسلام و انقلاب اسلامی، به میدان آمده و برنامه‌های دشمنان را اجرا کنند».

روزنامه جمهوری اسلامی دست روی فریب خوردن و ساده‌لوحی مشاوران روحانی گذاشته و نوشته است« از تعبیرات بکار برده شده در پاسخ‌های رئیس‌جمهور مشخص شد که مطمئن بود با این روش می‌تواند از گردنه مجلس عبور کند و مهر تأیید نمایندگان را پای این برگ از کارنامه خود داشته باشد، تصوری که در پایان جلسه معلوم شد درست نبوده و آقای رئیس‌جمهور باید در ارزیابی خود از مسائل تجدیدنظر کنند. شاید راه این تجدیدنظر از حلقه مشاوران رئیس‌جمهور می‌گذرد، نظری که بسیاری از ناظران حامی آقای روحانی برآنند».

 

سوز و گداز از مواضع اخیر اتحادیه اروپا و تنگ شدن حلقه انزوای رژیم هم موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

اعتماد نوشته است: «ایران و اروپا در وضعیت متناقضی گرفتار شده‌اند. از یک سو دولتهای اروپایی حمایت تمام قد سیاسی و مالی خود از برجام را اعلام کرده‌اند اما نمی‌توانند چک این حمایت را با عدم خروج کمپانی‌های خود از ایران به نفع تهران نقد کنند و از سوی دیگر پرونده اختلاف‌های غیرهسته‌یی ایران با اروپا نیز روی میز مفتوح است.اروپا هم باید ایران را متقاعد به باقی ماندن در برجام کند و هم باید به آمریکا نشان دهد که برجام مانع از سخت‌گیری اروپا بر ایران بر سر اختلاف‌های باقی مانده نشده است. در میان کشورهای اروپایی رابطه ایران با فرانسه از فراز و فرودهای بیشتری به نسبت رابطه تهران با سایر پایتخت‌های اروپایی برخوردار است. قریب به دو ماه پیش بود که فرانسه از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در گردهمایی مجاهدین خلق در پاریس خبر داد و انگشت اتهام خود را به سمت دیپلمات ایران در اتریش نشانه رفت. هر چند که هنوز جزییات چندانی درباره پرونده اسدالله اسدی، کاردار سوم سفارت ایران در اتریش منتشر نشده است اما این خبر فرانسوی‌ها را نسبت به ایران بدبین کرده است. ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه در تازه‌ترین اظهارات خود در وین باز هم به سراغ اظهارنظرهای دو پهلو رفت و هم با حمایت از برجام ژست مقابله با اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از برجام را گرفت و هم با انتقاد از ایران در مسیر راضی نگاه داشتن کاخ سفیدنشین‌ها گام برداشت».

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9804111b-2b80-41ed-a2bc-aec037141083"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات