728 x 90

طرح سانسور اینترنتی؛ چرا؟

سانسور اینترنت در ایران
سانسور اینترنت در ایران

اعضای مجلس ارتجاع در نظر دارند طرحی موسوم به «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی» را در کمیسیون ویژه‌یی مورد بررسی قرار دهند.

در این رابطه خبرگزاری مجلس رژیم نوشت: «نمایندگان مجلس با بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسانهای‌ اجتماعی به‌صورت اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند که بر این اساس طرح مذکور جهت بررسی بیشتر و انجام اصلاحات احتمالی به کمیسیون ویژه‌یی ارجاع داده می‌شود» (خبرگزاری مجلس ۶مرداد ۱۴۰۰)

بر اساس این طرح که پیش از این توسط روزنامه حکومتی همشهری منتشر شد، نه تنها از حقوق کاربران در فضای مجازی صیانت نمی‌کند، بلکه در نظر دارد با اعمال سانسور و فیلترینگ تتمه حقوق کاربران را نیز زایل کند.

آخوند مرتضی آقا تهرانی رئیس کمیسیون مجلس ارتجاع این طرح را نه خاص مجلس ارتجاع بلکه یک طرح حاکمیتی می‌داند.

 

سایت جماران با انتشار دستخط آقا تهرانی نوشت: «مرتضی آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، مدعی شده است که طرح مجلس برای محدودسازی اینترنت مورد تأیید مرکز ملی فضای مجازی و اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی و دستگاههای اجرایی حاکمیتی است» (جماران ۵ مرداد ۱۴۰۰).

این طرح آن‌چنان مورد نفرت عموم مردم قرار گرفته که به ناگزیر رسانه‌های حکومتی به عواقب اجتماعی و امنیتی آن هشدار داده‌اند.

روزنامه حکومتی ستاره صبح طرح مجلس را به‌مثابه «آب در هاون کوبیدن» دانسته و در این رابطه نوشت: «آب در هاون کوبیدن هم خوب نیست مردم راهی برای دور زدن پیدا خواهند کرد این قانون هم به سرنوشت قوانین ممنوعیت و محدودیت متعددی دچار خواهد شد که طی دهها سال تصویب‌شده، پرهزینه در اجرا و بی‌اثر در نتیجه بوده است» (ستاره صبح ۶ مرداد ۱۴۰۰).

روزنامه حکومتی همدلی نوشته که مجلس «اولویتها را گم کرده است» و در ادامه افزوده است «مجلس در سال‌های اخیر و در بزنگاههای مختلف نشان داده نه تنها وظیفه خود را به دست فراموشی سپرده و کنار مردم نبوده، بلکه در مواردی حتی مقابل مردم قرار گرفته فقط بحث نادیده گرفتن اولویتها نیست، برخی از اقدامات مجلسیان را حتی می‌توان دهن‌کجی به مردم و لج‌بازی با ملت تعبیر کرد. مثال روشن این ادعا مطرح کردن طرح به‌قول مجلسیان «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی‌» است بخش اعظمی از جامعه نیز منتقد آن هستند و با شیوه‌های گوناگون از جمع‌آوری امضا گرفته تا ایجاد هشتگ‌های اعتراضی در فضای مجازی و... اعتراض و انتقاد خود را به آن نشان دادند، اما این طرح هم‌چنان در دستور کار مجلس قرار دارد، گرچه فعلاً نوبت رسیدگی به آن نشده است، اخبار خروج از دستور کار هم با سرعت تکذیب می‌شود، تا کسی فکر نکند که نمایندگان مدعی انقلابی‌گری از خواسته‌های خود کوتاه آمده‌اند».

 

رسانه‌های حکومتی در این رابطه به صراحت به مجلس هشدار داده‌اند که با تصویب این طرح با آتش‌بازی نکند چرا که جامعه مطلقاً پذیرای آن نیست.

هم‌چنین آنها از این جنبه نیز که این طرح فعالیت عده‌یی از مردم که کسب و کار و معیشت زندگی‌شان از طریق اینترنت تأمین می‌شود را به خطر می‌اندازد هشدار داده‌اند.

بنابراین اغلب آنها نگران جرقه قیام و خیزش سراسری مردم در مخالفت با این طرح ضدمردمی هستند.

در وحشت از همین واقعیت بعضاً اعضای مجلس ارتجاع سراسیمه به اظهارنظر پرداخته که موضوع «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی، محدودیت مردم نیست. از جمله جعفر قادری گفته است: «بحث طرحی که صیانت از فضای مجازی هست شائبه‌هایی به‌وجود آورده اطمینان می‌دهیم که هدف ما صیانت از حقوق کاربران است و بحث محدودیت فضای مجازی به هیچ عنوان مطرح نیست» (خبرگزاری مجلس ۵مرداد ۱۴۰۰).

اما آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی سریع از طریق اینترنت آن هم در شرایط اوجگیری اعتراضات اجتماعی، وصل سریع ارتباطات و تاثیر پذیری از مجاهدین واقعیتی است که رژیم را مجبور به رفتن سراغ این طرح کرده است.

 

سایت حکومتی دانا ۶ مرداد ۱۴۰۰ از قول پاسدار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران ضدمردمی نوشت: «به‌گفته جوانی؛ جوانان و به نوعی افرادی که تحت تأثیر فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌یی هستند باید دقت کنند که فریب نیرنگها و شعارهای دروغ مجاهدین را نخورند و هم‌چنین ضروری است که جوانان عملیات مرصاد و ماهیت و اقدامات سازمان مجاهدین را مورد بازخوانی قرار دهند».

 

سایت حکومتی جوان هم در مطلبی با عنوان «تغییر رویکرد منافقین این بار در فضای مجازی» نگرانی‌اش را چنین ابراز می‌دارد: «بیش از هزار و ۲۰۰کاربر در تیرانای آلبانی در اردوگاهی جمع شده و با ساخت اکانت‌های جعلی، فریب مردم، و تکنیک‌های مهندسی اجتماعی اقدام به فریب افکار عمومی می‌کنند.

مجاهدین اعتراضات به حق مردم را به خشونت کشانده و با جلب نظر سوژه مورد نظر، عضوگیری می‌کنند وبا هدف‌گذاریها و ارتباطات تنگاتنگ با اعضا و رادیکال سازی تفکر افراد، به فعالیت‌های اجتماعی دست می‌زنند.

امید سازی مردم و بزرگ کردن اتفاقاتی که باعث ناراحتی و نارضایتی مردم شده است از مهم‌ترین فعالیت‌های سایبری مجاهدین است» (باشگاه خبرنگاران جوان ۵ مرداد ۱۴۰۰).

 

خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) نیز ضمن تازه کردن داغ دل از ضربه‌ای که حاکمیت آخوندی در عملیات فروغ جاویدان دریافت کرد با سوزوگداز در مطلبی با عنوان «دیروز در «چهارزبر» امروز در فضای مجازی» نوشت: این بار نه در دنیای حقیقی بلکه در دنیای مجازی به‌جرأت می‌توان گفت مرصاد ها ادامه دارند و این بار نه در دشت حس آباد بلکه در خانه هر ایرانی یک تنگه چهارزبر وجود دارد که باید فتح شود».

نویسنده مطلب خبرگزاری سپاه بهتر از این نمی‌توانست به جایگاه مجاهدین در دل و خانه‌های ایرانیان اعتراف کند و این امر را آن‌چنان برای نظام خطرناک و براندازانه می‌داند، که خانه هر ایرانی را یک «تنگه چهار زبر» دانسته که قوای زهوار رفته سپاه و سایر نیروهای انتظامی و امنیتی در هر خانه‌یی باید با مجاهدین بجنگند.

نگرانی بعدی مقاله‌نویس خبرگزاری فارس عضوگیری مجاهدین از میان جوانان شورشی در شبکه‌های اجتماعی است چنان‌چه در این رابطه نوشت: «در گام بعدی یکی از مهمترین مأموریتهای منافقین در شبکه‌های اجتماعی عضوگیری است. البته نگاه گروهک تروریستی نفاق از عضوگیری به این معنا نیست که یک فرد را برای جذب در تشکیلات گروهک قانع کرده و بعد از کشور خارج کنند تا وارد مقرهای محاهدین! آنچه که اعضای مجاهدین در عمل به‌دنبال آن هستند، فریب یک جوان یا نوجوان در شبکه‌های اجتماعی و سوءاستفاده از وی برای انجام اقداماتی میدانی یا به‌قول منافقین عملیات است» (خبرگزاری فارس ۵ مرداد ۱۴۰۰).

به این ترتیب دم خروس علت اصلی تنظیم طرح به‌اصطلاح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» بیرون می‌زند که در وحشت از چه عاملی به آن روی آورده‌اند.

البته از آنجا که این سانسور و محدویت اینترنتی به‌نوشته مهره‌ها و رسانه‌های خود رژیم خطرناک است حاکمیت آخوندی در پیش بردن آن با مشکل روبه‌روست. اما ورای این‌که رژیم بتواند این طرح را پیش ببرد یا نتواند، در هرحال در نتیجه تفاوتی نمی‌کند، چرا که اگر طرح متوقف شود، هم‌چنان با تاثیر‌گذاری فضای مجازی و امکان ارتباطات سریع و گسترده و هماهنگیهای ضروری برای اعتراضات روبه‌روست. اگر هم طرح را به تصویب برسانند چنان‌چه رسانه‌های رژیم اعتراف کرده‌اند خود می‌تواند در حکم جرقه انفجاری در جامعه ملتهب عمل کند. این همان بن‌بستی است که رژیم در همه زمینه‌ها با آن مواجه است.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/561ebc91-95ae-455a-bd90-1830ca6db764"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات