728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - دوشنبه ۲۰آبان۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی دوشنبه بیستم آبان بیشترین مطالب خود را به انعکاس سخنان روحانی در روز ۱۹آبان در یزد اختصاص داده‌اند. در کنار آن اعتراف بر سر ریشهٔ فساد در نظام و ابراز نگرانی از تحولات منطقه دیده می‌شود. ضرورت حفظ برجام و عقب‌نشینی از خود زنی هسته‌یی در گام چهارم هم موضوع برخی از روزنامه‌های باند روحانی است.

 

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه با مخلوط کردن شعارهای مردم و دلواپسان تلاش کرده‌اند بخشی اصلی اعتراضات و مطالبات مردمی در یزد علیه روحانی را به حساب باند خود بگذارند

کیهان:‌ در هنگام سخنرانی حسن روحانی برخی از مردم و دانشجویان شعارهای مانند؛ «اقتصاد، اقتصاد؛ مشکل اول کشور»، «راه‌حل مشکلات اطاعت از رهبری»، «روحانی حاشیه را رها کن؛ فکر به‌حال ما کن»، «حاشیه‌ها رو رها کن، مشکل کار رو حل کن!»، «مشکل اقتصادی با سخنرانی حل نمی‌شود»، «تدبیرت ناامیدم کرد»، «چه به ما گفتی با ما چه کردی»، «از خدا بترس نه از کدخدا» و «مردم گله‌مندند» سر دادند.

جوان: اقتصاد اقتصاد صدای جوانان ایران است آقای رئیس‌جمهور!... «تورم، گرانی، جواب بده روحانی»، «روحانی، اقتصاد، اقتصاد»، «حاشیه را رها کن، بیکار‌ی رو دواکن» این‌ شعار‌ها مضمون پلاکارد‌هایی بود که دیروز جمعی از جوانان یزدی در اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور در دست داشتند. اما شعار «روحانی اقتصاد اقتصاد!» ظاهراً با برنامه رئیس‌جمهور برای سفر استانی جور نبود طوری که او را واداشت صدای جوانان یزدی را «خواست آمریکا و برآمده از حنجره عده‌یی معدود» بنامد.

جوان: این صدای جوانان ایران بود آقای روحانی!...از دولتی که «امضای آمریکا» را تضمین می‌دانست و شعار انتخاباتی‌اش «مذاکره با کدخدا» بود، پذیرفتنی نیست که صدای مردم خودش را صدای آمریکا بداند، یعنی در واقع این شعار «دشمن بودن آمریکا» برای چنین دولتی سنگین و موجب ثقل هاضمه است.

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای فساده‌ای مطرح شده توسط روحانی را به خودش نسبت دادند:

رسالت: اگر بخواهیم یک نکته از صحبت‌های ایشان بیرون بکشیم قطعاً آن است که کسی جز شخص رئیس‌جمهور، اولویت مخاطب بایدها، مخاطب شفافیت و مخاطب پاسخگویی برای فاجعه معیشتی امروز کشور نیست؛ پس فرار روبه‌جلو و انشاخوانی در زنگ حساب، ممنوع است. حتماً ما هم معتقدیم که جزئیات هزینه کرد ۱۸میلیارد دلار در سال ۹۶را به سمع و نظر مردم برسانند؛ اتفاقاً شایسته است پرونده آن‌کسی که از قضا با شما هم عکس یادگاری دارد قدری برای مردم باز شود تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.

رسالت:‌ رئیس‌جمهور در سخنان خود در جمع مردم یزد بر شفاف‌سازی و مبارزه با فساده‌ای میلیارد دلاری تأکید ویژه کرد؛ تأکیدی که به‌نظر می‌رسد باید از مسئولان و وزرای کابینه وی و یا حتی خویشاوندان ایشان آغاز شود.

وطن امروز: حراج ۱۸میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور در سال ۹۶یک حقیقت مسلم است و با چند سخنرانی و ادعا از جریده تاریخ اقتصادی ایران پاک نخواهد شد.

