یکی از تبعات هلاکت پاسدار سلیمانی ایجاد بحران در درون رژیم و بنبست در مورد عکسالعمل و پاسخ مناسب به اقدام آمریکا است.
بیانیه شورای امنیت ملی رژیم عکسالعمل به اقدام آمریکا را موکول به شرایط زمانی و مکانی مناسب کرده است.
بخشی از عناصر باند خامنهای مانند پاسدار حسین شریعتمداری شعار واکنش سریع میدهند، اما بخشی دیگر از رسانهها و مهرههای این باند ضمن تأیید ضرورت گرفتن انتقام، در عین حال توصیه به پاسخ حسابشده آن هم در زمان مناسب کردهاند.
اما عناصر باند روحانی با اشراف به اینکه هرگونه خطا و اشتباه محاسبه در عکسالعمل عواقب سنگینتری از هلاکت قاسم سلیمانی برای نظام بهوجود میآورد، به عکسالعمل بیدرایت هم هشدار دادهاند.
جواد ظریف، وزیر خارجه، در دیدار با وزیر خارجه قطر گفت: «ایران خواهان تنش در منطقه نیست».(روزنامه جهان صنعت ۱۵دی ۹۸)
واضح است که این گفته او با اشراف به این موضوع است که هرگونه عکسالعمل رژیم نسبت به هلاکت پاسدار سلیمانی توسط آمریکا منطقه را بیشازپیش دچار تنش میکند.
روحانی نیز در دیدار با وزیر خارجه قطر ضمن درخواست از کشورهای منطقه برای محکوم کردن اقدام آمریکا گفت: «آمریکاییها متأسفانه وارد مسیر جدیدی شدهاند که میتواند برای منطقه بسیار خطرناک باشد بنابراین در چنین شرایطی رایزنی و هماهنگی نزدیکتر بین کشورهای دوست ضروری است».(روزنامه جهان صنعت ۱۵دی ۹۸)
در زمینه تحقق وعده خامنهای برای «انتقام سخت» پاسدار علی فدوی، جانشین سرکرده سپاه پاسداران، انتقام هلاکت سلیمانی را بهخواست خدا در آینده موکول کرد و در این رابطه گفت: «انشاءالله بهمحض اینکه دستور برسد و زمانی که خداوند مقرر کرده باشد، سپاه با قدرت تمام میتواند وعده رهبر انقلاب را محقق کند».(روزنامه همدلی ۱۵دی ۹۸)
نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع از باند خامنهای، انتقام سخت مورد نظر خامنهای را بهمعنای ورود به جنگ نمیداند چرا که «این غربیها هستند که بر طبل جنگافروزی میکوبند و انتقام شهید سردار سلیمانی نیاز به جنگ ندارد و آمریکاییها آنقدر در منطقه ضعیف و شکننده هستند که نیاز به تنش نظامی برای گرفتن انتقام نیست».(روزنامه همدلی ۱۵دی ۹۸)
روزنامه مستقل از باند روحانی موضعگیری رسانهها و مهرههای حکومتی و هیاهوی آنها در زمینه گرفتن انتقام هلاکت پاسدار سلیمانی از آمریکا را ناشی از «ناراحتی و عصبانیت» میداند، در صورتی که «مدیریت روابط بینالملل بهخصوص با پیچیدگیهایی که دارد، در عینحال که باید در فکر پاسخگویی به افکار عمومی باشد اما نباید دچار عوامزدگی باشد... برای تحلیل اوضاع و احوال شتاب نکنیم. وضعیت پیچیده است و بهنظر میرسد دستگاه دیپلماسی کشور چه در دولت و چه بیرون از دولت باید به درستی و با تأمل رفتار بکند».(مستقل ۱۵دی ۹۸)
حیمدرضا ترقی، از دارودسته مؤتلفه وابسته به باند خامنهای، ضمن ابراز سوزوگداز نسبت به هلاکت پاسدار سلیمانی و اشاره به اهمیت نقش او در حاکمیت آخوندی با استناد به موضعگیری خامنهای در این رابطه میگوید: «همانطور که از مواضع رهبری استنباط میشود پاسخ ایران پاسخی نیست که به جنگ گسترده تبدیل شود و ایران در واقع بهدنبال چنین مسألهای نیست. طبیعتاً با پختگی و دقت و سنجیدن تمام جوانب این پاسخ داده خواهد شد تا برخلاف سیاستهای ایران که حفظ صلح و امنیت در منطقه است پدیدهای رخ ندهد».(روزنامه جهان صنعت ۱۵دی ۹۸)
این ابراز نظرهای هراسآلود در شرایطی است که رژیم جنازه پاسدار سلیمانی را در شهرهای مختلف روی دست میگرداند و مانده است با این ضربه سختی که خورده چکار کند.
تمامی این اظهارنظرها بیانگر سردرگمی، بنبست و ضعف نظام در این رابطه است.
البته این یک قاعده عام در رابطه با حکومت آخوندی است که هرگاه که تعادلقوا به ضرر آن و سمبه طرف مقابل پرزورتر بوده، بهسرعت ضعف و سردرگمی آن هم بارز میشود.
واقعیت این است که اگر رژیم در موضع ضعف و بنبست نبود در مقابل ضربهای که به تمامیت نظام وارده شده این همه تشتت در مواضع نمیداشت.
واقعیت این است که با هلاکت قاسم سلیمانی که بهقول آخوند روحانی: «جای خالی سردار سلیمانی بهراحتی پر نمیشود چونکه او تنها یک فرمانده جنگی و طراح عملیات بزرگ نبود یک سیاستمدار و استراتژیست بینظیر و با استعدادی هم بود»، سیاست جنگافروزی و صدور تروریسم نظام در منطقه و عمق استراتژیک آن نیز با شکست سختی مواجه شده است. آن هم در شرایطی که در داخل کشور با بحران اجتماعی و قیام مردم ایران و جوانان شورشی روبهروست.
عاملی که در زمینه سرنگونی رژیم بر هر عامل دیگری تقدم دارد.