در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه اول مهرماه تیتر «بنزین گران نمیشود» برجسته شده است. در کنار آن اظهارات روحانی در مراسم روز ارتش رژیم و ادعای دوستی با کشورهای منطقه دیده میشود. سفر روحانی و ظریف به نیویورک و بازگشایی مدارس و سایر بحرانهای اقتصادی اجتماعی از جمله دیگر مطالب روزنامههای روز اول پاییز هستند.
روزنامههای باند روحانی، نسبت به امکان موفقیت سفر وی ابراز تردید کردهاند:
آرمان: فریدون مجلسی: ایشان بهعنوان نماینده سیستمی به آمریکا سفر میکند که جنگ را در عمل به صلح ترجیح میدهند. یعنی بیشتر مشاهده میکنیم شعارها ماورای مقاومت است چون مقاومت رنگ دفاع دارد ولی کسانی که خواهان درگیری هستند از روز اول هم همین گونه شعارها را سر میدادند. اکنون شعارهایی وجود دارد که از ایران هم فراتر میرود، لذا مسائلی را مطرح میدارند که ماورای ایران است. امروز رئیسجمهور در شرایطی به سازمان ملل میرود که تا حدودی به واسطه برخی مشکلات داخلی و تا حدودی بهدلیل موفقیت رقبا در عرصه لابیگری بینالمللی وضعیت دشواری دارد... سخنرانیها و اعلام مواضع در این شرایط تاثیر بینالمللی ندارد. بنابراین بعید بهنظر میرسد در این اجلاس نتایج چندان مثبتی حاصل شود.
ستاره صبح: قاسم محبعلی(دیپلمات پیشین) درباره سفر روحانی به نیویورک گفت: «سفر رئیسجمهور به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل اگر با ابتکار جدیدی همراه باشد، میتواند مؤثر باشد؛ در غیراین صورت مانند سفرهای گذشته سفری معمولی خواهد شد. باید دید ابتکار صلح پیشنهادی ایران دارای چه ابعادی است و اساساً مورد استقبال طرفهای مقابل قرار خواهد گرفت یا خیر.
همدلی: نوذر شفیعی عضو سابق مجلس: ما یکی از کشورهایی هستیم که مسائل و مشکلاتمان در عرصه بینالمللی زیاد است. و در مقابل نیز حرف و حدیث علیه ما زیاد است. بنابراین معمولاً حضور ما در سازمان ملل اغلب فضای سنگینی را برای ایران به وجود میآورد. طرحی که روحانی در حوزه امنیت ملی در منطقه خلیجفارس مطرح کردند. ممکن است در لفظ مورد استقبال قرار گیرد، اما در عمل راه به جایی نمیبرد.
وضعیت فروپاشیده آموزش و پرورش موضوع مقالات روزنامههای هر دو باند حاکم است:
آفتاب یزد: رئیس جمهور و معاونان و همکارانشان که در سراسر کشور زنگ شروع آغاز سال تحصیلی را با لبی خندان به صدا درمیآورند، آیا به راستی میشنوند صدای زنگ خطری را که به سبب نابرابری آموزشی در کشور حتی به سنگینترین گوشها رسیده و هر روز متأسفانه نزدیکتر و گوش آزارتر میشود؟
آرمان: میتوان در اندک مجالی دریافت که مدارس به مؤسساتی تجاری-مالی استحاله شدهاند که مهمترین دغدغه آنها؛ کسب سود است و به دانشآموز به چشم مشتری پولدار مینگرند
رسالت: سالهاست که دانشآموزان روستایی ما، حائز رتبههای برتر کنکور نمیشوند و موفقیت، حاصل بهرهمندی از مدرسه غیرانتفاعی، کلاسهای اساتید برتر، آموزشگاه، آزمون آزمایشی و در یک کلمه پول است. مافیای آموزشی هم، زمین حاصل خیز این عرصه را، محمل مناسبی برای درآمدزایی دیده و به جان خانوادهها افتاده است.
رسالت: مدارس دولتی چند سالی است، هیچ بودجهیی تحت عنوان سرانه دانشآموزی دریافت نکرده و یا میزان دریافتی هایشان بسیار ناچیز بوده،
این مدارس هیچ چارهای ندارند جز اینکه به هر نحو ممکن هزینههای جاری مدرسه را از جیب مردم تأمین کرده و بهصورت کاملاً خودگردان، اداره شوند و این در حالی است که تعداد دانشآموزان در هر کلاس بالاست.
ابراز نگرانی از پیامدهای تحقیق بینالمللی در مورد حمله به تأسیسات نفتی عربستان و اعتراف تلویحی به نقش رژیم، موضوع یک روزنامه باند روحانی است:
جهان صنعت: علی بیگدلی: آمدن کارشناسان سازمان ملل و فرانسوی به عربستان سعودی برای تعیین وضعیت و بررسی چگونگی حادثه آرامکو مطرح است
اگر قرار باشد موضوع به زیان ایران تمام شود و ایران را عامل اصلی این قضیه بدانند قطعاً پرونده ما به شورای امنیت خواهد رفت و میتوانند ایران را تحت فشار بیشتری قرار دهند که این ضلع از موضوع نتیجه مطلوب و ملموسی ندارد... صحبتهای دیروز روحانی بهگونهیی نبوده که غفلتا یا تصادفا مطرح شده باشد بلکه هماهنگیهایی بین وزیر امور خارجه، رئیسجمهور و رئیس مجلس و فرماندهان ارتش و حوثیها صورت گرفته تا مقداری جلوی فشار به سمت ایران گرفته شود و البته این کار عملی نخواهد شد مگر با چراغ سبز آمریکا.
هشدار و ابراز نگرانی نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی اجتماعی موضوع روزنامههای همسو با باند روحانی است:
جمهوری اسلامی: تبعیض، بدرفتاری با مراجعین، اطاله بیجهت دادرسی، صدور آراء غیرمنطبق با قانون و سوءاستفاده از موقعیت از جمله آفاتی هستند که دستگاه قضایی ما به آنها دچار است. در مورد صدور آراء غیرمنطبق با قانون، نگاهی به آراء چندین سال زندان برای کارگری که در یک تجمع غیرقانونی شرکت کرده و شعارهایی برای تأمین خواستههای خود داده کافی است... این واقعیت را همه باید بدانیم که اگر به سراغ عدالت نرویم، عدالت به سراغ ما خواهد آمد البته روزی که برای جبران بسیار دیر است.
آرمان: جامعه ایران جامعهیی ملتهب، پر از سؤال، نگرانی و آشفتگی ذهنی نسبت به آینده است. سؤالی که مردم از مسئولان، تحلیلگران و حتی یکدیگر میپرسند این است که شرایط جامعه در نهایت به کجا خواهد انجامید و چه نتیجهیی رقم خواهد خورد؟...اکنون همه جا پرسش این است که سرانجام مسأله ایران و آمریکا چه خواهد شد؟ آیا بالاخره آمریکا واکنش نشان میدهد یا مصالحهای در کار است؟ اکنون جامعه در حالت صبر و انتظار توأم با نگرانی قرار دارد. همچون شخصی که منتظر مسافری است که دیر کرده و امکان دسترسی هم به او نیست، مردم ایران چنین وضعیتی را پیدا کردهاند
برخی از سایر بحرانهای رژیم در عنوانها و مطالب روزنامههای دوشنبه دیده میشود:
آفتاب یزد: فوقلیسانسها در پیک موتوری
جوان: وزیر خزانهداری آمریکا روز یک شنبه در سخنانی گفت که تحریمهای آمریکا علیه ایران به سقف خود رسیده و آمریکا بهدنبال تحریم طرفهای سوم است.
جوان: بدانیم که با گفتن یک جمله: «امسال کسری بودجه نداریم» نه فقط دغدغهها کم نمیشود، بلکه اوضاع اقتصاد هم به سامان نمیشود.
کیهان: برجام از نظر رهبر «خسارت محض» است نظر ایشان را تحریف نکنید