در کنفرانس بینالمللی «زنان نیروی تغییر- ایران آزاد ۲۰۲۵» که روز شنبه ۴ اسفند با حضور خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران برگزار شد، شماری از چهرههای برجسته مدافع حقوق زنان و حقوقبشر و متخصصان بینالمللی و شخصیتهای سیاسی زن سخنرانی کردند.
در این کنفرانس بیانیهٔ بیش از ۶۵۰ تن از رهبران سابق، نمایندگان پارلمان، حقوقدانان، کارشناسان، شخصیتهای مدافع حقوقبشر و حقوق زنان و برندگان جوایز نوبل از بیش از ۸۰ کشور در همبستگی با «زنان شجاع ایران» توسط خانم کندیس برگن، رهبر پیشین حزب محافظهکار کانادا به خانم رجوی تقدیم شد.
امضا کنندگان این بیانیه اعلام کردند: ما از مدافعان حقوق زنان، سازمانهای حقوقبشری و افراد آزادیخواه در سراسر جهان میخواهیم صدای خود را بلند کنند و بر نهادهای بینالمللی فشار بیاورند تا خواستار لغو قانون غیرانسانی عفاف و حجاب شده و رژیم را برای نقض حقوقبشر پاسخگو کنند. این بیانیه همچنین بر حمایت از شعار خانم مریم رجوی «نه به حجاب اجباری، نه به دین اجباری، نه به حکومت اجباری» تأکید میکند.
در کنفرانس پاریس شماری از سخنرانان زنانی بودند که سمتهای وزیر، نخستوزیر و ریاستجمهوری را در کشورهای مختلف برعهده داشتهاند.
خانم رزالیا آرتئگا سرانو رئیسجمهور پیشین اکوادور نقش زنان در مقاومت ایران را یک الگو توصیف کرد و افزود: زنان در جنبش مقاومت مردم ایران توان این را دارند که آزادی و دموکراسی را به ایران بیاورند. آنها الگویی برای تمام بشریت هستند ما از برنامه ۱۰ ماده مریم رجوی برای مردم ایران و منشور ۱۲ ماده او برای احقاق حقوق زنان ایران حمایت میکنیم و میگوییم: نه به اعدام، نه به حذف زنان!
آنلی یاتینمکی، اولین نخستوزیر زن فنلاند (سال ۲۰۰۳) گفت: امروز گرد آمدهایم تا شجاعت زنان ایران را گرامی بداریم؛ زنانی که بیش از چهار دهه تحت حکومتی سرکوبگر رنج کشیدهاند، اما هرگز سکوت نکردهاند. مبارزه زنان ایران فقط بر سر حجاب نیست، بلکه برای کسب آزادیهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است؛ آنها با شعار "زن، مقاومت، آزادی، برابری" مسیر تغییر را انتخاب کردهاند.
میشل آلیو ماری وزیر پیشین خارجه و کشور و دفاع در فرانسه خطاب به خانم رجوی تأکید کرد: مبارزه شما، مبارزه زنان و مردان ایرانی است که با شعار «زن، مقاومت، آزادی» حتی به بهای جان خود به میدان آمدهاند تا با رژیمی مبارزه کنند که تهدیدی برای ثبات منطقه و جهان است. تغییر رژیم در ایران تنها توسط زنان و مردان ایرانی محقق میشود که به آزادی، دموکراسی، جدایی دین از دولت و برابری ایمان دارند.
میشل آلیو ماری درباره سخنرانی مریم رجوی در این کنفرانس گفت این سخنرانی سرشار از فکر بود و نشان داد که سیاست یعنی داشتن بینش و فلسفهیی نهتنها برای مدیریت کشور بلکه برای یک زندگی که ما را به سوی زیباترین کلمه یعنی صلح، هدایت میکند.
رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت سخنرانی خود را در این کنفرانس با درود به قهرمانان بیشماری آغاز کرد که تاریخ مقاومت طولانی زن ایرانی، از نامهایشان تابناک است؛ بهویژه آنها که در کانونهای شورشی در هر لحظه برای دستگیری و شکنجه و اعدام آماده هستند. آنها ادامه مبارزهیی هستند که ۴۴ سال است در ایران جریان دارد و خامنهای بارها آن را جنگ داخلی توصیف کرده است؛ در یکطرف تودهٔ مردم و در طرف دیگر فاشیسم دینی که میخواهد با بمب اتمی بقای خود را تضمین کند. اما زمانه تغییر کرده است. ماشین جنگی خامنهای در منطقه درهم شکسته و حالا نوبت ماشین حکومت در ایران است.
خانم رجوی تأکید کرد، آزادی با استبداد مصاف میدهد و بیتردید دیکتاتوری رفتنی است؛ همچنانکه مردم شاه را هم بهزیر کشیدند و با تمام خاندانش بیرون انداختند. شاه خود را «خدایگان» میخواند با سلطنتی که رسماً یک موهبت الهی بود. موهبتی که البته برای «زنان ممنوع» و فقط حق اعقاب ذکور بود. حالا خامنهای هم در قانون اساسیاش خود را صاحب سلطنت مطلقه و نماینده خدا روی زمین میداند. اما قیام در راه است و آرمان انقلابی که خمینی در سال ۵۷ آن را سرقت کرد، بهطور قطع به پیروزی خواهد رسید.