وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۲۹شهریور تحریمهای جدیدی را علیه نهادهای رژیم وضع کرد.
اما تحولات سیاسی در روزهای اخیر تنها به تحریمها محدود نمیشود بلکه در سایر زمینهها مانند گسترش ائتلاف منطقهای و محکومیتهای بینالمللی علیه رژیم و تحرکات نیروهای نظامی نیز تحولات مهمی بهوقوع پیوسته است.
یک هفته از حمله رژیم به تأسیسات نفتی عربستان و بحران ناشی از آن میگذرد.
شکلگیری ائتلاف و محکومیتها
مهمترین تحولاتی که طی روزهای اخیر بهوقوع پیوست از جمله عبارت بود از شکلگیری و گسترش ائتلاف منطقهای با شرکت ۷کشور منطقه شامل کشورهای اردن، کویت، عمان، قطر، عربستان، امارات و بحرین که روز پنجشنبه ۲۸شهریور در وزارتخارجه آمریکا شکل گرفت و اعلام شد.
این ائتلافی است برای متوقف کردن رژیم و یک اتحاد استراتژیک در خاورمیانه که حمله به تأسیسات نفتی عربستان را بهشدت محکوم کردند.
گسترش ائتلاف امنیت دریایی در خلیجفارس، در زمان لگداندازیهای رژیم در فجیره و ربودن نفتکش انگلیسی توسط رژیم باعث شد که آمریکا، انگلستان، استرالیا و دانمارک و تعداد دیگری از کشورها در یک ائتلاف وارد شوند و بعد از این حمله اخیر رژیم به تأسیسات نفتی، عربستان و امارات هم به آن پیوستند.
در همین روزها شاهد اعزام تسلیحات و نیروهای بیشتری به منطقه خلیجفارس بودیم که تهدید بالقوه علیه رژیم محسوب میشود.
همچنین در همین روزها شاهد چند محکومیت رژیم در مجامع بینالمللی از جمله شورای حقوقبشر ملل متحد هستیم.
شورای حقوقبشر ملل متحد طی بیانیهای درباره قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ رژیم ضدبشری را محکوم کرد و خواستار آن شد به مصونیت جلادان که همگی اکنون جزء مقامات رژیم هستند خاتمه داده شود.
پارلمان اروپا نیز در اجلاس رسمی خود در استراسبورگ، با تصویب قطعنامهای با اکثریت آرا نمایندگان، نقض حقوق زنان توسط رژیم آخوندی را محکوم کرد.
و آخرین تحول مهم تحریم بانک مرکزی و صندوق توسعه رژیم و شرکت اعتماد تجارت پارس که یک شرکت بزرگ است که تحت پوشش تجارتی اهداف تروریستی سپاه پاسداران و نیروی قدس را پیش میبرد که این نیز ضربه مهمی به سیاست صدور تروریسم رژیم وارد میکند.
بازتحریم بانک مرکزی و تفاوت آن با تحریم پیشین
آمریکا پیش از این ۲بار بانک مرکزی را در لیست تحریمها نامگذاری کرده بود. یکبار در سال ۲۰۱۱ بود که با امضای برجام لغو شد و بار دوم در سال ۲۰۱۸ بود. اما تفاوت این لیستگذاری اخیر در این است که این بار بانک مرکزی در لیست گروههای تأمینکننده مالی تروریسم قرار گرفته است که رفع تحریم آن را دشوارتر و عواقب همکاری با آن را سخت تر میکند، زیرا به اثبات رسیده است در تامین هزینههای تروریستی سپاه پاسداران، نیروی قدس، حزبالشیطان لبنان و سایر گروههای تروریستی رژیم نقش فعال داشته است.
حمله به عربستان و تشدید تحریمها
بهنظر میرسد که رژیم با حمله به بزرگترین تأسیسات نفتی جهان دست به یک قمار بزرگ زد چرا که بر اثر تحریمها و زیر فشار حداکثری آمریکا اقتصادش در حال خفگی بود و از آنجا که به نتیجه واسطهگری فرانسه و خط مذاکره هیچ امیدی نداشت(امری که از ابتدا نیز برای مقاومت ایران کاملاً بدیهی و شناخته شده بود که رژیم توان مذاکره و حل و فصل مسالمتآمیز مسائل را ندارد).
بنابراین تنها راهی که برای رژیم باقی میماند همین گونه ماجراجوییها و جنگافروزیها است تا شاید از این طریق باج بگیرد کما اینکه در سالهای گذشته بههمین شیوه عمل کرده است اما مسأله اینجاست که دورانی عوض شده است سیاست مماشات دیگر حاکم نیست و راه اینگونه باجگیریها نه تنها بهروی رژیم بسته شده بلکه هزینههای سنگینی هم برایش دربردارد کما اینکه روزنامه سیاست روز ۳۰شهریور با درج اظهارات یکی از کارشناسان سیاسی رژیم به نام بیگدلی نوشت: «بعد از این اقدامات عملاً ورق بهضرر ایران برگشته است. اکنون یک نوع اتحاد و همدلی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با عربستان سعودی بهوجود آمد و دیگر اختلافات میان این کشورها کنار رفته است، بهگونهای که حتی قطر و کویتی که در برخی از موارد جانب ایران را میگرفتند، اکنون حمایت خود را از عربستان اعلام کردهاند. دیگر اختلافی میان امارات و عربستان در خصوص جنگ یمن وجود ندارد. مضافا ریاض و ابوظبی بهصورت رسمی به ائتلاف بینالمللی نظامی مد نظر آمریکا در تنگه هرمز پیوستند و از آن سو شرایط برای یک شکلگیری ائتلاف جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان بهوجود آمده است. لذا مجموع شرایط شکل گرفته بخش اول یا مرحله اول از اهداف و منافعی که بازیگر یا بازیگران پشتپرده بهدنبال آن هستند تا حدودی محقق شده است».
جالب این است که همین روزنامه سیاست روز، وابسته به باند خامنهای است! پیش از این روزنامههای باند اصلاحطلب و کارشناسان این باند نسبت به عواقب مهلک این ماجراجویی به رژیم هشدار میدادند اما اکنون این صدا از طرف باند خامنهای هم شنیده میشود.
آیا رژیم این محاسبه را نکرده بود؟
بعید است که رژیم این محاسبه را نکرده باشد اما با این همه بهقول خودشان در دوراهی بین مرگ و یا خودکشی از ترس مرگ مخیر هستند و در این شرایط که رژیم همه چیز را از دست رفته یا در حال سقوط میبیند، مانند یک قمارباز ورشکسته ناچار به سیم آخر میزند تا شاید از این طریق راهی باز شود.
همچنانکه مقاومت ایران بارها گفته است و در ارتباط با حمله رژیم به تأسیسات نفتی عربستان خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران گفتند: «راهحل قطعی برای خلاصی از فاشیسم دینی که منشاء همه بحرانها در خاورمیانه است، تغییر این رژیم نامشروع بهدست مردم ایران و مقاومت سازمانیافته است».