728 x 90

بسته معیشتی؛ مرهم زهرآگین

بسته معیشتی جوابگوی چه کسی و چه چیزی است؟!
بسته معیشتی جوابگوی چه کسی و چه چیزی است؟!

وحشت از قیام و انفجار اجتماعی بر اثر فشار تحریمها یکی از دغدغه‌های این روزهای مقامات و سران حکومتی است که نسبت به آن به هم هشدار می‌دهند و به مردم وعده. دیروز آخوند روحانی در خوی مدعی شد که اجازه نمی‌دهیم مردم دچار مشکل معیشتی بشوند. برای چاره‌جویی در این مورد، روز یکشنبه ۲۷آبان ۹۷ مجلس ارتجاع جلسه غیرعلنی داشت. رسانه‌های حکومتی نوشتند که در این جلسه «در خصوص مسائل معیشتی مردم، بر این مسأله تأکید شد که باید تمهیدات لازم برای مقابله با تحریم‌های آمریکا اندیشیده شود». پاسدار لاریجانی در پایان جلسه غیرعلنی گفت: «راه‌کارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور در کمیته مشترک مجلس و دولت بررسی می‌شود». سؤال این است که آیا رژیم واقعاً قصد رسیدگی به معیشت مردم را دارد؟ و حاضر شده از چپاولش کم کند و در سفرهٔ مردم بگذارد؟ آنچه که تا حالا وعده انجامش را داده‌اند «بسته معیشتی» یا «بسته حمایتی» است، که در مورد کارآیی و چگونگی اجرای آن حرفهای ضدونقیضی گفته شده است.

در حالی که منابع دولتی اذعان می‌کنند «سبد معیشت خانوار کارگران نصف شد» و تأکید می‌کنند «نوسانات پیش آمده در حوزه اقتصادی در ماههای اخیر قدرت خرید جامعه کارگری را به‌شدت کاهش داده که با احتساب هزینه‌های زندگی یک خانوار ۴نفره کارگری که حدود ۳میلیون و ۸۰۰هزار تومان می‌شود، حقوق فعلی کارگران پاسخگوی تنها ۳۰درصد هزینه‌های خانوار است»،

در حالی که ناصر چمنی، نایب‌رئیس کانون عالی انجمنهای حکومتی صنفی کارگران، اذعان کرده است کاهش قدرت خرید کارگران از اول فروردین تا اوایل آبانماه مبلغی حدود یک میلیون و ۱۸۸هزار تومان برآورد شده است، در این حال دولت روحانی با اشک تمساح برای حقوق کارگران اعلام کرده است:

«آن‌طور که وزیر کار اعلام کرده، برای کمک به وضعیت بهبود معیشت و دستمزد خانوارها در ۳مرحله و متناسب با وضعیت خانوار بسته‌های حمایتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰هزار تومان در دولت تعیین شده که به گروه‌های هدف پرداخت خواهد شد»‌.(جهان صنعت ۲۸آبان ۹۷)

ناچیزی این بسته صدای باندهای رقیب را درآورد.

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران ۲۲آبان ۹۷ نوشت: «بسته‌ای که حداکثر ارزش آن ۳۰۰هزار تومان است و در صورت تخصیص به کارگران در آینده، بعید است دردی از آنها دوا کند».

جهان صنعت ۷آبان ۹۷ همسو با روحانی هم نوشت: «کارشناسان بر این باور هستند که با توجه به روند افزایش قیمت کالاها، ارائه بسته‌های حمایتی از سوی دولت نمی‌تواند چندان تاثیری در معیشت مردم داشته باشد».

امیر واعظی آشتیانی، از کارگزاران همسو با روحانی، با اشاره به ناچیزی بسته حمایتی در برابر تورم افسارگسیخته در همین روزنامه نوشت: «حسن روحانی نه‌تنها مرهمی بر زخم معیشت نمی‌گذارد بلکه نمک بر آن پاشیده و دلواپسی‌های جامعه را چندین برابر می‌کند».

شیادی دولت روحانی این است که پول ناچیزی را که تحت عنوان بسته حمایتی یا معیشتی می‌خواهد به مردم بدهد بخش بسیار ناچیزی از پولی است که دولت با بالا بردن ساختگی نرخ ارز و کاهش ارزش ریال از جیب و از سفرهٔ مردم ربوده است.

منابع حکومتی یک قلم از ۵۴۰میلیارد تومان درآمد دولت از عوارض خروج و ۵هزار میلیارد تومان یارانه ارزی برای سفرهای خارجی خبر دادند.

رسانه‌های حکومتی از جمله مشرق نیوز همچنین از یک قلم درآمد ۱۰هزار میلیاردی دولت روحانی از افزایش نرخ دلار تنها در ماه شهریور ۹۶ خبر دادند. که باید مبلغ ۹هزار‌و‌پانصد میلیارد تومان افزایش در آمد دولت از فروش ارز را به‌گفته محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارتجاع به آن افزود.

روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت هم‌سو با روحانی روز ۲۸آبان اذعان کرد: «اجرای چنین طرحی در راستای سیاست‌های متناقض دولت برای کنترل نرخ ارز در طول یک سال گذشته است که علاوه بر آشفتگی‌های طولانی‌مدت در بازار ارز، موجب شد با اثرگذاری بر قیمت کالاهای مصرفی، رشد افسارگسیخته قیمتها در اقتصاد را موجب شود و قدرت خرید بخش اعظم خانوارهای جامعه را با چالش عمده‌ای در تأمین مخارج معیشتی مواجه کند»‌.

ملاحظه می‌شود بسته معیشتی که این همه در بوق و کرنا شده چگونه هنوز به اجرا درنیامده، پته بی‌فایده بودن آن توسط مهره‌های خود رژیم حتی از جانب باند آخوند روحانی روی آب ریخته شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c59db934-b667-4402-b3e3-bdc696ad9161"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات