سلطنت مطلقه ولایت فقیه چنان در گوشه رینگ روزگار تلخ و بیآیندهاش گیر افتاده و پیدرپی ضربات کوبندهای از عالم و آدم دریافت میکند که چشمانش به سیاهی افتاده و هر دم که به هوش میآید طرح و نقشهای برای خلاصی از این اوضاع میکشد که مملو از تضاد و تناقضهای حل ناشدنی است.
در وانفسای هجوم مرگزای ویروس کرونا که اقتصاد رژیم به نفس زدنهای آخر خود نزدیک شده است، حاکمیت ولایت فقیه برای فرار از تبعات آن، فرمان خروج از خانهها را صادر کرده تا با فرستادن مردم در فضای آلوده شهرها و مکانهای شلوغ و پرتردد باری از دوش خود کم کند و اهالی این سرزمین را برای کسب قوت لایموت، گرفتار ویروس مرگآفرین سازد؛ اما وقتی در معرض فشارهای مردم مصیبتزده برای تأمین معیشت خویش قرار گرفت، از بیم شورش آنان، وعده یک میلیون تومان وامی را داد که تعمق در شرایط پرداخت و باز پرداخت آن، خصلت ضدمردمی رژیم آخوندی را بیشازپیش آشکار میکند.
وعده یک میلیون تومانی در گرداب کرونایی
محمد نوبخت رئیس سازمان برنامه آخوند روحانی در ۲۲اسفند ۹۸ اعلام کرد برای ۴میلیون خانواری که کسب درآمدشان با هجوم کرونا مختل شده است یک میلیون تومان وام با بهره ۴درصد در نظر گرفته است.
پیرامون وام یک میلیون تومانی یکی از رسانههای دولتی مینویسد: «بر اساس گزارشی که مرکز آمار ارائه داده است هزینه ماهانه یک خانوار شهری در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۴میلیون و ۵۲۳هزار تومان و هزینه ماهانه یک خانوار روستایی ۲میلیون و ۴۹۲هزار تومان است. حال اگر تورم ۴۱درصدی را نیز در نظر بگیریم و به تأمین دستکم ۵۰درصد از هزینهها نیز امیدوار باشیم میبایست میزان اعطای تسهیلات به خانوارهای شهری ۲میلیون ۲۶۰هزار تومان و خانوارهای روستایی ۱میلیون و ۲۷۴هزار تومان در ماه باشد. بنابراین وام ۱میلیون تومانی دولت آخوند روحانی تنها پاسخ گوی ۱۵درصد هزینههای یک خانوار شهری و ۲۶درصد هزینههای خانوار روستایی در یک ماه است».(ابراراقتصادی ۲فروردین ۹۹)
معلوم نیست با وامی که تنها ۱۵درصد هزینههای یک ماه خانوار شهری و ۲۶درصد هزینه خانوار روستایی را تأمین میکند چگونه میتوان یک زندگی را اداره کرد آن هم وقتی که یک عضو مجلس رژیم به طراحان چنین حاتم بخشیهایی میگوید یک میلیون تومان پول توجیبی بچههایتان باعث قهر و دلخوریشان میشود!
وام یک میلیون تومانی دیگری با بهره ۱۲درصد و با کسر از یارانه ها!
دستودلبازی دولت آخوند روحانی تمامی ندارد بلکه تازه بهسر شوق نیز آمدهاند تا با چاپ اسکناسهای بیپشتوانه و یا قرض گرفتن یک میلیارد یورویی از خامنهای آن هم از سرمایه مردم در صندوق توسعه ملی، یک میلیون تومان وام به همه خانوارها شامل ثروتمند و فقیر و با بهره ۱۲درصد بدهد و با کسر از یارانههای معمول آن را جبران کند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس(۱۹فروردین ۹۹) رئیس بانک مرکزی پیشنهاد داده است یک میلیون تومان اعتبار خرید به ۲۳میلیون خانوار یارانه بگیر با نرخ ۱۲درصد و باز پرداخت ۲۴ماهه اعطا شود و به تصویب ستاد اقتصادی نیز رسیده است.
