اندر احوالات شیرازه از همگسیخته نظام و شخص ولیفقیهش همین بس که هنوز پای خامنهای بعد از افاضاتش در مشهد، به تهران نرسیده موج ریشخندها و طعنهها و تمسخرها به حرفهایش شروع شده است.
برای نمونه محمدحسین حیدری مدیرمسئول سایت «دولت بهار» وابسته به احمدینژاد در روز ۲فروردین 97 تحت عنوان «چند توئیت در نقد فرمایشات امروز رهبر معظم» با اشاره به عقبنشینیهای خامنهای از اظهارات قبلیاش نوشت: «با توجه به فرمایشات امروز، من متوجه نشدم که رهبر انقلاب از چه رو چندی قبل از خدا و مردم عذرخواهی کردند؟! رهبر انقلاب فرمودند: «درکشور آزادی فکر، بیان و انتخاب وجود دارد. هیچکس بهخاطر اینکه نظرش مخالف حکومت است مورد تعقیب قرار نمیگیرد. هر کس چنین ادعا کند دروغ گفته است.» این تصویر سیدعلی سیدزاده است. او رزمنده مدافع حرم است. او حتی با حکومت هم مخالف نبود اما با پابند به انفرادیاش بردند. سر آیتا... خامنهای را بیش از این درد نیاورم. این حقیر هم در پی بازتاب دادن آراء آقایان جوانفکر و بقایی به فساد فیالارض متهم شدم و به قید وثیقه آزادم. اینها مشتی بود نمونه خروار. فکر میکنم روزگار احمدینژادیها و معتقدان به انقلاب که اینطور باشد، فقط حضرت عباس باید برسد به داد مخالفان حکومت». (سایت دولت بهار- 2فروردین).
یک مهره باند روحانی نیز در روز ۲فروردین میزان «ولایتمداری»! این باند را به منصه ظهور رسانده و ضمن اذعان به «سیر قهقرایی» که نظام گرفتار شده در مورد کلیبافیهای خامنهای در روز عید در مشهد نوشته است: «وقتی مقام معظم اعلام میکنند که در ایران آزادی و عدالت برقرار است به آن باور دارند. اما اشخاصی معتبر از روی باور میگویند اینگونه نیست. دروغی در کار نیست باورها متفاوت است. مثلاًًً انتخابات آزاد به آزادی در دادن رأی تقلیل مییابد تا زمانی که منتقدان تکرار بکنند و بگویند آزادی و عدالت برقرار نیست و رهبری بگویند هست و دروغ میگویند، این سیر قهقرایی که گرفتارش هستیم و همه، اعم از حکومتگران و مردم، از آن اظهار نارضایتی میکنند، ادامه خواهد یافت. خب، یک نفر باید یک ابتکارعملی از خود نشان بدهد و یک کاری بکند آن یک نفر که میتواند کاری بکند و ابتکارعملی از خود نشان بدهد که با کمترین هزینه مؤثر واقع شود، مقام معظم رهبری هستند». (علی شکوری راد- 2فروردین).
حیدری عضو مجلس ارتجاع هم ماجرای نامگذاری سال و حمایت از کالای ایرانی را در اظهارات ولیفقیه ارتجاع به چالش کشیده و از جمله گفته است: «برای مقابله با گلوگاههای قاچاق یک اراده حاکمیتی لازم است. داستان اسکلههای غیرمجاز تبدیل به یک طنز شده است. باید تکلیف گلوگاههای قاچاق که بلای جان تولید داخلی شده هر چه زودتر روشن شود و برای اینکه از تخلفات در این گلوگاهها جلوگیری شود، یک اراده حاکمیتی لازم است». (حیدری - دوم فروردین 97).
این عضو مجلس ارتجاع همچنین به بیپایه بودن حرفهای خامنهای اشاره کرده و در ادامه گفته است: «چندین سال است مقام رهبری شعار سال تعیین میکنند و قطعاً این انتظار میرود که این شعارها تحقق پیدا کنند. خوب است که یک ارزیابی دقیق از تحقق شعارهای سال قبل شود که چه میزان تحقق پیدا کردهاند، به نظر میآید آن میزان انتظاری که میرفت محقق نشدهاند.
مصرف کالای داخلی و عمومی بسیار مطلوب است، من نمیخواهم بحث علمی کنم زیرا این مباحث باید در جای خود گفته شود اما ما باید واقعیتها را مورد توجه قرار دهیم، ببینیم آیا شرایط برای این امر وجود دارد یا خیر؟».
فلاکت «مقام عظمای ولایت» را برخی کارگزاران از ضامن خارج در بوق خارجی هم کردهاند.
محمدصادق جوادی حصار، روزنامهنگار از مشهد، به دویچهوله گفته است: «جمله معروفی داریم در ایران که میگوید آزادی بیان هست ولی آزادی بعد از بیان نیست. این حرفی درست است که آزادی محدود به قانون است، ولی در خیلی موارد قانون رعایت نمیشود و در عینحال بسیاری از همین قوانین هستند که آزادیها را محدود کردهاند». این کارگزار حکومتی در صحبت با رادیو آلمان به بیخاصیتی حرفهای خامنهای اذعان کرده و افزوده است: «به نظر من روزمرهگی و فشارهای مضاعف اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی و همه چیز به همان روال همیشگی ادامه خواهد یافت و نمیتوان انتظار اتفاق تعیینکنندهیی داشت».
یکی دیگر به نام محمد محبی، تحت عنوان تحلیلگر مسائل ایران و خاورمیانه از تهران به دویچهوله فارسی گفته است: «من به سالی که پیش رو داریم بسیار بدبین هستم. دلیلش هم این است که منشأء این اعتراضات و اصل مشکل را سران حکومتی، آقای خامنهای و حتی بسیاری از اصلاحطلبان بهرسمیت نمیشناسند که بخواهند برای بهدست آوردن راهحلی برای آن تلاش کنند. تمام اعتراضات و بحرانها نتیجه ناکارآمدی و فساد فراگیر است. آقای خامنهای میگوید فقط چند نفری فاسد هستند، ولی هر کس که کوچکترین آشنایی با نهادهای دولتی دارد، این فساد را با پوست و گوشت و استخوانش درک میکند. منشأء اعتراضها، فساد و نبود آزادیهای اجتماعی و ناکارآمدی نظام است و آنها اینها را اصلاً بیماری نمیبینند، لذا اعتراضات را هم بهرسمیت نخواهند شناخت».
این که در داخل نظام عدهیی اینگونه فاشگو شدهاند که «حرمت» عمود خیمه نظام را در «بوقهای استکباری» میشکنند، بیگمان از نتایج تغییر دوران و مشخصاً قیام مردم ایران است که خامنهای را این چنین به زیر کشیده است. باید گفت سالی که نکوست از بهارش پیداست.