728 x 90

ضرورت نرمش قهرمانانه! از ترس شورش گرسنگان - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی چهارشنبه ۲۵فروردین، صف‌بندی باندهای حاکم بر سر ادامه دادن مذاکرات برجامی در وین یا خروج از مذاکرات سرمقاله اغلب روزنامه‌ها را اشغال کرده است. موازی با این موضوع ماجرای منع حسن خمینی از کاندیداتوری در نمایش انتخابات توسط خامنه‌ای در اغلب روزنامه‌ها مورد توجه قرار گرفته. از مجموعهٔ این مطالب که بعضاً نقطه نظرات مخالف همدیگر دارند دست خالی ولی‌فقیه برای مهندسی انتخابات آتی ریاست‌جمهوری نظام دیده می‌شود.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای اغلب از حسن خمینی تمجید کرده و «ولایت مداری» او را به رخ آندسته از مهره‌های خامنه‌ای کشیده‌اند که حرف «آقا» را شنیدند اما گوش نکرده و کار خودشان را کردند. در روزنامه‌های باند مغلوب هم به باند موسوم به اصلاح‌طلب حمله کرده‌اند که از اول دل بستن به امثال حسن خمینی برای گرم کردن تنور نمایش انتخابات کار اشتباهی بود، چون مردم هرکس را بیاورید در این نمایش شرکت نخواهند کرد. به‌طور خاص روزنامه‌های آرمان، مستقل و آفتاب یزد به طرد این نمایش توسط مردم تأکید کرده‌اند. اما فصل‌مشترک بحرانهای داخلی و خارجی نظام در روزنامه‌های امروز وحشت از قیام و سرنگونی و انزوای رژیم است.

ضرورت نرمش قهرمانانه! از ترس شورش گرسنگان

«در پاسخ به اقدامات تروریستی، میز مذاکره را ترک نکنید» عنوان مطلبی در روزنامه جهان صنعت است که به نظام هشدار داده: «بوی بهبودی از درون نیز برای برون‌رفت از وضعیت موجود شنیده نمی‌شود. لاجرم در این شرایط اسفناک اقتصادی و برای در امان ماندن از تبعات اعتراضات ادواری و البته قارچ‌گونه و هم‌چنین در امان ماندن از تبعات شورش گرسنگان کشور سخت به یک نرمش قهرمانانه نیازمند است. حال اگر چه قرار نیست برجام همانند عصای موسی معجزه کند، اما می‌تواند موجب لغو تحریم‌ها و ممد حیات ایران شود».

«مردم به کنشگران سیاسی هم دیگر اعتماد ندارند» عنوان مطلبی در روزنامه آفتاب یزد است که با اشاره به کسادی بازار بی‌رونق نمایش انتخابات نظام از شکاف بین مردم و نظام نوشته و تأکید کرده: «شکاف میان مردم و مسئولان و تصمیم‌گیران نظام در کشور ما سال‌هاست که وجود دارد و این شکاف را همگان دیده و می‌شناسند. هم‌چنین این شکاف عمودی بارها مورد تحلیل قرار گرفته» در ادامه هم به سوختن مهره‌های نظام در گرم کردن تنور نمایش انتخابات اشاره کرده و به‌نقل از یک کارشناس حکومتی نوشته است: «من قبول دارم که بین کنشگران سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مردم شکاف ایجاد شده است. وقتی که کنشگران سرمایه خود را به کار می‌گیرند و مردم را برای انتخابات دعوت می‌کنند، ولی وعده‌هایشان عملی نمی‎شود، طبیعی است که کم‌کم دیگر مردم از کنشگران هم ناامید می‌شوند».

غنی‌سازی ۶۰درصدی، بن‌بست یا ضرب ۶۰

روزنامه‌های باند مغلوب روی یک نکته متفق‌القولند و آن این‌که نظام باید فرصت مذاکره را غنیمت شمرده و برای خلاصی از خفگی اقتصادی و قیام مردم دست از زیاده‌طلبی هسته‌یی و خواسته‌های غیرواقعی مثل رفع تمام تحریم‌ها بردارد. این روزنامه‌ها باند رقیب را که شعار ترک مذاکرات داده‌اند را همان کسانی خوانده که دنبال ساختن بمب اتمی هستند.

ستاره صبح به‌نقل از یک دیپلمات سابق نظام نوشته است: «شرایط امروز ما هم به‌دلیل ضربه بزرگ اقتصادی کرونا و هم به‌دلیل اقتصاد تحریمی بغرنج است و این موقعیت را نباید از دست بدهیم» بعد هم اضافه کرده: «اقداماتی شبیه طلب لغو همه تحریم‌ها و اعلام غنی‌سازی ۶۰درصدی نشان می‌دهد که ما در دیپلماسی ضعیف هستیم» در ادامه اعتراف کرده: «سرمایه‌هایمان را به هدر داده‌ایم و تحت تحریم‌هایی قرار گرفته‌ایم که با وجود منشأ آمریکایی توسط تمام جهان اجرا و پیاده می‌شود. همه این‌ها به‌دلیل این میل هسته‌یی و فعالیت‌های منطقه‌یی است».

در مقابل کیهان خامنه‌ای به قلم پاسدار حسین شریعتمداری نوشته باند روحانی در وین خط قرمزهای خامنه‌ای را زیر پا گذاشته‌اند. کیهان نوشته: «در مذاکرات وین نیز نشانه‌های روشنی از نادیده‌گرفتن خطوط قرمز و رسماً اعلام شده نظام دیده می‌شود که تحریف مصوبه «لغو همه تحریم‌ها» به «لغو تحریم‌های دوران ترامپ»! بارزترین نمونه آن است. اکنون که نشانه‌هایی از نادیده گرفتن خطوط قرمز جمهوری اسلامی از سوی تیم مذاکره‌کننده دیده می‌شود، حریف احساس می‌کند که ورق به نفع او در حال رقم‌خوردن است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c956bee2-a177-4f27-a65e-9a248e90905f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات