728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی چهارم آبان ۹۶

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
تیترها و عناوین اول روزنامه‌های امروز پنجشنبه 4آبان 96 به سخنرانی خامنه‌ای در دانشکدهٴ افسری ارتش اختصاص دارد:
ایران: قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره نیست
 
اعتماد: اقتصاد نفتی ناامن است
 
شهروند: قدرت دفاعی کشور به هیچ‌وجه قابل مذاکره و معامله نیست

از این‌که بگذریم، جنگ و جدال دو باند بر سر مسائل مختلف بیشترین تعداد و حجم عناوین و مطالب را به خود اختصاص داده است:
آفتاب یزد:
یک نماینده مجلس افشا کرد: پشت پرده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه

آرمان: افشاگری درباره پشت پرده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه / پس از جزایری و زنجانی نوبت «هـ دال» است

جوان: «طرح تحول سلامت» به‌سلامت!
کیهان: عضو کمیسیون برنامه و بودجه: واردات کالا از مناطق آزاد، ۶برابر صادرات است

روزنامه‌ ابتکار در سرمقاله خود با عنوان «دست بسته روحانی در انتخاب یک وزیر» به جنگ و جدالی که بین دو باند بر سر انتخاب وزیر علوم جریان دارد، اشاراتی کرده و از جمله می‌نویسد:
حسن روحانی برای انتخاب هیچ وزیری در دو دولت خود تا این حد دچار مشکل نبوده است. بیشترین دوره سرپرستی طی 5سال گذشته در وزارت علوم اتفاق افتاده است و او در انتخاب این وزیر در دولت دوازدهم هم با چالش روبه‌رو بود. دستهای بسته روحانی در انتخاب وزیر علوم، بنا بر گفته یکی از نمایندگان مجلس، رئیس‌جمهوری را وادار به انتخاب گزینه بیست و یکم کرد...
روحانی اما در دور دوم خود به‌رغم وعده‌هایی که به دانشجویان در زمان انتخابات برای شنیدن مطالبتشان داده بود، دست به یک انتخاب محافظه‌کارانه زد. در حالی که انتظار می‌رفت رئیس‌جمهوری هم‌چون دوره گذشته بر مواضع خود پافشاری کند، اما این بار فردی را انتخاب کرد که با واکنش فعالان دانشجویی در کشور و دانشگاه همدان مواجه شود.
سرمقاله ابتکار که وابسته به طیف باند روحانی و شرکاست در ادامه می‌افزاید:
روحانی با این انتخاب آب پاکی را روی دست بخش مهم و تاثیرگذار حامیان خود در انتخابات گذشته ریخت... غلامی در طول دوره مدیریت خود نه تنها رتبه علمی دانشگاه بوعلی همدان را بالا نبرده است بلکه تنزل رتبه علمی این دانشگاه ماحصل دوره مدیریتی اوست».

