بیشتر تیترهای امروز روزنامههای حکومتی به بحرانهای داخلی رژیم اختصاص دارد. در صدر بحرانها، بحران نمایش انتخابات در رژیم قرار دارد. برخی روزنامهها حتی پای خامنهای را به میان کشیدهاند. بحرانهای اقتصادی و تاثیر تحریمها موضوع بعدی است. آلودگی شیر موضوع عام در روزنامههای هر دو باند است. سوزوگداز از به هلاکت رسیدن پاسدار سلیمانی و پاره کردن و آتش زدن پوسترها و بنرهایش توسط جوانان قیامآفرین همچنان ادامه دارد. از بحرانهای خارجی به موضوع ماشهٔ اتوماتیک اتحادیه اروپا و نزدیکی اروپا به آمریکا بیشتر پرداختهاند برخی هم به موضوع اف.ای.تی.اف توجه کردهاند. اما روح حاکم بر اغلب این بحرانها، موضوع قیام و وحشت از مقاومت مردم ایران است.
کیهان خامنهای: بیش از هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه شریف ضمن اعلام برائت از هنجارشکنیهای انجام شده در این دانشگاه تأکید کردند: باور نداریم کسی برای عزاداری یا اعتراض، آتش کینه بر ارکان این نظام بگشاید و تیغ بر پاسداران بهخصوص حاج قاسم سلیمانی، بکشد.
اعتماد: شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: اگر حوادث آبان نبود رشد اقتصادی به ۲.۵درصد میرسید. شاهد گسترش بیاعتمادی در فضای حاکم بر کشور هستیم و وقتی نااطمینانی بر کشوری گسترانیده شود، اعتماد از سوی مردم رخت بر میبندد و شکاف بین جامعه و حاکمیت پررنگتر میشود. این موضوع منجر به تحمیل هزینههای هنگفت به کشور میشود.
روزنامههای کیهان و وطن امروز در مطالبی که به مواضع انگلستان و فرانسه علیه رژیم پرداختهاند، بهطور وحشتزده و بیقافیهای نسبت بهمجاهدین سوزوگداز کردهاند.
آرمان: «نمیتوان بهراحتی مردم را به رأی دادن ترغیب کرد زیرا عملاً مردم در آبانماه مشاهده کردند که مجلس به نهادی تبدیل شده که جایگاه خود را از دست داده است. عبدالله ناصری مشاور ریاست اصلاحات معتقد است پس از حوادث آبانماه کار برای اینکه مردم را به سمت صندوقهای رأی سوق دهیم بسیار سخت شده است بنابراین این کاری که شورای نگهبان کرد و غالب آنها را رد صلاحیت کرد، این عمل نهایت لطفی بود که میتوانستند در حق اصلاحطلبان انجام دهند.
آرمان: محمدرضا خباز عضو پیشین مجلس: برآوردم از تهران که به اندازه ۶استان جمعیت دارد، این است که شاهد انتخابات حداکثری نخواهیم بود.
جهان صنعت: با توجه به اعتراضات آبان ماه و اوضاع اقتصادی مردم و بهدنبال آن نارضایتی از شرایط سیاسی کشور،... باید تأکید کرد که عدم مشارکت مردم و دلسردی از انتخابات موضوعی دور از انتظار نیست بهویژه در شرایط فعلی که اعتماد مردم نسبت به دولت از دست رفته است.
این رویارویی را در موضوع مقابله با جامعه جهانی و تاثیر تحریمها بر رژیم هم در روزنامههای حکومتی میبینیم. جالب این جاست که در درون خودشان هم اذعان میکنند که هیچکدام از دو باند حاکم راهحلی ندارند.
جهان صنعت: واقعیت این است که تشدید تحریمها و طولانیتر شدن آن تا همین جای کار نیز به گواه آمار و اطلاعات و همچنین احساس ناخوش ایرانیان پیامدهای ناامیدکنندهای داشته است. پرسش مردم و فعالان اقتصادی از زوایای گوناگون این است که لاغر شدن اقتصاد تا کجا میتواند ادامه یابد.
آرمان: ایران که (احتمالا) بر اثر فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی کشورهای اروپایی بار دیگر ذیل فصل ۷منشور ملل متحد قرار گرفته و امکان حمله نظامی علیه آن وجود دارد، با این اقدام در آستانه جنگی قرار میگیرد که سرانجام آن (حتی در صورت پیروزی) برای مردم ایران خوشایند نخواهد بود. فارغ از این مسائل حتی اگر جنگی صورت نگیرد، بهطور حتم اجماعی جهانی علیه ایران ایجاد خواهد شد که حتی چین و روسیه نیز بخشی از این اجماع خواهند بود؛ نظیر آنچه در کره شمالی اکنون اتفاق میافتد.
سیاست روز: بهنظر نمیرسد که اصولگرایان و اصلاحطلبان برای عبور از قانونگذاری سنتی و نیل به قانونگرایی نوین برنامه خاصی داشته باشند، زیرا اگر برنامهای وجود داشت کشور امروز با حجم گسترده مشکلات در زندگی مردم مواجه نبود. قاطعانه اعلام مینماید که گروهها و اشخاصی که خود وضع موجود را بهوجود آوردهاند چگونه میتوانند کشور را از مشکلاتی که خود ساختهاند نجات دهند. ولی افسوس که عطش قدرت همواره بهصورت سیری ناپذیر وجود دارد گویی آنها به این سیری ناپذیری عادت کردهاند.
محرومیت تیمهای ایرانی از میزبانی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا
مواضع فدراسیون فوتبال آسیا در روزنامههای وابسته به ولیفقیه خوراک جنگ باندی شده است. و دولت روحانی را زیر ضرب بردهاند که به موقع اقدام نکرده است.