 

روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی هم ادعای مبارزه با فساد او را دعوای باندی و انتخاباتی دانسته و آنرا به چالش کشیده‌اند:

همدلی: وقتی (روحانی) می‌گوید:« برخی نهادها ۷۰۰میلیون دلار بدهکار هستند که این موارد باید به اطلاع مردم برسد.» پس چرا ایشان شخصاً این موارد را به اطلاع مردم نمی‌رساند؟ مشکل کجاست؟... و روحانی که به قضات توصیه می‌کند «قضات و دادستانها نترسند و از جناح‌ها نهراسند... » چرا خود تاکنون این موارد را اعلام نکرد. ایشان از کدام جناح ترس دارد؟ حرف‌های ‌ روحانی شنونده را یاد «بگم‌بگم»های احمدی‌نژاد می‌اندازد که هیچ وقت هم از آن بگم‌بگم‌های او چیزی دستگیر مردم نشد...

آرمان: در این ماجرا رگه‌هایی از برخورد سیاسی نیز وجود دارد. برخی ادعا می‌کنند که گوشه‌یی از مسائل به رقابتهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶باز می‌گردد.

تلاش‌هایی در جریان است که دولت به‌عنوان «مسبب اصلی فساد در کشور» معرفی شود. رفتار رئیس‌جمهور پاسخی به این هجمه‌هاست و روحانی می‌خواهد به مردم بگوید فساد در سطوح مختلف وجود دارد...

 

روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی هم اذعان کرده‌اند مبارزه با فساد از باندهای حکومتی ساخته نیست:

جهان صنعت: تجربه نشان داده که مسئولان دولتی در طول ۴۰سال گذشته امتحان خود را پس داده‌اند و کشور را به سمت بحران هدایت کرده‌اند. از سوی دیگر جناح‌های سیاسی نیز از فساد رهایی نیافته‌اند و هر یک سهم ویژه‌یی در شکل‌گیری کانون‌های اصلی فساد برعهده داشته‌اند.بر این اساس حرکت بر بستر توسعه نه با وجود تصمیم‌گیران کنونی کشور که با وجود افرادی ممکن می‌شود که در دامان این فسادها گرفتار نشده‌اند...

ایران: مادامی که متن و زمینه اقتصاد و سازوکارهای اقتصادی در ایران عوض نشود، نمی‌توان انتظار داشت فساد مهار یا ریشه‌کن شود.

یکی از این زمینه‌های اصلی فساد، نقش گسترده دولت در اقتصاد است، نقشی که هدایت منابع و منافع را در اختیار بخش‌های خاصی از جامعه نگه می‌دارد.

 

در روزنامه‌های دوشنبه رودررویی باندی در مورد FATF ادامه دارد:

رسالت: به‌نظر می‌رسد مانور بیش از حد دولت بر سر موضوع استاندارد‌های FATF، جنجالی سیاسی است تا نسبت به مشکلات اقتصادی کشور از خود سلب مسئولیت کند.

ایران: موحدی کرمانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو مجلس خبرگان رهبری، امام جمعه موقت تهران و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، سکوت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح پالرمو و سی اف تی را نوعی مصلحت خوانده و مدعی شده که مجمع مخالف پیوستن ایران به «اف.ای.تی.اف» است... فرار از مسئولیت تصمیم‌گیری و ترس از تبعات اعلام تصمیم بر اساس وظایف محول شده نه تنها مصلحت نیست بلکه معطل کردن امور اجرایی کشور است.

 

در روزنامه‌های باند روحانی بر ضرورت عقب‌نشینی از گام چهارم تأکید شده و نسبت به پیآمد آن هشدار داده‌اند:

ستاره صبح: راه‌حل این است که ایران در مقابل انتظارات خود از اروپا، روند مثبتی در پیش گیرد؛ به این معنا که در مورد مطالباتی که از اروپا دارد، اندکی از مواضع خود در برخی مسائل دست بردارد و تغییراتی در سیاست خارجی به شکل مشهود ایجاد کند تا شاهد بهبود وضعیت موجود با اروپا باشیم و نگذاریم آمریکا بار دیگر مثل دوران اوباما موفق به اجماع جهانی علیه ایران شود.

آفتاب یزد: ایران باید تلاش کند تا برجام پایدار بماند. برجام اساساً هم به نفع اروپا و هم جامعه بین‌المللی است و مطمئناً راه بقای برجام سخن گفتن درباره احتمال خروج از NPTنیست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8df9c7ad-98de-46fa-b111-85e7717ae85d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات