در روزنامههای حکومتی شنبه ۲۵بهمن، مضمون مشترک بین موضوعات متنوع، اعتراف به نفرت اجتماعی از نظام و وحشت از قیام است. این مضمونها در مقالات اقتصادی – اجتماعی و مطالب باندی بر سر شعار مرگ بر روحانی در نمایشهای حکومتی ۲۲بهمن دیده میشود. در مقالات مربوط به بحرانهای خارجی نظام هم نگرانی از تشدید انزوای جهانی و بنبست سیاستهای توسعهطلبانه نظام همین فضا را به خواننده منتقل میکند.
بوهای خطرناک از کف جامعه!
«جماعتی ناکام» عنوان مقاله روزنامه شرق است که در آن به نفرت مردم از نظام اذعان کرده و نوشته است: «روحانی گرانیگاه دولتهای قبل از خود است. انتقاد فراوان از دولت او و خشم مردم از این دولت صرفاً به دولت او بازنمیگردد؛ انتقادها و خشمهای متراکمی است از دولتهای دیگر که کار را به اینجا کشاندهاند».
روزنامه آفتاب یزد در مطلب خود با عنوان «واکنشها به شعار مرگ بر روحانی در ۲۲بهمن» هشدار حسامالدین آشنا مشاور فعلی روحانی و از مدیرکلهای وزارت بدنام اطلاعات را انعکاس داده که به دلواپسان نظام هشدار داده «تجربه نشان داده است از راهاندازی جریانهای خودجوش! و شعارهای سازمانیافته علیه دولت تا سوءاستفاده دشمنان و شکلگیری اغتشاش علیه نظام راهی نیست. آتشبازی با احساسات عمومی عواقب دردناکی دارد». . آفتاب یزد در همین مقاله هشدار دیگری را بهنقل از آخوندی وزیر سابق دولت روحانی انعکاس داده که نوشته است: «شعار زشت مرگ بر روحانی نشان پدیده چنددولتی است و از کنار آن نباید بهسادگی گذشت. چنانچه خلیفهکشی باب شود، این راه را پایانی نیست».
ایران ارگان دولت روحانی هم در مطلبی به قلم محمد هاشمی گماشتهٔ سابق خمینی در صدا و سیمای رژیم و عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری قیام دیماه ۹۶ صریحتر نسبت بهگر گرفتن آتش قیام از جرقهٔ دعواهای باندی هشدار داده و نوشته است: «شک نیست که این دست رفتارها به هر شکلی، بخشی از کف جامعه را تهییج و بهطور غیرمستقیم برای اقداماتی نظیر آنچه که در ۲۲بهمن دیدیم، تشویق میکند. یعنی نمونه همان اتفاقی که سلسله اعتراضات خطرناک سال۹۶ را دامن زد».
جنگ تمامعیار علیه نظام!
فضای نگرانی از پیامدهای تحولات جهانی و روابط خارجی رژیم موضوع عامی است که در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود. از ماجرای سفر شکستخوردهٔ قالیباف به روسیه بگیرید تا مواضع دولتمردان جدید آمریکا در مورد برجام و مواضع سه کشور اروپایی علیه نظام.
«بایدن یک فرصت یا یک تهدید نرم؟!» عنوان سرمقاله جوان ارگان بسیج وابسته به سپاه پاسداران است که در آن هشدار داده: «دولتمرد ایرانی باید بداند وقتی بایدن در اولین سخنرانی خود از دموکراسی و پیشبرد اهداف آن در سطح جهان سخن میگوید، این اصلاً یک راهبرد نرم و دوستانه نیست... این یک جنگ تمامعیار است و آنچه از ما در قضیه برجام خواسته میشود نیز در یککلام کوتاهآمدن است».
وطن امروز از باند دلواپسان خامنهای هم در مطلب خود با عنوان «پیشروی فعال» در مورد آینهٔ روابط رژیم با آمریکا نوشته است: «ملاحظه استراتژی بایدن در مواجهه با تحریمهای ایران و تعهدات برجامی آمریکا نشان از یک چشمانداز هدفمند برای اخذ امتیازات حداکثری از کشورمان دارد». جوان در ادامه با لحنی منفعل به باند رقیب هشدار داده بازیکردن در زمین باید عقبنشینی از مواضع خامنهای است.
فضای یاس و بنبست نظام در مطالب روزنامههای باند مغلوب زیاد است. برای نمونه صفایی فراهانی از کاندیداهای پیشین ریاستجمهوری نظام در گفتگو با روزنامه شرق بر ضرورت عقبنشینی از سیاستهای داخلی و خارجی تأکید کرده و از جمله گفته است: «به نظر م راهی که انتخاب شده، بنبستبودنش از سالهای گذشته خود را نشان داده است... . نمیتوان بهجای تعامل با دنیا، با ادبیات غیردیپلماتیک به نتیجه مطلوب رسید... اگر استراتژیها تغییر نکند، ابتدا درون و بعد بیرون، نمیتوان امید به تغییر اساسی داشت».