حاکمیت آخوندی اینطور وانمود میکند که بعد از لیستگذاری سپاه شکافهای درونیاش بسته شده و باندها باهم همدل و همزبان شده و وضع نظام هم خیلی خوب است.
اما واقعیت برخلاف این ادعا است و کشاکش بر سر موضوعات و بحرانهای گریبانگیر حاکمیت همچنان ادامه دارد.
یکی از این موارد کشمکش بر سر موضوع لوایح مربوط به FATF است، که بلافاصله بعد از قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی آمریکا، بین باندهای حاکم بار دیگر بالا گرفت.
هرقدر کوتاه بیاییم چوب میخوریم
احمد توکلی در واکنش به قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی گفت:« با تروریستی خواندن سپاه، تصویب FATF منتفی است».
وی با حمله به کسانی که به کوتاهآمدن در برابر آمریکا توصیه میکنند افزود: «باید منتفی شود زیرا هر قدر ما کوتاه بیایم اینها پُرروتر میشوند. FATF اصلاً ربطی به موشک و این حرفها ندارد اما به آن میپردازند. در همین بیانیه اخیر علیه ما گفتهاند که نباید موشک بسازیم و حتی در برد موشکهای ما دخالت میکنند». توکلی همچین گفت:« هرقدر مقابل آمریکا کوتاه بیایم چوب میخوریم. الان هم میگویم شانس تصویب FATF کاهش یافته است».(سایت انتخاب ۲۰فروردین ۹۸)
لیستگذاری معنای بسیار واضحی دارد
آخوند مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت، هم گفت: «اقدام آمریکا در مورد تروریستی خواندن سپاه احتمال تصویب نکردن fatf را در مجمع تشخیص قویتر کرد».
وی با ابراز نگرانی از لیستگذاری سپاه افزود: « این کار آمریکا بهمعنی اوج دشمنی با انقلاب اسلامی است و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران که مظهر انقلاب اسلامیست و مورد اعتماد است یک معنای بسیار واضحی دارد». (سایت انتخاب ۱۹فروردین ۹۸)
لوایح FATF ربطی به آمریکا ندارد
آخوند مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه«لوایح FATF ارتباطی با آمریکا ندارد» گفت:« مسأله ایران با آمریکا به موضوعات دیگری ارتباط دارد و ماجرای این لوایح متفاوت است».
او درباره گمانهزنیهایی که برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر رد لوایح پالرمو و CFT مطرح میکنند، عنوان کرد:«باید این لوایح بار دیگر در کمیسیونها بررسی شوند و اعضا برای اظهارنظر به مجمع بیایند تا بتوان درباره این موضوع نظر داد».(سایت اعتماد آنلاین ۲۱فروردین ۹۸)
ضرورت پرهیز از برخورد سیاسی و منفی بافی
حشمت الله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، که در جلسات مجمع برای تصمیمگیری در مورد لوایح FATF شرکت میکند نیز گفت:« تکلیف پالرمو و CFT باید در فضای آرام و تخصصی تعیین شود، پرهیز از برخورد سیاسی و منفیبافی ضروری است».
فلاحتپیشه افزود:« در سال جدید منتظریم تا مجمع جلسه برگزار کند، در شرایط کنونی این بررسیها بهطور کارشناسی و دقیق در حال انجام است، همه اعضای مجمع هم مصمم به بررسی دقیق و تخصصی شدند بنابراین باید منتظر برگزاری جلسه و تعیینتکلیف نهایی این لوایح باشیم».
وی تأکید کرد «دامن زدن به فضاهای منفی علیه این لوایح و برخورد سیاسی با موضوع در شرایط کنونی به مصلحت کشور نیست». (سایت خبرآنلاین ۲۱فروردین ۹۸)
تلهگذاری برای نظام
رضا نصری کارشناس همسو با باند روحانی با ابراز نگرانی از لیستگذاری سپاه هشدار داد: «تروریستی نامیدن سپاه یک تله است». وی افزود:« واشنگتن قصد دارد با این تلهگذاری ایران را به اتخاذ تصمیمات تند و عصبی - مانند خروج از برجام - ترغیب کند تا از این طریق راه را برای اجماعسازی مجدد علیه کشور هموار سازد. در واقع، شاید در مقطع فعلی هیچ چیز به اندازه احیای مجدد قطعنامههای شورای امنیت، قرار گرفتن دوباره ایران تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل برای جریان جنگطلب خوشایند و مطلوب نباشد».
این کارشناس حکومتی افزود:« در شرایط کنونی، بهترین هدیه به تندروها، خودزنیهای غیرضروری از قبیل قهر با لوایح FATF، لبریز شدن کاسه «صبر استراتژیک» و مبادرت به اقدامات و اظهارات نسنجیدهای است که برای متفکران و دستگاه تبلیغاتی جریان جنگطلب قابل بهرهبرداری است!».(سایت انتخاب ۲۱فروردین ۹۸)
کشمکش درونی مستمر
ملاحظه میشود که پس از لیستگذاری بهرغم هیاهوها برای لاپوشانی ضعف رژیم و تضادهای درونی آن، این تضادها نه تنها فروکش نکرده بلکه همچنان بهشدت بالاتری ادامه دارد.در رابطه با لوایح اف.ای.تی.اف که اشاره شد اما در رابطه با سیل اخیر هم این تضاد و کشمکش ادامه دارد در صورتی که علیالقاعده میبایست تمامی باندها و نهادهای حکومتی در برابر فاجعه ملی که خشم ملت را برانگیخته متحد عمل میکردند.
در موارد لوایح اف.ای.تی.اف هم مشاهده میشود که عناصر باند خامنهای با مستمسک قرار دادن لیستگذاری انتظار دارند، به موضوع دعوا بر سر لوایح خاتمه داده شود و مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح را تصویب نکند.
اما از آنجایی که تصویب نشدن این لوایح بهخصوص بعد از لیستگذاری سپاه اوضاع را برای حاکمیت پیچیدهتر میکند و آنرا بیشازپیش در معرض انزوای بینالمللی قرار میدهد، باند مقابل همچنان اصرار بر تصویب آن دارد.
پیام ضعف وادادگیهای نظام
پر واضح است که پس از لیستگذاری سپاه بحران و کشمکش درونی هم در زمینه لوایح و هم در زمینه برجام و سایر موضوعات مورد کشمکش بین دو باند حکومتی بیشازپیش تشدید خواهد شد.آنچنان که پاسدار حسین شریعتمداری نماینده خامنهای در کیهان آخوند حسن روحانی و باندش را زیر ضرب گرفته و مهمتر اینکه آنها را زمینهساز رفتن سپاه در لیست دانسته است: « نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که وقتی شماری از مسئولان با بهانههای موهوم به سپاه حمله میکنند و این نهاد را زیر سؤال میبرند، خواستار بازگشت سپاهیان و ارتشیان به پادگانها میشوند! حضور منطقهیی سپاه را بیفایده میدانند! دوران موشک را تمام شده معرفی میکنند! نمایش موشکی سپاه را تحریک دشمن میدانند! و یا بهرغم کلاه گشادی که برجام به ملت تحمیل کرده است حاضر به ترک این معاهده ذلتبار نیستند! به جای عبرت گرفتن از خسارت محض برجام، در پی تحمیل FATF و CFT هستند و... بدیهی است که آمریکا از این وادادگیها پیام ضعف دریافت کرده و جسارت پیدا میکند که سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی جای دهد!».(کیهان – ۲۲فروردین)