روزنامههای حکومتی در روز شنبه بیست و پنجم خرداد مهمترین عنوانهای خود را به تکرار شعبدههای ولایت در بازی با نخستوزیر ژاپن اختصاص دادهاند که از یکسو با انفجار نفت کشها قدرتنمایی کرده و از سوی دیگر در وحشت از پیامدهای آن به تکذیبهای سراسیمه و ضدو نقیض پرداخته است. روزنامههای حکومتی همچنین در صفحات اول خود تلاش کردهاند اعزام روحانی به بازار شانگهای توسط خامنهای را یک پیروزی برای نظام جلوه دهند. بهرغم ادعای وحدت در مورد خط مذاکره نکردن با آمریکا نیش و کنایههای باندی در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
سراسیمگی باندهای حاکم از فضاحت جنایت قتل زندانی سیاسی شیرمحمدعلی در زندان فشافویه به دست عوامل رژیم در یک روزنامه باند روحانی منعکس شده است:
آرمان: حادثهیی شبیه زندان کهریزک: قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه تهران به دست دو تن از زندانیان موجب شد تا دوباره سیاسیون و رسانهها به آنچه که در این زندان رخ میدهد واکنش نشان دهند و به گلایه از نحوه نگهداری زندانیان و نبودن حداقل امکانات بهداشتی در این زندان بپردازند، علی مطهری با بیان اینکه سازمان زندانها در این قضیه کوتاهی کرده و وزیر دادگستری هم باید پاسخگو باشد، گفت: زندان سیاسی را نباید در بند تبهکاران، دزدان و قاتلان و قاچاقچیان قرار دهند تا چنین اتفاقی بیفتد. گاهی برای تنبیه متهمان سیاسی این کار را میکنند که کار بسیار بدی است و در واقع شبیه اقدامی است که در کهریزک انجام شده و بچههای جوان را در سال ۸۸به زندان کهریزک که جای لاتها و قاچاقچیان بود منتقل کردند که آسیبهای جدی دیدند.
گوشهیی از بحرانهای اجتماعی و اقتصادی در روزنامههای هر دو باند حاکم انعکاس یافته است:
رسالت: در مناطق سیلزده گلستان، حضور دولتیها و وعدههای پوچ به مردم
صدای اصلاحات: وزیر صنعت: حتی در پراید و سمند هم کامل خودکفا نیستیم
صدای اصلاحات: نان طلاق های صوری در سفره زنان - زنان، جامعه رو به تهدید امروز
کارون: پرسشی که همزمان با کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر مطرح میشود؛ پس چرا کالاها ارزان نمیشوند؟
هدف و اقتصاد: ناگفتههایی از قرارداد وازرت صنعت با فرانسویها: شرکت رنو ۶۵میلیون یورو از ایران خارج کرد
کیهان: زندگی سوزان در زیر چادر!... با بروز سیلاب در خوزستان بسیاری از روستاها و زمینهای اطراف سد کرخه زیر آب رفت و روستاییان خانههای خود را تخلیه کردند و در کمپها (چادرهای برزنتی) که تا عادی شدن این بحران اسکان یافتند.
اکنون بیش از یک ماه و نیم از آن حادثه میگذرد و آنها همچنان در کمپها با حداقل امکانات زندگی میکنند. گرمای بالای ۴۵درجه، آبهای بهجای مانده از سیل که اکنون به منجلاب تبدیل شده، رطوبت بالای ۷۰درجه زندگی در چادرهای برزنتی را غیرقابل تحمل و رنجآور تبدیل کرده و آسایش را از مردم ساکن این اردوگاهها گرفته است تازه باید همیشه مواظب مار و عقرب و دیگر حیوانات موذی باشی!
روزنامههای هر دو باند حاکم در تکذیب انفجار نفتکشها هیاهو به راه انداختهاند اما در روزنامههای هر دو باند دیده میشود که میل به قدرتنمایی آنان را به اعتراف ضمنی به دست داشتن نظام در انفجار نفت کشها سوق داده است:
وطن امروز: مهدی محمدی: روند تحمیل هزینه به آمریکا و متحدانش باید ادامه پیدا کند تا وقتی که اولاً آمریکا علامتی معتبر از آمادگی برای پایان دادن به جنگ اقتصادی نشان بدهد و ثانیا «تولیدکنندگان شر» در منطقه به اندازه کافی تنبیه شده باشند.
ایران: دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک:این وقایع، تلنگری به آمریکای ترامپ در ارتباط با شرارت متحدانش در فریب دادن ایالات متحده و سوق دادن او به سوی جنگی بیفایده، پرهزینه و بیپایان است.
این تنها الگویی سبک سرانه از پتانسیل نیرومندی است که جمهوری اسلامی ایران در صورت به خطر افتادن بقا و موجودیت خود بهدنبال جنگ اقتصادی و تهدیدات نظامی، میتواند به نمایش بگذارد.
در روزنامههای حکومتی بهرغم دود و دم برای پنهان کردن دست خالی برگشتن روحانی از شانگهای و ادعای اتحاد با چین و روسیه، روزنامهٔ ارگان دولت روحانی خلاف اینها را اذعان کرده است:
ایران: فریدون مجلسی: مساعی هم شده که ایران به عضویت این کنفرانس دربیاید. اما به دلایلی با این امر موافقت نشده است. روسیه نسبت به ایران دیدی ارباب رعیتی دارد و تمایلات توسعهطلبانه این کشور نسبت به آبهای جنوبی ایران داشته و خواهد داشت.
روسیه بهلحاظ تاریخی هیچگاه حرمت ایران را حفظ نکرده است.
هرگاه ارتباط با ایران برای روسیه منافعی داشته باشد این کشور با ایران خوش رفتاری کرده و هر گاه ارتباط با ایران برای آن مقرون به صرفه نباشد با ذکر مطالبی چون: «مسائل ایران به ما ارتباطی ندارد» و یا ما «آتشنشانی ایران نیستیم» و از این دست عبارتها، هیچگونه مسئولیتی به عهده خود نگرفته است