۲۴آذر۱۴۰۱ قطعنامهٔ نقض حقوقبشر توسط رژیم آخوندی در مجمع عمومی ملل متحد برای شصت ونهمین بار صادر شد. این قطعنامه خواستار پایان دادن به نقض حقوق اولیه انسانی و شمار بالای اعدامها و استفاده از نیروی مرگبار که منجر به کشتار تظاهر کنندگان از جمله زنان و کودکان میشود، گردید.
قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر رژیم خامنهای پیشتر در۲۵آبان۱۴۰۱، [۱۶ نوامبر ۲۰۲۲] در کمیته سوم مجمع عمومی با ۷۹رای مثبت تصویب شده بود، همان پیشنویس در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رأی مثبت، ۲۹ رأی مخالف و ۶۵رای ممتنع با اکثریت آرا به تصویب رسید.
سومین سیلی بر بناگوش خامنهای
رژیم آخوندی بهدلیل وحشیگری و سرکوب مردم ایران در قیام سراسری و نگرانی جامعه بینالمللی از افزایش اعدامها، طی یکماه سه سیلی جانانه از طرف قیام مردم ایران دریافت نمود.
اولین سیلی از نشست ویژه شواری حقوقبشر و تصویب قطعنامهٔ ایجاد کمیته حقیتیاب سازمان ملل جهت رسیدگی به موارد گسترده سرکوبهای سیاسی در ۳آذر ۱۴۰۱. دومین ضربه بینالمللی اخراج رژیم فرتوت خامنهای از کمیسیون مقام زن سازمان ملل (اوساک) بود که در روز ۲۳آذر ۱۴۰۱ با ۲۹ رأی موافق، صادر و به تصویب رسید.
سومین سیلی، تصویب ۶۹مین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل یعنی بالاترین ارگان بینالمللی، محکومیت سرکوب مردم ایران و نگرانی از افزایش شدید اعدامها است.
بخشهایی از قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر در مجمع عمومی
این قطعنامه با ابراز نگرانی عمیق نسبت به ادعاهای نقض فراگیر حقوقبشر در حاکمیت آخوندها، از جمله گزارشهایی مبنی بر دستگیری و بازداشت خودسرانه زنان و دختران، ضرب و شتم و تجاوز جنسی بهدلیل نقض اساسی حقوقبشر و آزادیهای، و... به موارد زیر اشاره میکند:
یکم: نسبت به مرگ گزارششده حداقل ۳۰۴نفر از جمله ۴۱کودک را که در اعتراضات پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت در ۱۶سپتامبر ۲۰۲۲، و همچنین گزارش دستگیری خودسرانه بسیاری از معترضان بهشدت ابراز انزجار میکند.
دوم: از دولت ایران مصرانه میخواهد که تمام اقدامات ضروری را برای جلوگیری از قتلهای غیرقانونی، ناپدیدسازی اجباری، خشونت جنسی و بر مبنای جنسیت، دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، و شکنجه و سایر رفتارها یا مجازاتهای غیرانسانی یا تحقیرآمیز، از جمله علیه معترضان مسالمتآمیز، انجام دهد.
سوم: از دولت ایران میخواهد که به تبعیض مستمر علیه زنان و دختران در زندگی عمومی و خصوصی چه در قانون چه در عمل پایان دهد و تمامی حقوقبشر از جمله حق آزادی بیان و عقیده و حق آزادی مذهب یا عقیده را رعایت کند.
چهارم: بر نیاز فوری اینکه دولت ایران دسترسی به اینترنت را کاملاً برقرار کند، تأکید میکند و بر اهمیت حفظ دسترسی آزاد، باز، قابل همکاری، قابل اعتماد و ایمن به اینترنت تأکید میکند.
پنجم: از دولت ایران میخواهد که بهطور کامل با هیأت حقیقتیاب مستقل بینالمللی همکاری کند، دسترسی بدون مانع به کشور را بدون تأخیر اعطا کند و کلیه اطلاعات لازم را برای انجام صحیح وظایف در اختیار اعضای هیأت حقیقتیاب قرار دهد (سایت سازمان ملل، ۱۵دسامبر۲۰۲۲).
حمایتهای بینالمللی از تصویب قطعنامه
وزارتخارجه کانادا ـ ۲۵آذر ۱۴۰۱طی توئیتی اعلام کرد: «کانادا با تصویب شدن قطعنامه بار دیگر بر تعهد خود به حقوقبشر برای مردم ایران تأکید میکند. ما قویاً اجرای مجازات اعدام را محکوم میکنیم».
«گاریود میلم» عضو کمیته روابط خارجی سنای فرانسه و رئیس مجمع پارلمانی ناتو در واکنش به اعدام قیامکنندگان نوشت: «اعدامهای غیرقابل تحمل. ایران ما را مسخره میکند و روی انفعال ما شرطبندی میکند. چگونه میتوان به این آخوندهای بیلیاقت فهماند که ما هرگز آنها را بهخاطر این کشتار و ترورها نخواهیم بخشید و اینکه آنها دیر یا زود باید بهای آن را بپردازند؟ قاطع باشیم؛ تحریمهای سنگین و فوری!». «توئیترـ ۲۰دسامبر ۲۰۲۲».
آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانس مطبوعاتی در مورد اعتراضات سراسری مردم ایران گفت: «واکنش دولت تهران به این اعتراضات غیرقابل پذیرش بوده و نقض فاحش حقوقبشر است. وی افزود: «ما نقض گسترده حقوقبشر در ایران را محکوم میکنیم و تحولات را از نزدیک پیگیری میکنیم» (خبرگزاری آناتولی. فارسی ـ ۲۸ آذر۱۴۰۱).
عفو بینالملل شاخه انگلستان طی بیانیهیی از دولت بریتانیا خواست که به «پایان دادن به بحران مصونیت از مجازات و حمایت از زنان و دختران (طبق قطعنامه شورای حقوقبشر سازمان ملل) در ایران کمک کند». این کمک میبایست شامل موارد زیر باشد:
الف ـ لغو بلادرنگ تمام احکام اعدام علیه معترضان.
ب ـ اطمینان از اینکه هر یک از کسانی که متهم به یک جرم جنایی قابل تشخیص هستند، در روند دادرسی مطابق با استانداردهای بینالمللی دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات مرگ برخوردار شوند.
ج ـ اصول عدالت اطفال برای متهمان کودک رعایت شود.
د ـ متعهد شدن به اقدامات دیپلماتیک برای بازدید از زندانها.
ه ـ اطمینان از عملیاتی شدن سریع هیأت حقیقتیاب سازمان ملل متحد.
(ٰسایت عفو بینالملل بریتانیا ـ ۱۵دسامبر ۱۴۰۱)
واکنش وحشتآلود رژیم آخوندی از انزوای بینالمللی
رژیم آخوندی نسبت به شصت ونهمین محکومیت قطعنامه نقض گسترده حقوقبشر در ایران واکنش غیظآلودی از خود نشان داد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه دولت رئیسی جلاد گفت: «بانیان این قطعنامه، ... به جای دلسوزی منافقانه برای حقوقبشر مردم ایران، از همراهی با تروریسم اقتصادی دولت آمریکا علیه ملت ایران دست برداشته و میزبانی از گروهکهای تروریستی را متوقف کنند».
علی بیگدلی تحلیلگر روابط بینالمللی رژیم در وحشت از بررسی نقض حقوقبشر آخوندها در شورای امنیت در پاسخ به سؤال اینکه، «با توجه به روند تحریم و قطعنامهها علیه ایران آیا امکان اخراج ایران از سازمان ملل وجود دارد یا خیر؟» گفت: «این مسأله نشان از فشار دیپلماتیک غرب بر ایران است... در ارتباط با قطعنامههای شورای حقوقبشر اگر ایران با کمیته حقیقتیاب سازمان ملل همکاری نکند پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری میرود. اگر مجدد ایران به تذکر دادگستری بینالمللی هم توجه نکند این قطعنامه به شورای امنیت سازمان ملل خواهد رفت» (روزنامه ستاره صبح، رژیم ـ ۲۶آذر ۱۴۰۱).
تداوم قیام و شکست ماشین سرکوب
آنچه خامنهای و رژیم پا به گور ولایت فقیه را شوکه کرد، تحولات و رویدادهایی بود که منجر بهوقوع قیام مردمی کنونی و تداوم آن شد. زیرا تداوم و گسترش قیام مردم ایران را میتوان بزرگترین ضربه به خامنهای در چهار دهه اخیر دانست.
نتیجه اینکه، سه قطعنامه سازمان ملل در یکماه نشاندهندهٔ انزوای بیشتر جهانی رژیم زیر ضرب قیام و شکست خامنهای در مهار شعلههای فروزان قیام بود. امروز بیشازپیش روشن شد که کنترل اوضاع نه در دست رژیم بلکه جوانان قیامآفرین و کانونهای شورشی است که تا سرنگونی تام و تمام رژیم آخوندی فرزوانتر به پیش خواهد داشت.
رحیم.ص
مسئولیت محتوای مطالب وارده برعهده نویسنده است