مسألهٴ برجام و چگونگی رابطه با آمریکا هم‌چنان حجم قابل توجهی از مطالب روزنامه‌های هر دو باند را در بر می‌گیرد. روزنامه حکومتی اعتماد از باند روحانی و شرکا در سرمقاله خود تحت عنوان «آیا ترامپ دیوانه است؟» به این موضوع پرداخته و پس از مقادیری دود و دم و این‌که ایران تنها کشوری در دنیاست که در برابر آمریکا ایستاده می‌نویسه:
«ترامپ دیوانه نیست. او دیوانه‌وار برای نجات آمریکا تلاش می‌کند... در پشت حرکات نه چندان مطلوب و عاقلانه ترامپ دکترینی نهفته است که می‌توان آن را احیای جنگ سرد برای نجات آمریکا دانست. دکترین ترامپ در واقع بازگشت به دوران گذشته و مخلوطی از دکترینهای قدیمی روسای جمهور آمریکاست. این دکترین ترامپ مخلوطی از دکترینهای مونروئه، نیکسون و کندی است. ترامپ مانند مونروئه شعار «اول آمریکا» سر می‌دهد. مانند نیکسون خود را به دیوانگی زده و مانند کندی به‌دنبال پیگیری مقتدرانه یک جنگ سرد جدید است.
اگر به نقشه جهان نگاه کنیم می‌بینیم ترامپ به‌دنبال ایجاد دیوار آهنین جدید بر گرد روسیه و چین است. با این تفاوت که سعی می‌کند حلقه این دیوار را تنگ‌تر کند...
سلف ترامپ آقای اوباما هم هدف مشابهی با روش متفاوت دنبال می‌کرد. ولی او اعتقاد چندانی به روش تهاجمی نداشت و سعی داشت با روش‌های نرم‌تری اهداف آمریکا را دنبال کند. تا حدودی این روش را به‌صورت سخت افزاری قبول نداشت. اوباما حتی سعی در جلب نظر ایران و ورود کشور ما به این زنجیر محاصره داشت...
بی‌تفاوتی یا عدم واکنش مؤثرچین و روسیه در رابطه اقدامات آمریکا با محیط پیرامونی آنها یک خطای استراتژیک محسوب می‌شود...
ایران باید سه نکته را در برنامه‌ریزی خود در نظر داشته باشد. اول جدی گرفتن خطر و قدرت آمریکاست. باید توان دشمن را آنطور که هست تصور و سپس برای خنثی کردن آن برنامه‌ریزی کرد.
دوم این‌که مقابله آمریکا با ایران فقط دوجانبه و منطقه‌یی نیست، سوم ایران به تنهایی نباید همه بار مقابله با آمریکا را در غرب آسیا به دوش بکشد...
اگر ایران تقابل آمریکا با خود را صرفاً دوجانبه یا منطقه‌یی ببیند مجبور خواهد شد هزینه‌های آن را به تنهایی پرداخت کند و به تنهایی سعی کند توازن قوا در منطقه را ایجاد کند که کاری بسیار دشوار و هزینه بر خواهد بود».

افشای فساد و دزدیهای باند رقیب مثل همیشه جای خود را در روزنامه‌های حکومتی امروز دارد. روزنامه رسالت سرمقاله خود تحت عنوان «ناظر کجاست! منظور چه کار می‌کند؟» به این موضوع اختصاص داده است؛ در این مقاله از جمله می‌خوانیم:
«دیروز کیهان طی خبری با عنوان «مناقصه‌ای که مزایده شد» فاش ساخت؛ هواپیمای 3میلیون یورویی را 11میلیون یورو خریده‌اند! این خبر در هر کشوری رخ دهد، مثل بمب منفجر می‌شود و باعث واکنش مسئولان و عکس‌العمل مردم به‌خاطر دستبرد به اعتماد و جیب آنها می‌شود، اما ظاهراً هیچ واکنشی را برنینگیخت! گفتنی است درست 12روز پیش خبرگزاری تسنیم همین خبر را فاش ساخت...
از شگفتی‌های این خبر آن است که یک شرکت انگلیسی از شرکت فرودگاههای ایران به‌دلیل خرید هواپیمای فلایت چک از یک شرکت دیگر، 8میلیون یورو بالاتر از رقم پیشنهادی این شرکت، به سازمان بازرسی کل کشور شکایت کرده است!
این خبر حکایت از یک دلالی 8میلیون یورویی دارد، آن هم برای خرید یک هواپیمای 3میلیون یورویی!
درباره خبر یادشده روابط عمومی شرکت فرودگاههای کشور اعلام کرده است کار ما قانونی بوده و شرکت انگلیسی شکایتی هم نکرده است.
اما آقای سراج در گفتگو با تسنیم در حاشیه مراسم سی و ششمین سالروز تأسیس سازمان بازرسی گفته است: «سازمان بازرسی به این موضوع ورود کرده است و در قالب یک پرونده مشغول بررسی این موضوع است، اما چون منتج به نتیجه نشده است، امکان افشای آن وجود ندارد... 
مفهوم این افشا این است که رصد نهادهای نظارتی در سه قوه یعنی سازمان حسابرسی به‌عنوان بازرس قانونی شرکتهای دولتی در قوه مجریه، دیوان محاسبات به‌عنوان ناظر قوه مقننه و نیز سازمان بازرسی به‌عنوان چشم ناظر دستگاه قضا، این مفسده را کشف نکرده است و اگر شکایت شرکت انگلیسی نبود، هم‌چنان مکتوم می‌ماند.
این رخداد مهم کارآمدی دستگاههای نظارتی را زیر سؤال می‌برد. باید فکری در این باره کرد و مردم باید بدانند درچنین مفسده‌هایی، ناظر کجاست، منظور چه می‌کند؟»

در زمینة‌ مسائل اجتماعی، گزارش روزنامه جوان با عنوان «طرح تحول سلامت» به سلامت! نظر را جلب می‌کند که در آن از جمله می‌خوانیم:
«پوشش همگانی 11میلیون نفر از افراد فاقد بیمه در قالب طرح تحول سلامت پرچم افتخار دولت یازدهم و برگ برنده روحانی برای دستیابی به دولت دوازدهم بود، اما حالا هرقدر از دولت دوازدهم می‌گذرد، واقعیت‌های تازه‌یی درباره طرح تحول سلامت و پرچم افتخار دولت یازدهم در بیمه کردن 11میلیون نفر از حاشیه‌نشینان و افراد بی‌بضاعت پایین‌تر می‌آید...
منع شدن داروخانه‌ها از پذیرش نسخه‌های تجویز شده در خارج از مراکز دولتی موجب سرگردانی بیماران برای پیچیدن نسخه‌هایشان شده است؛ چرا که 85درصد خدمات سرپایی در مطب‌های خصوصی پزشکان ارائه می‌شود و حالا تمام هزینه‌های نسخه هم بر دوش بیماران است.
پس لرزه‌های اشتباهات در طرح تحول سلامت برای مردم ادامه دارد و خیلی وقت است که مجلس و دولت برای مدیریت منابع باقی مانده به سراغ مردم و آسیب پذیر‌ترین اقشار آمده‌اند تا بتوانند به‌گونه‌یی دخل و خرج طرح تحول را به نفع پزشکان جور کنند. این مسأله موجب شده تا تنها پوسته‌ای از طرح تحول باقی بماند و با عقب‌نشینی گام‌به‌گام دولت و بیمه‌ها از ادامه کار بار تمام آن هزینه‌هایی که در گام سوم این طرح به بهانه واقعی کردن تعرفه‌ها رشد متوسط 187برابری داشت، بر دوش بیماران بیفتد. حالا هم با محدود شدن کاربرد دفترچه‌های بیمه سلامت به مراکز دولتی بیماران بیش‌از‌پیش سرگردان و درمانده شده‌اند. در کنار این قرار است تا امسال ۱۱میلیون حاشیه‌نشینی که رایگان بیمه شده بودند، بر اساس آزمون وسع حق بیمه ۱۵تا ۱۰۰‌در‌صدی بپردازند تا فهرست عقبگرد دولت از وعده‌هایش یکی‌یکی تیک بخورد...»

نگاهی به سایر تیترها و عناوین روزنامه‌های امروز می‌تواند تصویر جامعتری از این روزنامه‌ها به دست دهد:
اطلاعات: ایران دومین پروژه بزرگ جهان اسلام را در نجف اشرف به بهره‌برداری می‌رساند

جهان صنعت: صندوقهای سرمایه‌گذاری در سرازیری
 
جهان صنعت: رئیس شورای رقابت: افزایش 7میلیون تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار، طبیعی نیست

آفتاب یزد: لاریجانی: سه قوه پیگیر موضوع سپرده‌گذاران هستند

کلید: گردشکری می‌توند کشور را از اقتصاد تک محصولی نجات دهد

کلید: توریستهایی که دو ساعت مسلمان بودن را تجربه می‌کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d8dd12d9-2407-4ae5-8543-c9ea00df395d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات