728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۱۴شهریور۹۸

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی روز پنجشنبه، چهاردهم شهریور به اعلام شروع گام سوم توسط روحانی اختصاص یافته است. به‌دنبال آن صف‌بندی باندها در مورد گام سوم، بیشترین مطالب و عنوانها را به خود اختصاص داده است. سایر مسائل و بحرانهای رژیم تحت‌الشعاع این موضوع مسکوت گذاشته شده‌اند.

 

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه به شروع گام سوم با تیترهای ضد و نقیض پرداخته شده و بلاتکلیفی و نگرانی و انزوای رژیم برجسته شده:

خراسان: اروپا باز هم در خان آمریکا ماند – در پی ناتوانی فرانسه برای به نتیجه رساندن مذاکرات، ایران گام سوم را آغاز می‌کند

حمایت: نقش فرانسه در همراهی با آمریکا برای جلوگیری از مسیر کاهش تعهدات برجامی، بازی بد پلیس خوب!

جوان: ختم میانجی: دلالی فرانسه برای نجات برجام بی‌فرجام ماند

رویش ملت: اروپا بدون آمریکا قدمی بر نمی‌دارد

عصر ایرانیان: رویای فرانسوی روحانی با مخالفت آمریکا تعبیر نشد – گام سوم برجامی؛ گام اقتدار باشد

قدس: فردا، آغاز گام سوم کاهش تعهدات برجام؛ سانتریفیوژها شتاب می‌گیرند

کیهان: «تقریباً مفت»! قیمت پیشنهادی اروپا برای برجام

فرهیختگان: مهمان پرست سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی: توافقی باقی‌نمانده که ایران به آن متعهد بماند

 

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ضمن حمله به باند رقیب به شکست رژیم در مذاکرات برای شل کردن طناب تحریم‌ها و تنگ‌تر شدن حلقهٔ تحریم‌ها اذعان کرده‌اند:

جوان:‌ موضوعات دیگری نیز مطرح شد از جمله این‌که یک دیپلمات فرانسوی دیروز به رویترز گفت که پذیرش سازوکار اینس‌تکس مستلزم پذیرش FATF از طرف ایران است.

جوان: طمعه ۱۵‌میلیارد دلاری که برای یک دیدار با روحانی در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل طراحی شده، در واقع چندان با شرایط فعلی فروش نفت برای ایران منافع ویژه‌یی تولید نمی‌کند... وقتی با عنوان منافع ملی، پالس مذاکره و دیدار با ترامپ ارسال می‌شود و زمزمه‌های معامله در منطقه نیز برای تسهیل اوضاع آمریکا و غرب و متحدان عرب و صهیونیسم آنها نیز شنیده می‌شود، نه تنها نسبتی با منافع ملی ایران ندارد، بلکه یک قمار از کیسه منافع ملی است، به‌ویژه‌ این‌که در سررسید اجرای گام سوم تعدیل تعهدات که ماکرون و مذاکرات عراقچی به نتیجه‌یی نرسیده، نشانه‌هایی از بی‌رمق کردن گام سوم هم وجود دارد و رویکرد رفتاری، جناح تندرو در کاخ سفید را برای ادامه فشار بیشتر بر ایران مُصر خواهد کرد

جوان: این گام‌برداریها از ابتدا اشکال بزرگی داشت که معلوم نکرد سقف گام‌هایی که بر‌می‌داریم تا کجاست.

واقعیت چیز دیگری را نشان می‌دهد؛ دشمن با خیال راحت‌تری گام‌به‌گام با ما پیش می‌آید! ما گام برمی‌داریم و او قول می‌دهد!

کیهان: حسین شریعتمداری: اساساًً برجامی باقی نمانده که در آن بمانیم! ولی در همین نقطه نیز اروپایی‌ها با هماهنگی آمریکا (اعتراف صریح ماکرون) کلاه جدید دیگری برای سرمان تدارک دیده‌اند.

کیهان: این‌که غنی‌سازی را یکی دودرصد بالا و پایین کنیم یا میزان ذخایر اورانیوم را چند کیلو کم و زیاد کنیم، فشار یا شوکی را به حریف وارد نمی‌کند و هیچ‌کس را به تحرک واقعی وانمی‌دارد، نمایشی شاید. این‌که ما امروز مثلا ۲۹۵کیلو گرم اورانیوم ذخیره شده داشته باشیم یا ۳۰۰کیلو، واقعاً چقدر برای حریف اهمیت دارد؟... اگر دیروز نخست‌وزیر ژاپن را فرستاده بودند تا مستقیم باب مذاکره ایران و آمریکا را باز کند، امروز ماکرون را فرستاده‌اند تا باب مذاکره غیرمستقیم- و شاید حتی مستقیم- با آمریکا را باز کند.

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی ضمن این‌که نسبت به اجرای گام سوم ابراز نگرانی شده، از چشم‌انداز مذاکرات ابراز یاس شده است:

ابتکار: ممکن است با کارشکنی مجدد آمریکا و ورود ایران به گام سوم، اروپایی‌ها وارد فاز مکانسیم ماشه و بردن پرونده ایران به شورای امنیت شوند. امری که می‌تواند ضمن پیچیده‌تر کردن معادلات پیش رو، احتمالاً مقدمات فروپاشی نهایی برجام را فراهم کند.

ابتکار: برخی تحلیل‌گران معتقدند که در طول مدت زمانی که آمریکا از برجام خارج شده، هیچ‏گاه تحولات جاری به چنین وضعیت نگران‏کننده‌ای نرسیده... این امکان وجود دارد که ورود ایران به گام سوم هسته‌یی، آخرین روزنه‌های دیپلماسی را بسته و شرایط را کاملاً متغیر کند.

آفتاب یزد: علی بیگدلی: گام سوم می‌تواند خطراتی برای ایران داشته باشد، اگر ما می‌خواهیم میزان غنی‌سازی اورانیوم را آن‌گونه که حسن روحانی می‌گوید تا هر کجا که دلمان می‌خواهد بالا ببریم ممکن است نتیجه‌ای جز فاصله گرفتن ایران از اروپا و متقابلا نزدیک شدن اروپا به آمریکا نداشته باشد. دولت روحانی خود نیز می‌داند که اگر به‌صورت فورانی بخواهد به سمت غنی‌سازی ۲۰درصد برود، شاید به مصلحت نباشد.

آرمان: محبعلی مدیرکل اسبق خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت‌خارجه: آمریکایی‌ها ماشین تحریم‌ها را طوری طراحی کرده‌اند تا ایران را به پای میز مذاکرات بازگردانند.

جهان صنعت: به‌نظر می‌رسد ترامپ به همراه همفکرانش فاز جدید از برنامه‌های فشار حداکثری را در قبال تهران در دستور کار قرار دهند. هر چند که نشانه‌های تداوم فاز جدید فشار حداکثری با تحریم کردن نفتکش آدریان ۱و خدمه آن اعلام شده است. محققاً فریز شدن و شکست نقشه راه پاریس در حفظ برجام نتیجه‌یی جز ازسر‌گیری پروژه آزار و ایذای ایران در قالب برنامه محدودسازی و سازماندهی تحریم‌های جدید ندارد. ضمن آن که این وضعیت به‌معنای نشان‌ دادن رفتار‌های متصلب و غیرانعطافی واشنگتن و همچنین تداوم کار کرد دیپلماسی اجبار در مواجهه با تهران خواهد بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7ae17b14-ac08-4009-898f-281d86970d09"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات