728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - پنجشنبه ۱۸مهر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی روز پنجشنبه ۱۸مهر، مهم‌ترین عنوانهای خود را به اظهارات خامنه‌ای مبنی بر حرام بودن بمب اتمی در دیدارش با نخبگان حکومتی اختصاص داده‌اند و در کنار آن اظهارات حسن روحانی را در مورد جنگ باندی در سهم‌خواهی قدرت در جریان نمایش آتی انتخابات مجلس آخوندی را برجسته کرده‌اند. اما بحرانهای دیگر رژیم را می‌توان در سایر مطالب روزنامه‌ها دید.

 

در روزنامه‌های حکومتی در مورد پیامدهای حمله ترکیه به سوریه نگرانی و ضدو نقیض گویی دیده می‌شود:

کیهان: خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه و همزمان با آن عملیات ارتش ترکیه در شرق فرات بوی توافق می‌دهد. کما این‌که حمایت سفارت آمریکا از اغتشاشات در مراکز استانهای شیعی عراق و همزمانی حمله جنگنده‌های ارتش ترکیه به غرب عراق با آن هم بوی توافق می‌دهد و جمع این خبرها بیانگر آن است که ما با یک توطئه جدید در ابعادی منطقه‌یی و فرامنطقه‌یی علیه امنیت منطقه مواجه بوده و باید در انتظار رخدادهایی باشیم.

آرمان: همزمانی این عملیات با آغاز فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی در سوریه که با ابتکارعمل ایران، روسیه و خود ترکیه تشکیل شده بود، رویداد مبارکی نیست؛ چرا که زمانی فعالیت این کمیته مؤثر و کارگشا خواهد بود که آرامش بر فضای سوریه حاکم باشد... یورونیوز به‌ نقل از مقامات سوری اعلام کرده است که با این اقدام از سوی ترکیه، مذاکرات آستانه را باید تمام شده دانست. باید انتقاد کرد که چرا دولت سوریه طی این مدت از اتخاذ مواضع قاطع عاجز بوده و منفعلانه عمل کرده است. در همین مسأله حمله ترکیه نیز دولت سوریه به‌دلیل مشکلاتی که اکنون با کردها دارد، موضع‌گیری محکمی نداشته است... ایران و ترکیه بارها روبه‌روی هم نشسته‌اند و در این خصوص مذاکره کرده‌اند. زمان زیادی وجود داشت که بتوان به راه‌کاری مشترک میان ترکیه و سوریه دست یافت اما این فرصت از دست رفت.

آفتاب یزد: با کنار رفتن آمریکا از سوریه شاهد افزایش اصطکاک در مسیر همکاری ترکیه، ایران و روسیه در سوریه خواهیم بود. چرا که این سه کنشگر در عین همکاری با یکدیگر در تحلیل نهایی، دارای نقاط اختلاف فراوانی نیز در جغرافیای سوریه هستند.

مردم‌سالاری: اقدام احتمالی ترکیه همچنین تبعات بدی را برای منطقه خواهد داشت و قطعاً باعث تشدید بحرانها خواهد شد... در طرف دیگر قضیه آنکارا با ایران و روسیه مواجه است. تهران و مسکو آشکارا و تلویحی به نوعی نسبت به تحرکات ترکیه در شمال شرق سوریه چشم‌پوشی کرده‌اند

جهان صنعت: نظام در سوریه حامی دو موضوع است؛ اول حفظ دولت مرکزی و دوم تمامیت ارضی سوریه. اکنون که ترکیه وارد خاک سوریه می‌شود نقض اهداف اصلی نظام در این کشور رقم می‌خورد.

 

اجبار رژیم برای راه دادن زنان در مسابقات فوتبال بحران درونی باندهای حاکم را تشدید کرده است:

کیهان: مدعیان اصلاحات برای فرار از پاسخگویی، موضوعاتی مانند صدور مجوز ورود زنان به ورزشگاه را به‌عنوان مطالبه اصلی جامعه جا زده و علاوه بر کارنامه سازی، به‌دنبال دوقطبی سازی و بهره‌برداریهای سیاسی و انتخاباتی هستند. آنچه قابل‌تأمل است بهره‌برداریهای سیاسی مدعیان اصلاحات و همراهی جریان ضد انقلاب و اپوزیسیون با آنان در این مسأله و به‌طور کلی در موضوعات و مسائل مربوط به حوزه «زنان» است.

آفتاب یزد: رنگ بنفش برای صندلی‌ها و فنس کشی جایگاه؛ زیرساختها همین بود؟

ابتکار: جایگاه زنان در محدوده پشت دروازه‌ها به‌عنوان بدترین جای ورزشگاه از نظر دید به زمین بازی در نظر گرفته شده است. مجموع این اتفاق‌ها در حالی افتاده است که فیفا در بیانیه خود در مورد ورود زنان ایرانی به ورزشگاه به صراحت اشاره کرده است که فروش بلیط به بانوان نباید به‌طور سهمیه محدود و یا گزینشی که باید مبتنی بر میزان تقاضا باشد

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی برخلاف ادعاهای اقتصادی روحانی و مدیرکل بانک مرکزی مبنی بر بهبود شرایط مطالب متنوعی دیده می‌شود:

آرمان: محمدقلی یوسفی: البته آنچه آقای همتی و دوستانشان درباره رشد تولیدات صنعتی عنوان می‌کنند با چاشنی خوش‌بینی همراه است. زیرا تا زمانی که اقتصاد کشور یک روند عادی به خود نگیرد هیچ‌گاه شاهد این نخواهیم بود که مسیر توسعه تغییر کند و در مدار رشد قرار بگیرد

آرمان: بر اساس پیش‌بینی سازمان ملل از چشم‌انداز اقتصادی جهان که در نیمه دوم سال جاری میلادی نیز به روز شده است، در این سال، تنها هفت کشور جهان دارای رشد اقتصادی منفی خواهند بود که ایران نیز یکی از آنهاست. همچنین بانک جهانی نیز برآورد کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹معادل منفی ۵/۴درصد خواهد بود. با این وصف، نمی‌توان فعلاً روند رشد مثبت را برای ایران فرض گرفت. تمامی این آمارهای رسمی نشان می‌دهد که تا پایان سال جاری، رشد اقتصادی ایران منفی خواهد بود.

ابتکار: از سال گذشته تاکنون وضعیت صنایع خرد و متوسط به‌دلیل نبود نقدینگی و مواد اولیه جهت تولید، ناخوش‌تر از سال‌های قبل‌تر شده است تا جایی که بسیاری از بنگاههای تولیدی مجبور به تعطیلی شده‌اند...عدم همکاری بانکها، گمرک، سازمان مالیاتی و دهها مورد دیگر راه را برای سکاندار صنعت هم سخت کرده است.

 

جهان صنعت: کاهش قدرت خرید مردم از یک‌سو به کاهش فروش کالاهای ساخت داخل دامن زده و از سوی دیگر تقاضا برای خرید کالای خارجی و یا مسافرت‌های خارج از کشور و همچنین تأمین ارز برای کالای قاچاق را نیز تقلیل داده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2a19fcf4-ab8c-4427-b765-8a3f0e1ba78e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات