در روزنامههای حکومتی روز پنجشنبه ۱۲تیرماه وحشت از قیام در اثر بحرانهای اقتصادی – اجتماعی حرف اول است.
روزنامهٔ حکومتی ابتکار با اشاره به «ترس از ابتلا به کووید – ۱۹، نگرانی از آینده اقتصادی، آسیبهای وارده به امنیت اجتماعی، بیم سقوط به دهکهای پایینی، از بین رفتن امنیت شغلی، تشدید بحرانهای خانوادگی و...» نوشته است: «مجموعه عواملی که هر یک به تنهایی میتواند خطرآفرین و بحرانزا باشند راهبرد مشخص و غریزی جامعه ایران در برابر این بحرانهای متعدد، سکوت فراگیر است. سکوتی که تنها گاهی شرارهای از آن از زیر پوست جامعه بیرون میزند... اما این سکوت گرچه ممکن است در کوتاهمدت فضایی آرام را در ذهن تصمیمگیران و تصمیمسازان پدید آورد، لیکن بهشدت نگرانکننده و خطرخیز است».
همین روزنامه در مطلب دیگری با اشاره به وعدهدرمانیهای نظام، بهنقل از یک کارشناس اقتصادی رژیم به نام مرتضی افقه نوشته است: «اگر این وعدهها اجرایی نشود اعتماد عمومی که یک سرمایه اجتماعی است را روزبهروز بیشتر از دست خواهند داد».
بحران اقتصادی و بهخصوص گرانی سکه و ارز، موضوع جنگ گرگها و دعوای تقسیم تقصیر در روزنامههای رژیم شده است.
روزنامه شرق بهنقل از علی حیدری کارشناس حکومتی بازار سکه و طلا نوشته است: «در حیطه داخلی در ۱۳۹۹سال مبهمی از نظر اقتصادی و سیاسی برای ایران رقم خواهد خورد؛ ابهامات فضای داخلی تا حدی متأثر از چند اتفاق است؛ یکی مجلس ایدئالگرا که بیشتر تابع مقامات بالادستی و بازگشت به گذشته بدون در نظر گرفتن ساختارهای علمی است، رفتار کج دار و مریز دولت و بهپایانرساندن این دولت به هر شکل ممکن و ثبت آمار اقتصادی مطلوب در حیطه پوپولیستی و نتیجه انتخابات ایالت متحده که تأثیر بسیار زیادی بر حتی بازار نفت و چگونگی فروش نفت ایران دارد
ابهام در اقتصاد کلان بهخوبی مشخص است. همین مسأله سبب شده ضعف مدیریت اقتصادی بر جامعه حاکم شود و تورم بیشتر از هر چیز دیگری خود را نمایان کند. به همیندلیل، متأسفانه انتظارات تورمی از وضعیت اقتصادی جامعه در بیشتر مواقع حتی بیشتر از حد واقعیت خود را نشان میدهد و در یک جمله میتوان گفت نوسانات شدید در بازار سکه و طلا بهصورت لحظهای و کوتاهمدت تا پایان سال۹۹ محتمل است».
دنیای اقتصاد هم با اشاره به سیاستهای پولی دولت روحانی نوشته است: «رشد بالای نقدینگی، در شرایطی که رشد اقتصادی منفی است، در نهایت افزایش خود را در سطح عمومی قیمتها تخلیه خواهد کرد».
انزوای جهانی و شکست سیاستهای تروریستی و توسعهطلبانه رژیم را در مطالب مختلف روزنامههای هر دو باند حاکم میتوان دید.
کیهان خامنهای ضمن سوز و گداز از شکست توطئهٔ تروریستی رژیم علیه مقاومت ایران در دو سال قبل در پاریس در جریان گردهمایی بزرگ مقاومت ایران، ضمن حمله به دولت روحانی نوشت «در سایه انفعال وزارتخارجه» بازداشت اسدی وارد سومین سال شد.
کیهان افزوده است: «در این میان، سفرای (نظام) در اتریش و بلژیک و آلمان روزه سکوت گرفته و به هیچ عنوان اظهارنظری از این افراد در رسانهها منتشر نشد. در بررسی وبسایتهای اطلاعرسانی این سفارتخانهها نیز با کمال تأسف هیچ خبری در خصوص اسدی منتشر نشده بود!».
شرق در مطلبی به قلم سفیر پیشین رژیم در فرانسه با عنوان «لبنان را دریابیم»، در وحشت از جارو شدن ایادی رژیم در لبنان نوشته است: «با توجه به این تحولات، رخدادهای اخیر و جاری لبنان و منطقه «خاورمیانه حوزه مدیترانه» به شکلی در حال رقمخوردن است که تشدید فشارها علیه همپیمانان منطقهیی در حال شکلگیری است. در این بین حزبالله لبنان بهگونهیی با هدف قرارگرفتن از ناحیه نابسامانیهای داخلی لبنان و مناسباتش با جمهوری اسلامی در تیررس این فشارها قرار داشته و بهنظر میرسد که فهم شرایط پیشرو از اولویتهایی است که در کنار تجارت و امدادرسانی معقول و منطقی با کشور ونزوئلا، میتواند در دستور کار دستاندرکاران منطقهیی امور فوق قرار داشته باشد».
موضوع مشترک روزنامههای حکومتی ادعای پیروزی نظام در اجلاس شورای امنیت است که هنوز رأی نهایی آن اعلام نشده است! حرفهای روحانی از جمله این دود و دمهاست که جهان صنعت روزنامه باند مغلوب بهنقل از فریدون مجلسی کارگزار پیشین وزارتخارجه رژیم نوشته است: «این کارشناس مسائل بینالملل در پاسخ به اینکه سخنان دیروز روحانی مبنی بر اینکه ضربه سیاسی آمریکا به برجام را تحمل نمیکنیم، به چه معناست و ایران چه اقداماتی میتواند انجام دهد گفت: «من متوجه نشدم که ضربه سیاسی یعنی چه! این فراتر از درک سیاسی من است. برای اینکه آمریکا سالهاست به ایران ضربه سیاسی و اقتصادی میزند بنابراین نمیدانم که تاب نیاوردن یک ضربه سیاسی دیگر به چه معناست. بهنظر من اینها صرفاً تهدید است و زبان تهدید مربوط به کشورهایی است که توانایی عملی کردن تهدید را هم داشته باشند. اگرنه کسانی که این قدرت را ندارند و دائما تهدید میکنند، جز ایجاد التهاب و مسألهآفرینی نتیجه دیگری نخواهند گرفت».
در ادامه همین مقاله نوشته شده: «علی بیگدلی، کارشناس مسائل بینالملل گفت: شرایط موجود اما به این معنی نیست که همه چیز تمام شده و دیگر اتفاقی برای ما نخواهد افتاد... فراموش نکنیم که مکانیسم ماشه هنوز باقی است و ممکن است دوباره با همکاری اروپا تحریمها را به شکل دیگری برگرداند».