728 x 90

خامنه‌ای تحت تعقیب

خامنه‌ای تحت تعقیب
خامنه‌ای تحت تعقیب

دادستان آرژانتین درخواست کرد خامنه‌ای تحت  تعقیب بین‌المللی قرار گیرد. روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ روزنامه آلمانی «آلگماینر» نوشت: دادستان آرژانتین خواستار صدور حکم بازداشت خامنه‌ای ولی‌فقیه رژیم آخوندی به‌دلیل بمب‌گذاری آمیا در سال ۱۹۹۴ شد. «سباستین باسو» دادستان ارشد پرونده بمب‌گذاری آمیا و جانشین دادستان سابق، آلبرتو نیسمن- که توسط جوخهٔ مرگ رژیم آخوندی به‌قتل رسید - از دادگاه فدرال آرژانتین درخواست کرد تا احکام بازداشت ملی و بین‌المللی برای علی خامنه‌ای، به اتهام دخالت در این حمله تروریستی مرگبار صادر کند و او را برای بازجویی احضار کند و حکم بازداشت بین‌المللی از طریق اینترپل صادر نماید. از سوی دیگر دادستان ارشد به نیروهای امنیتی فدرال دستور داد که در صورت ورود خامنه‌ای به خاک آرژانتین، او را بازداشت کنند.

 

خامنه‌ای و صدور فرمان انفجار آمیا

ماجرا چه بود؟ عصر روز ۲۷ تیر ۱۳۷۳ - ۱۸ ژولای ۱۹۹۴ ساختمان هفت طبقهٔ خیریهٔ «آمیا» در بوئنوس‌آیرس، پایتخت آرژانتین با ۲۷۵ کیلو مواد منفجره قدرتمند که در یک خودرو وانت رنو کار گذاشته شده بود، هدف قرار گرفت و ساختمان به‌طور کامل تخریب شد. آمار نهایی کشته‌شدگان این جنایت بزرگ بر اساس تحقیقات آلبرتو نیسمن، ۸۸ نفر بود و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. این عمل در نوع خود، بزرگ‌ترین جنایت تروریستی در تاریخ آرژانتین بود.

۱۰ روز بعد در تاریخ ۶ مرداد، رسانه‌های خبری اعلام کردند که دادگستری آرژانتین رژیم ایران را متهم می‌کند که به‌طور مستقیم در انفجار مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوس‌آیرس دست داشته است.

خامنه‌ای چطور افشا شد؟

۲۲ روز بعد از انفجار مرگبار، در تاریخ ۱۹‌مرداد ۱۳۷۳ مقاومت ایران اعلام کرد:

«بنا بر اطلاعات به‌دست آمده، تصمیم این بمب‌گذاری در جلسه شورای عالی امنیت ملی رژیم به‌ریاست رفسنجانی در روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۷۲ با حضور مشاوران نظامی و اعضای ثابت گرفته شد و پس از تصویب نهایی خامنه‌ای، دستور اجرای آن به سرتیپ پاسدار احمد وحیدی فرمانده وقت نیروی تروریستی قدس سپاه داده شد… و او هم مأموریت اجرای عملیات را به اصغری (از عناصر نیروی قدس) که تحت عنوان دیپلمات در آرژانتین به‌سر می‌برد، واگذار کرد».

اطلاعات افشا شده توسط مقاومت ایران، ۱۲ روز بعد در ۳۱ مرداد ۱۳۷۳ توسط روزنامه واشنگتن پست مورد تأیید قرار گرفت.

 

خامنه‌ای و صدور قتل دادستان ارشد

۲۲ سال پس از واقعهٔ تروریستی انفجار ساختمان آمیا در آرژانتین، روز یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ جسد بیجان دادستان ارشد، «آلبرتو نیسمن» که این پرونده را دنبال می‌کرد، در حالی‌که یک گلوله به سرش اصابت کرده بود، در حمام خانه‌یی پیدا شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، «نیسمن که ابعاد پنهانی از نقش سران و مقامات رژیم آخوندی در انفجار ساختمان آمیا در آرژانتین را افشا کرده بود، درست چند ساعت پیش از آن‌که قرار بود در جلسه استماع کنگره حضور یابد تا درباره نقش خامنه‌ای و سران حکومت آخوندی در انفجار آمیا صحبت کند، توسط یک جوخهٔ مرگ اعزامی از سوی پاسداران خامنه‌ای به‌قتل رسید». رویترز نوشته بود: دادستان ارشد آرژانتین، در یک کیفر‌خواست بسیار قوی و مستدل با بیش از ۵۰۰ صفحه، احکام خود را صادر کرده بود. این پرونده طی ۲۰ سال مصاحبه با بیش از ۱۲۰۰ شاهد تشکیل شده بود و اوراق آن از یک میلیون برگ فراتر رفت.

خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، قاضی ارشد آرژانتینی آلبرتو نیسمن را این‌طور توصیف کردند:
«دکتر آلبرتو نیسمن نه تنها شهید مردم آرژانتین، بلکه شهید صلح و بشریت در مقابله با تروریسم است. علاوه بر این، او به‌طور خاص در ردیف شهیدان مردم و مقاومت ایران علیه بنیادگرایی و تروریسم برخاسته از آن، قرار دارد. او شجاعانه در مقابل رژیم آخوندی ایستاد».

 

خامنه‌ای در اتاق تاریک سیاست و معامله

دادستان ارشد آلبرتو نیسمن به دلایل و استنادات جدیدی دست یافته بود. این دلایل نشان می‌داد که دستیاران رئیس‌جمهور آرژانتین وارد مذاکره با یکی از دست‌اندرکاران اصلی جنایت بمب‌گذاری، یعنی آخوند محسن ربّانی شده‌اند. دولت آرژانتین قول داده بود که بر قضیه‌ٔ بمب‌گذاری و عاملان آن سرپوش بگذارد. قاضی نیسمن نوار مکالمات انجام شده بین دستیاران رئیس‌جمهور و مقامات رژیم را به‌دست آورده بود.

 

خامنه‌ای، جنایت و مکافات

ادامه مطلب را از روزنامه آلگماینر دنبال کنیم: این روزنامه  در ادامه گزارش خود (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) نوشت: «این اقدام قانونی جدید آرژانتین نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در رویکرد پیشین این کشور در این پرونده است». «سباستین باسو» دادستان ارشد آرژانتین در درخواست خود که به دادگاه ارائه داد، نوشت: «خامنه‌ای تصمیم به انجام حمله بمب‌گذاری در بوئنوس‌آیرس در ژوئیه ۱۹۹۴ را هدایت کرد و فرمان اجرایی (فتوا) شماره ۳۹ را برای اجرای آن صادر نمود». دادستان گفت این رویکرد که او (خامنه‌ای) می‌تواند از مصونیت دیپلماتیک برخوردار باشد، با قوانین بین‌المللی هم‌راستا نیست؛ به‌ویژه در این مورد خاص، موضوع درباره جنایات علیه بشریت و اقدامات تروریستی است که خامنه‌ای مرتکب شده است.

 

اکنون با گذشت ۳۱ سال از انفجار تروریستی ساختمان آمیا و پس از گذشت ۱۱ سال از قتل جنایتکارانه قاضی آلبرتو  نیسمن به فرمان خامنه‌ای، این ولی‌فقیه نظام آخوندی است که قرار است به‌خاطر جنایاتش تحت تعقیب بین‌المللی قرار گیرد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f29f5fd1-300b-4f7c-9114-af224a9630ef"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات