«بیماری آلزایمر» (Alzheimer’s disease) نوعی اختلال مغزی است که باعث از دست دادن حافظه، گیجی، تغییر شخصیت و از بین رفتن تدریجی استقلال میشود و رایجترین نوع زوال عقل است» محققان انواع دیگری از زوال عقل را شناسایی کردهاند و شاید بتوان یکی از مهمترینشان را در حوزه حکومت داری، ترکیبی از فراموشی و دروغگویی معرفی کرد. اگر دکتر آلزایمر آلمانی یک قرن دیگر زنده میماند میتوانست صحت این نوع از زوال عقل (آلزایمر سیاسی) را در نظام ولایت فقیه تأیید کند. با اینحال ارائه نمونهها و فاکتهای معتبر در این امر راهگشاست. در یکی از نزاعهایی که آخوند روحانی درباره شیوه حکومتداری رئیسجمهور قبلی به آن وارد شده بود گفته بود «ما آلزایمر سیاسی هم داریم» (فارس۸ اسفند۱۳۹۵) اما این اختلال در این نظام امر رایجی بوده است.
آلزایمرسیاسی درآمیختگی فراموشی و دروغ بافی
خامنهای که در فریب دادن مردم و پیش بردن سیاست ارتجاعی خمینی امتحان خود را بهخوبی پس داده بود توانست، این رژیم ضدمردمی را مطمئن کند که مهره شایستهای برای رهبری آن است. بهعنوان نمونه پس از شکست خفتبار سیاست جنگافروزی در جنگ ایران و عراق، وی برای توجیه خوردن جامزهر خمینی از وقایع صدر اسلام سوءاستفاده کرد و خود را به فراموشی زده بود که صلح حدیبیه ربطی به شعار دجالانه جنگ جنگ تا پیروزی ندارد: خبرآنلاین ۲۸تیر ۱۳۹۸ نوشت: «آیتالله خامنهای در اولین نماز جمعه پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸، پذیرش این قطعنامه را با صلح حدیبیه مقایسه کردند...» اما در همان حال گفت که دلایل پذیرش قطعنامه را بعداً خواهیم گفت! در حالی که خود را باز به فراموشی زده بود که یکی از دستاندرکاران این جنگ ضدمردمی است و میدانست چرا کار به خوردن جامزهر کشید.
تسنیم ۲۷تیر ۱۴۰۱ نوشت: «۲۸تیر۱۳۶۷مسئولان نظام، ائمه جمعه، اعضاء مجلس خبرگان و نمایندگان مجلس شورا در ساختمان ریاست جمهوری [محل کار خامنهای] جمع شدند و نامه امام درباره پذیرش قطعنامه را شنیدند» . رژیم آخوندی بعدها مجبور شد تنها بخشی از واقعیتهای به آخر خط رسیدن را با مشتی دروغ سرهم بندگی کند.
نمونه دیگر ترسیم یک وضعیت مطلوب در شرایط انزوا، بهم ریختگی و شکست سیاستهای داخلی در آغاز دهه۱۳۹۰ بود. وی باز خود را به فراموشی زده بود که وقایع جنگهای مسلمانان در زمان پیامبر ربطی به اوضاع نابسامان حکومتش ندارد و نمیتواند از آن برای رأی گرفتن از مردم در انتخابات نمایشی استفاده کند. روزنامه مشرق ۱۹دی ۱۳۹۰ نوشت:
«مقام معظم رهبری تأکید کردند: برخلاف تصور و تحلیلهای جبهه استکبار، نظام جمهوری اسلامی امروز نه تنها در شرایط شعب ابی طالب نیست بلکه در شرایط بدر و خیبر قرار دارد و به لطف الهی حضور مردم در انتخابات آینده مجلس حضوری دشمن شکن خواهد بود»
امروز همگان میدانند دهه۱۳۹۰ از آغاز یکی از نکبتبارترین دورههایی است که خامنهای با صدها میلیارد پول بادآورده نفت و مماشات استکبار جهانی، بلایی بر سر مردم ستم دیده ایران آورد که با هجوم چنگیزخان قابل مقایسه است.
«بازسازی ساختارفرهنگی» بازی جدید پیشوا
خامنهای در آستانه روز ۱۶آذر، اعضای ضددانشجو و دانشگاه نشسته بر کرسی شورای انقلاب فرهنگی را دور خود جمع کرد تا از خرابی اوضاع فرهنگ تحمیلی و ارتجاعی این روزهای ایران و نفهیمدن جریانهای نهفته در زیر پوست جامعه شکایت کند و آنها را به کمکاری و انفعال سرزنش نماید. باز هم خود را به فراموشی زده است که این دکان و حجره را خودش دایر کرده است و اعضایش از شقیترین و ضدفرهنگترین عناصر بیت آقا هستند. درست در بحبوبه قیام جوانان و دانشجویان بپا خاسته برای نفی فاشیسم مذهبی و تحقق آزادی برای این میهن غرق در خون و رنج و مصیبت، سودای «مهندسی صحیح فرهنگی» و «اصلاح ساختار فرهنگی» دارد:
«خامنهای، از آنان خواست که تغییرات پنهان فرهنگی را در بطن جامعه دائماً رصد کنند. شورای انقلاب فرهنگی باید تمامی زندگی اجتماعی را تحتنظر گیرد و آن را مدیریت کند. ساختار فرهنگی در یککلام، نرمافزاری است که افراد جامعه بر اساس آن در زندگی فردی و جمعی خود عمل میکنند» (رادیو فرانسه ۱۵آذر۱۴۰۱)
وی همچنان در آرزوی دهه۶۰ و سرکوب بهترین جوانان و پیشتازان این جامعه است اما دیگر دیر شده است و آلزایمر سیاسی او بیش از حد پیشروی کرده است.
داروی جدید آلزایمر و خطر افزایش خون ریزی
دانشمندان بهتازگی موفق به کشف داروی جدیدی برای کاهش عوارض آلزایمر شدهاند. Lecanamab «لیکانمب» میتواند تا حدودی از سردرگمی!، تغییرات شخصیتی مثل پرخاشگری!، پرتوقع شدن و بدگمانی به دیگران!، توهمات!، خیالات باطل! و پایین آمدن روحیه! و زوال عقل جلو گیری کند (ایندیپندنت۱۳آذر۱۴۰۱).
اما برای خامنهای داروی جدید، برای جلوگیری از سرنگونی نظام ولایت فقیه، ورژن دیگری از همان سرکوبهای دهه۶۰ و مهندسیهای فرهنگی، اختناق، زندان و اعدام جوانان فریدون تبار و گرد آفرید های سلحشور است. ولی خبر بد برای وی آثار و نتایج ویرانکننده کاخ ظالمانی است که بر اثر خون ریزیهای بیشتر صورت میگیرد. برخی محققان درباره داروی جدید «لیکانمب» برای کاهش آلزایمر هشدار دادهاند که ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد!
صبح روز پنجشنبه ۱۷آذر ۱۴۰۱ در هشتادوچهارمین روز قیام سراسری خامنهای در اوج استیصال و درماندگی محسن شکاری را اعدام کرد. اعدام جوان ۲۲ساله تهرانی به جرم بستن خیابان موجی از خشم و خروش جوانان، هنرمندان، ورزشکاران و ... را در داخل و خارج میهن برانگیخت. به نظر میرسد خامنهای و قضاییهاش فراموش کردهاند که شرایط امروز ایران با روزهای سال۶۰ که فقط مجاهدین در میدان بودند و جلاد خونآشام میتوانست در خفا دست به هر جنایت و کشتاری بزند متفاوت است و یادش رفته استمرار قیام علاوه بر مردم و ارگانهای حقوق بشری در جهان، وزرا و وکلا و روسای دولتها را وادار به موضعگیری کرده است.
صادق زیباکلام یکی از کارشناسان حکومتی که بهنظر میرسد هنوز کامل هوش و حواسش را از دست نداده چند روز قبل گفته بود: «تندروها میگویند که بیاییم یکسریها را اعدام بکنیم. این خط و این نشان اگر یک نفر را اعدام بکنند موج انفجار، موج اعتراضات، موج خشونت مطمئن باشید خیلی گسترده تر میشه...»
در همان ساعات اولیه اعدام جوان ۲۲ساله تهرانی ـ ۱۷ آذر ـ وزرای خارجه انگلستان، آلمان، اتریش، نروژ، و استرالیا در پیامهای جداگانه به اعدام محسن شکاری، واکنشهای تندی نشان دادند.
جیمز کلورلی وزیر خارجه انگلستان نوشت: «جهان نمیتواند چشم خود را بر روی خشونت نفرتانگیز رژیم ایران علیه مردم خود ببندد». و آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نخستین واکنش به اعدام محسن شکاری گفت «اقدامات ضد حقوقبشری رژیم جمهوری اسلامی حد و مرز ندارد...»
معاون پارلمان اروپا نوشت: «این اولین حکم اعدام جنونآمیز برای یک معترض در ایران است. ما را همیشه در کنار آزادی و در کنار معترضان خواهید یافت» ...
و کف خیابانها مردم با شعار: «میکشم میکشم آن که برادرم کشت» و «هر یه نفر کشته شه ـ هزار نفر پشتشه» به دادخواهی برخاستند.