تورم ۴۱درصدی و افزایش ۱۵درصدی حقوق کارکنان رسمی
وضعیت اقشار بدون حقوق ثابت و پایدار اسفناکتر از آن است که با یک میلیون تومان وام و یا بسته ۲۰۰هزار تومانی گرهای از مشکلاتشان گشوده شود اما حال و روز کارمندان رسمی و بازنشستگان نیز دست کمی از وضعیت فرودستان جامعه ندارد. به گزارش ایرنا (۲۰فروردین ۹۹)دولت روحانی افزایش ۱۵درصدی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان را تصویب کرد. افزایش ۱۵درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان در حالی است که بنا بر گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم ۱۲ماه منتهی به اسفند پارسال بیش از ۴۱درصد بوده است. با این حال، اگر افزایش قیمتها با همین روال ادامه پیدا کند، رشد حقوق کارمندان کمتر از نصف رشد قیمتها در سال ۹۹خواهد بود.با این حساب کارمندان و بازنشستگان میباید لااقل ۲۰درصد از نیازمندیها و هزینههای خود نسبت سال گذشته کم کنند شاید به پای تورم رشد یابنده امسال برسند.
یکسوم مردم تهران گرفتار معاش خود هستند
شاید بسیاری تصور کنند تهران بهخاطر امکانات و توانمندیهای اقتصادی و اجتماعیاش، مردم آسودهتری دارد اما وقتی گوشهای از واقعیتهای نهفته در درون آن بازگویی شود میبینیم آن تهیدستانی که قرار است وام یک میلیون تومانی بگیرند، آسمان تهران هم به رنگ فقر است.
«محمدجواد یگانه معاون اجتماعی شهردار تهران گفته است بر اساس آخرین نظرسنجیهای انجام شده یکسوم مردم تهران نگران معاش خود هستند. وی در پستی توئیتری نوشت: با نیمه تعطیل شدن شهر یکسوم مردم تهران گرفتار معاش روزانهاند. یکسوم هم نهایتاً تا یکی دو ماه دیگر دوام میآورند. اگر انتظار داریم مردم در خانه بمانند، برای معیشت این جمعیت باید چارهاندیشی فوری شود. بر اساس نظرسنجی اخیر، غیرحقوقبگیران آسیبدیدهترین گروه معیشتی هستند.(خبرگزاری حکومتی فارس۲۰فروردین ۹۹)
کار مردم ستمزده از جور آخوندهای قسیالقلب، دیگر از مقایسه وضعیت جسمی و روانی و اجتماعی و اقتصادی با دیگر مردمان غرب و شرق عالم گذشته است دیگر به فکر اینکه با همه امکانات خدادادی و منابع زیر زمینی و رو زمینی چرا حتی از ترکیه و کره هم عقب هستند، نیستند! چرا که دیگر برای این جور مقایسهها خیلی دیر شده است. امروز بخش وسیعی از مردم در این فکر هستند که چطور میتوانند بین تأمین غذا و پوشاک فرزندانشان و یا مسکن و آموزش آنها و ضرورتهای بهداشتی و درمانی و دارو و ماسک و مواد ضدعفونی، یکی را انتخاب کنند و یا اینکه از هر کدام چیزکی را بهدست بیاورند.
به قول رئیس جمهور برگزیدهٔ مقاومت، مریم رجوی: «صدقهسری که خامنهای و روحانی به ازای کلان ضربه کرونا آنهم در وحشت از قیام برای ۳میلیون خانوار محروم در نظر گرفتهاند کمتر از حقوق یک روز مزدوران عراقی و افغانی نیروی تروریستی قدس است. این یک دهن کجی آشکار به ملت ایران است. خامنهای و روحانی در حالی میلیونها مردم ایران را در قربانگاه کرونا بیپناه رها میکنند که داراییهای به سرقت رفته مردم ایران در سپاه و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان خمینی، کمیته امداد خمینی، بنیاد شهید، آستان قدس رضوی و دیگر مؤسسات بزرگ اقتصادی میتواند هزینههای کارگران و زحمتکشان و حقوق بگیران و بیکاران را تأمین کند تا آنها در وضعیت قرنطینه قرار بگیرند و از ویروس کرونا در امان باشند. این داراییها که توسط خامنهای و رژیم غارتگر آخوندها غصب شده است، باید هر چه سریعتر در خدمت مردم ایران قرار بگیرد».