«ما در یک نقطهٔعطف تاریخی و بر سر یک دوراهی قرار داریم و رژیم ایران با تمام شرارتهایی که صادر میکند در مرکز این تقاطع قرار دارد. تا زمانی که از شر این رژیم خلاص نشویم، هیچگاه صلح پایدار برقرار نخواهد شد».
این بخشی از سخنرانی جیم هیگینز وزیر پیشین ایرلند در اجلاس پارلمانی است. وی در ادامه به شرایط انفجاری در داخل ایران اشاره کرد و افزود: هرگز اوضاع به این شدت و حدت نرسیده بود. اعتراضات شدت یافته و سرعت تحولات بیسابقه است.
در اجلاس پارلمانی ایرلند که هفتهٔ گذشته با حضور نمایندگان دو مجلس این کشور و با شعار «نه به اعدام، تروریسم و سلاح اتمی» و «آری به تغییر و جمهوری دموکراتیک» برگزار شد، نمایندگان طی فراخوانی حمایت قاطع خود را از خواست مردم ایران برای برپایی یک جمهوری دموکراتیک، غیراتمی با جدایی دین و دولت و نفی دیکتاتوریهای سلطنتی و مذهبی اعلام کردند. جان پل فیلن نایبرئیس پیشین حزب فیناگل گفت: یکی از شنیعترین ویژگیهای رژیم ایران، اعدامهاست. دو سوم تمام اعدامهای دولتی در جهان در سال ۲۰۲۴ در ایران صورت گرفته است ما در شعار «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» با شما همراهیم.
ضرورت لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران نیز از مسایل مورد تأکید سخنرانان در این اجلاس بود. ارین مک گریهن نماینده پارلمان ایرلند از حزب فینافل گفت: ما خواستار آن هستیم که اتحادیهٔ اروپا، سپاه پاسداران را بلادرنگ بهعنوان یک سازمان تروریستی اعلام کند و از کارزار «نه به اعدام» شورای ملی مقاومت ایران و همچنین کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» که توسط زندانیان سیاسی در ایران برگزار میشود، حمایت کامل بهعمل آورد.
مک گریهن به گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل درباره اعدامهای جمعی دهه ۶۰ و قتلعام۶۷ که اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق را با نیت نسلکشی هدف قرار داده است، اشاره کرد و گفت: ما نمیتوانیم ساکت بمانیم. شورای ملی مقاومت ایران نهتنها از رهبری زنان دفاع میکند، بلکه آنرا بهطور واقعی در عمل اجرا میکند. و نمونهٔ آن در سازمان مجاهدین است.
سناتور جواورایلی عضو سنای ایرلند و از سخنگویان سنا از حزب حاکم فیناگل روی سرکوب زنان توسط دیکتاتوری آخوندی و استمرار مقاومت در برابر رژیم، انگشت گذاشت و گفت: واقعاً جالب و تأثیر گذار است که در برابر سرکوب دردناک مردم ایران اعتراضها نه تنها متوقف نشده بلکه افزایش یافته و این در چنین شرایطی پیام مهمی دارد. معتقدم که این یک فاجعه اخلاقی است که ۵۱ درصد از جمعیت ایران، یعنی زنان، تحت سرکوب قرار دارند. وی افزود: هدف از قانون حجاب اجباری سرکوب زنان است. اما آنچه بهنظر من امیدبخش و آموزنده است این است که شورای ملی مقاومت ایران توسط یک زن هدایت میشود و بسیاری از اعضای این شورا زنان هستند.
سخنرانان همچنین به شکست سیاست مماشات و تجربه طولانی اروپا در بینتیجه ماندن گفتگوها با این رژیم پرداختند. پادریگ او سولیوان نماینده پارلمان ایرلند از حزب متحد حاکم فینافل گفت: باور به اینکه این رژیم حتی اگر توافق جدیدی هم داشته باشد، برنامه اتمی خود را کاهش خواهد داد، بسیار سادهلوحانه خواهد بود. رژیم از مذاکرات بهعنوان ابزاری برای فریبکاری برای خرید زمان و فرار از فشارهای بینالمللی و سرکوب اعتراضات داخلی استفاده میکند. دههها مماشات فقط باعث جریتر شدن رژیم شده و به توسعه برنامه اتمی، تروریسم حکومتی و دیپلماسی گروگانگیری منجر شده است. او خواستار قرار گرفتن رژیم تحت فصل هفت منشور سازمان ملل و فعال شدن مکانیسم ماشه شد.
جاش برن مسئول جوانان حزب حاکم فیناگل ایرلند به اقدامات عملی همکارانش در همین راستا فراخوان داد و افزود: من از همه میخواهم نقش خود را برای حمایت از بازگرداندن تحریمها در چارچوب مکانیسم ماشه و همچنین برای لیستگذاری سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی ایفا کنیم. ما میتوانیم به شورای ملی مقاومت ایران در دستیابی به اهداف بلند و شایستهاش برای یک ایران آزاد و دموکراتیک کمک کنیم.