در روزهای اخیر خبرهای در رسانههای اجتماعی منتشر شده است که قاچاق سوخت به میزان زیاد از مرزهای استان سیستان و بلوچستان عبور میکند و به پاکستان قاچاق میشود.
طبق معمول رسانهها و نهادهای حکومتی سوختبران بلوچ و ساکنان محلی را عامل قاچاق سوخت از سیستان و بلوچستان به پاکستان معرفی میکنند.
اما کیست که نداند که ابعاد قاچاق سوخت طی سالیان اخیر و بهخصوص بعد از تحریم نفتی رژیم آنچنان زیاد است که علیالقاعده سوخت بران بلوچ با دبههای ۲۰لیتری و ۴۰لیتری و یا هر قاچاقچی غیروابسته به حاکمیت قادر به قاچاق این میزان سوخت نیستند
بیتردید راه انداری ستونهای کیلومتری از تانکرهای سوخت در جادههای مرزی مطلقاً نمیتواند بدون هماهنگی با نهادهای حاکمیت آخوندی باشد. بهخصوص که اعتراف به استفاده از لوله در کف دریا و یا.... برای قاچاق نفت، خود نشاندهنده این است که این حجم از قاچاق تنها با امکانات حکومتی و توسط نهادهایی مانند سپاه پاسداران قابل انجام است.
خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) ۲۶آذر ۹۷باعتوان«قاچاق سازمانیافته سوخت/ لولهکشی در کف دریا برای قاچاق سوخت!» ویدئو کلیپی را منتشر کرد و در زمینه قاچاق سازمانیافته سوخت از روی دریا هم نوشت:« در استان هرمزگان هر روز ۵۰لنج هر کدام بین ۲۰تا ۵۰هزار لیتر سوخت قاچاق میکنند؛ اینگونه میشود که روزانه میلیونها لیتر سرمایه ملی کشور به تاراج میرود».
قاچاق ۱۰تا ۱۳میلیون لیتر در روز
در رابطه با ابعاد قاچاق سوخت عبدالله هندیانی معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا ۲۳مهر ۹۷در گفتگو با تلویزیون حکومتی اعلام کرد: «طی ۳ماه گذشته چیزی حدود یک میلیارد لیتر قاچاق داشتهایم یعنی روزانه حدود ۱۰تا ۱۳میلیون لیتر سوخت قاچاق شده است».(تلویزیون رژیم ۲۳مهر۹۷)
بسیار واضح است که برای قاچاق روزانه ۱۰تا ۱۳میلیون لیتر سوخت، نیاز به صدها تانکر ۲۰هزار لیتری و یا.. است تا این حجم بسیار سنگین سوخت را قاچاق کنند
لولهکشی در کف دریا هم که به آن اشاره شد از یکطرف مبین ابعاد قاچاق کلان سوخت و از طرف دیگر بیانگر سازمانیافتگی آن است که ثابت کننده حکومتی بودن قاچاق در نظام ولایتفقیه است.
سرکوب مردم بلوچ بهرغم قاچاق سازمانیافته آن
برای سرکوب مردم مناطق مرزی بلوچستان رسانهها و نهادهای حکومتی تلاش دارند این مردم را عامل قاچاق سوخت معرفی کنند، در صورتی که این نهادهای حکومتی هستند که کارتهای سوخت شناور و مهاجر را به این مناطق قاچاق میکنند.
قاچاق سازمانیافته سوخت به پاکستان آنچنان بالا است که اقتصاد آن کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
در همین رابطه پیش از این خبرگزاری سپاه(فارس) نوشت: «اداره گمرک و مالیات پاکستان در گزارشی اعلام کرد: قاچاق سوخت از ایران سالانه ۳۰۰میلیون روپیه به این کشور خسارت وارد میکند.
این اداره خواستار افزایش نظارت بر مرزهای دولت ایالتی بلوچستان برای جلوگیری از قاچاق بهویژه مواد نفتی شد.
به گزارش روزنامه جنگ،اداره گمرک و مالیات پیشنهاد کرد برای جلوگیری از قاچاق سوخت و کالا پستهای مرزی مشترک بین پاکستان و ایران تشکیل شود.
سوخت ایران از مسیر بلوچستان توسط انواع خودروها و تانکر از طریق کویته به ایالت سند بهویژه شهر کراچی قاچاق میشود.
در سواحل پاکستان، بیش از ۹۰پمپ بنزین شناور بهصورت غیرقانونی مشغول فعالیت میباشند که اغلب آنها محل فروش بنزین قاچاق شده از جانب رژیم هستند.
بنزین قاچاق شده بهصورت گسترده در سواحل کراچی مرکز ایالت سند و پمپبنزینهای سیار به فروش میرسد گزارشها نشان میدهد ۵۰تا ۶۰درصد سوخت مورد نیاز شهر کراچی از طریق نفت قاچاق تأمین میشود. شرکتهای کشتیرانی خارجی و پمپ بنزینهای داخلی از مشتریان ثابت گازوییل قاچاق ایران هستند.(خبرگزاری فارس ۱۴اسفند ۹۵)
درآمد جذاب و سودآور برای برادران قاچاقچی
قاچاق سوخت ایران به خارج باعث شده است که نهادهای قاچاقچی حکومتی ۱۰۰۰میلیارد تومان از جیب مردم را بدزند. و دست از در آمد جذاب و سود ۱۳برابری قاچاق سوخت برای قاچاقچیان حکومتی و بهقول احمدینژاد«برادران قاچاقی» برندارند.
در مورد قاچاق سوخت ایران به کشورهای همجوار بیژن زنگنه وزیر نفت رژیم گفت: « قاچاق فعال و زیاد شده است. این مختص قاچاقچی هم نیست، همه هستند»!(خبرگزاری ایلنا ۲۱مهر ۹۷)
اعتراف به سازمانیافتگی قاچاق سوخت
وزیر نفت دولت آخوند حسن روحانی بهتر و صریحترین از این نمیتوانست اعتراف کند که این قاچاقچیان جزء نیستند که عامل قاچاق سوخت ایران به خارج هستند، بلکه«همه»ای هستند که این مقام حکومتی نگران است که نام نهادها و ارگانهایی که جزو این«همه» هستند را به صراحت فاش کند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز قاچاق سوخت را«جرمی سازمانیافته» و «بیشتر تشکیلاتی» میداند که «چه بسا با برخی دستگاههای دولتی هم پیوند خورده باشد».(خبرگزاری ایسنا ۱۸شهریور ۹۷)
اعتراف آخوند حسن روحانی به قاچاق نفت
معنای اعترافات وزیر نفت دولت آخوند حسن روحانی و رئیس ستاد مبارزه به قاچاق سوخت مبین این است که این حجم کلان از قاچاق دست نهادهایی مانند سپاه پاسداران است که دارای پالایشگاهها، اسکلهها و مرزهای رسمی و غیر رسمی هستند.
در شرایط کنونی که بهدلیل تحریمهای نفتی صدور نفت از مبادی رسمی صورت نمیگیرد و بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز صادرات نفت خام ایران به ۳۰۰هزار بشکه تقلیل یافته است تنها راه صادرات آن از طریق قاچاق نهادینه و رسمی است.
ادعای آخوند حسن روحانی نیز که روز سهشنبه دهم اردیبهشت ۹۸مدعی شد رژیم شش راه برای صادرات نفت خود دارد که آمریکاییها از آنها اصلاً خبر ندارند، بیانگر این واقعیت است که بهخصوص پس از تحریمهای آمریکا و کاهش صدور نفت میزان قاچاق نفت ایران بسا بسا افزایش یافته است.
طبعا قاچاق سوخت به پاکستان یکی از ۶راه مورد ادعای روحانی برای دور زدن تحریمهای نفتی و بخش زیادی از صادرات ۳۰۰هزار بشکه در روز است.